Kijk eens goed. Zouden dit graancirkels zijn? Het zijn ‘autocirkels’. Kijk maar helemaal onderaan de foto. Een chauffeur was zaterdagavond uit wanhoop een weiland opgereden om daar – slippend – rondjes te scheuren op het grasland, om uiteindelijk met hoge snelheid in de sloot tot stilstand te komen. Aan de politie vertelde de man dat liefdesverdriet hier achter zat…

Het was niet de alcohol, maar het waren zijn eigen gedachten en emoties die hem tot deze gekkigheid hadden gedreven.

Nu zullen jij en ik waarschijnlijk niet zo snel een weiland inrijden, maar je kent vast ook wel momenten dat je het allemaal niet meer weet. Dat je zo wordt opgejaagd door je eigen gedachten en emoties, over al je verantwoordelijkheden en verplichtingen, over alles wat je nog moet doen, of je niet iets bent vergeten en of je alles wel op tijd afkrijgt…Onze geest kan ons aardig bezig houden. Allemaal vanuit de beste bedoelingen om ervoor te zorgen dat we veilig zijn. Het geeft ons alleen vaak onnodig veel stress.

We hebben ook nooit zo goed geleerd hoe we moet onze gedachten en emoties moeten omgaan. Er is geen les op school ‘Leren omgaan met De Onrustige Geest’. Om bij jezelf te kunnen blijven in een wereld die zoveel van je vraagt.

Hoe fijn zou het zijn als je geest je wat vaker met rust laat en je echt aanwezig zou kunnen zijn in je gesprekken? Dat je geniet van een maaltijd en alle smaken proeft, zonder dat je in je hoofd al bezig bent met wat je daarna nog moet doen. Zou je niet willen dat je ‘s ochtend rustig kunt douchen, zonder dat meteen al je collega’s erbij staan?

Maar gelukkig zijn we nooit te oud om te leren, toch? Je kunt je mind herprogrammeren om te stoppen met het zorgen maken en het gepieker. Zodat je wat vaker ‘in het NU’ bent en meer geniet van de dingen die je doet.

Interesse? We geven een paar keer per jaar mindfulness en compassietrainingen voor de mind.
Hier alle info: https://mettamind.nl/mindfulness-trainingen/
8-weekse trainingen waarmee je niet alleen rust in je hoofd vindt, maar waarmee je ook een gezonde dosis compassie ontwikkelt. Wanneer je mild en vriendelijk voor jezelf kunt zijn, heb je al 99% van je stress opgelost. De lat ligt niet meer zo onbereikbaar hoog, je jaagt jezelf niet meer zo op, en je bent veel blijer met wie je bent en wat je doet.
Het is geen rocket science. Het is een vaardigheid die je kunt leren, net zoals je piano kunt leren spelen of een nieuwe taal kunt leren spreken. Een vaardigheid die nu misschien nu wel belangrijker is dan ooit.