Mindfulness Training

Nieuwe startdatum: 7 november, Amsterdam

Je hebt je leven goed op orde, maar tegelijkertijd kost je volle agenda je veel energie. Je hele leven omgooien wil je niet, handvatten om met stress en drukte om te gaan zijn voldoende. Wat je wilt is rust zodat je de keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen en echt kunt genieten van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent. Herkenbaar? Dè 8-weekse MBSR Mindfulness-training helpt hierbij.

Deze 8-weekse MBSR mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction) is dertig jaar geleden opgezet door Jon Kabat-Zinn vanuit het Center for Mindfulness aan de University of Massachusetts Medical School. Kabat-Zinn heeft mindfulness als een van de eersten uit de boeddhistische context gehaald en toegankelijk gemaakt voor de Westerse samenleving als techniek om met stress om te leren gaan, dichter blij jezelf te komen en de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Het is deze training waar in de media zoveel over wordt geschreven en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De onderzoeksresultaten zijn zeer indrukwekkend. De methodiek is zo weldoordacht en beproefd, dat de inhoud door de jaren heen nauwelijks is veranderd.

MettaMind biedt de MBSR mindfulnesstrainingen om je de vaardigheid van mindfulness eigen te maken en in je leven te integreren. Privé en op het werk. Stap voor stap leer je hoe je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

Ik vond het een geweldige ervaring. Het heeft de manier waarop ik in het leven sta positief veranderd.

– Caroline S. Consultant

Een absolute aanrader voor iedereen die van die razende trein wil overstappen naar het boemeltje,
zodat er meer ruimte komt om te genieten.

Marijke P., Marketeer Financiële instelling

Het was heel fijn en Wineke is een topper. Ik was bang dat het heel zweverig was, maar dat viel heel erg mee. De 8 dinsdagen en de stilte ochtend was een fantastisch cadeau aan mezelf.

Eline de Wit, Digital Transformation Manager

Opzet Mindfulness Training Amsterdam

Tijdens acht bijeenkomsten maak je je de meditatietechniek en beginselen van Mindfulness eigen. Educatie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er ruimte voor feedback en het uitwisselen van ervaringen.

We maken gebruik van het MBSR mindfulness handboek en van De Metta Cirkel, handboek voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw. Tevens krijg je vier audiobestanden om thuis mee te oefenen.

 

WAT LEER JE? 
 • Je leert hoe je gedachten en emoties kunt observeren en aanvaarden als ‘voorbijtrekkende gebeurtenissen’, zodat deze je niet meer zo overspoelen en in de greep houden. Daardoor kom je minder vast te zitten in piekeren en zorgen maken en kan je meer genieten van het moment.
  .
 • Je wordt je meer bewust van automatische gedachten- en gedragspatronen en je leert hoe je deze los kunt laten en kunt veranderen zodat je keuzes kunt maken die beter bij jezelf passen.
  .
 • Je komt meer in contact met je lichaam zodat je beter aanvoelt wat wel en wat niet bij je past, zodat je beter voor jezelf kunt zorgen en het leven kan leiden dat bij je past. 
  .
 • Je leert omgaan met de vele prikkels die op je af komen, op het werk en privé, zodat je meer rust en ontspanning zult ervaren. 

WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van 2½ uur (19:00 – 21:30 uur).
 • Oefendag van 4 uur (09:30 – 13:30 uur).
 • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining met educatie en oefeningen.
 • Studieboek De Metta Cirkel t.w.v. € 20,-
 • 4 Audiobestanden voor thuis.
KENNISMAKINGSGESPREK

Wanneer je je inschrijft, hebben we een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Er wordt dan ook wat meer verteld over de inhoud van de training, zodat je kan je bepalen of de training ook echt wat voor je is en of de aanpak van de trainer bij je past.

Het is ook mogelijk om, los van de training, een vrijblijvend kennisgesprek te hebben. Neem dan hier contact met ons op.

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING 
 • Heb je meer rust in je hoofd.
 • Pieker je minder.
 • Ervaar je meer ontspanning in je leven.
 • Weet je beter wat je wilt.
 • Geniet je meer van het leven.
 • Raak je minder snel uit balans.
 • Slaap je beter en voel je je energieker.

Als bonus heeft deze training ook een positief effect heeft op je gezondheid. De Je stop de opbouw van stress in je lichaam en je immuunsysteem krijgt de kans om aan te sterken. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn 🙂 .

JOUW TRAINER

De training wordt gegeven door Wineke van Aken, mindfulnesstrainer en coach en oprichter van MettaMind. Hier meer over haar achtergrond.

DATA 2022

We bieden het hele jaar door mindfulnesstrainingen aan zodat er altijd een datum is die past in jouw agenda. De trainingen dit najaar zijn op: 

 • 7 oktober t/m 19 december + 9 januari 2023.
 • Oefendag op zaterdag 17 december.
TIJDEN
 • Avondsessies: 19:00 – 21:30 uur
 • Extra oefendag op zaterdag: 09:30 – 13:30 uur
LOCATIE 

We trainen op twee locaties:

 • Trainingscentrum De Roos, PC Hooftstraat 183, Amsterdam
  (In het Vondelpark. Na de ingang vanaf de PC Hooftstraat het eerste grote witte pand aan je linkerhand).
 • Onze eigen coachingsruimte: Studio MettaMind, Derde Helmersstraat 70-2. 

JOUW INVESTERING
  • Particulieren: € 425,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 514,25).
  • Bedrijven: € 970,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1173,70).

 

VERGOEDINGEN

De MBSR mindfulnesstraining wordt vergoed door jouw verzekeraar, mist het in je pakket zit. Vaak een bedrag tussen de € 100,- en € 350,-.  Je kunt het nakijken op zorgwijzer.nl. Ook steeds meer werkgevers zien het belang van mindfulness op de werkvloer, dus het kan waardevol zijn, dit met je werkgever te bespreken.

Wineke van Aken

De training heeft me er bewust gemaakt dat ik gedurende dag met zoveel verschillende dingen tegelijkertijd bezig ben. Ik kan nu handelingen met meer aandacht uitvoeren en ik verdeel mijn energie veel beter. Daardoor kan ik veel beter stilstaan bij de eenvoudige, leuke momenten van de dag.

– Eva, creatief producent

Wineke met Metta Cirkel uitgave

Bij de training krijg je het handboek
De Metta Cirkel t.w.v. € 20,- cadeau. 

OF KIJK EERST NOG EVEN VERDER:

Filosofenkamer De Roos

MettaMind Trainingslocatie
Vondelpark, Amsterdam 

Vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder.

Hoe weet ik dat mindfulness werkt?

Deze training is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoek naar de effecten van mindfulness is nog steeds booming. Doe maar eens een google search. Dan zul je een groot aantal indrukwekkende onderzoeksresultaten tegenkomen. Je kunt ook kijken naar de positieve ervaringen van de velen die ons zijn voorgegaan. Dat zijn er zo veel dat je inmiddels wel kunt spreken van een wereldwijde ‘Mindfulness Movement’. 

Ik ben veel te onrustig, moet ik er dan wel aan beginnen?

Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. Het is geen rocket science. Je hoeft niet de Mount Everest te beklimmen. Het begint allemaal met aandacht voor de adem. Als je dat eenmaal doorhebt, wordt je geest vanzelf rustig en zal je lichaam zich ontspannen.

Ik zie op tegen het groepsverband. Is deze training dan wel iets voor mij?

Het voordeel van trainen in groepsverband is, dat je elkaar ondersteunt, van elkaar leert en vooral dat je ziet dat je niet de enige bent die soms worstelt met zijn/haar gedachten. Bovendien is het heel krachtig om samen te mediteren. Weet ook dat het geen therapie is met ellenlange verhalen. We gaan niet in op inhoudelijke thema’s en iedereen bepaalt zelf wat hij of zij wil delen.

Ik krijg de indruk dat Mindfulness goed is voor alles... Dat lijkt me een beetje overdreven. Hoe zit dat?

Mindfulness heeft veel te bieden. Ik heb het zelf ervaren en heb het ook gezien bij mijn, inmmiddels zo’n 1000 cursisten die ik de afgelopen jaren heb mogen begleiden. Maar mindfulness is geen magisch pilletje waarmee je van het ene op andere moment in een paradijs terecht komt. Je moet bereid zijn je open te stellen en om met enige regelmaat in stilte, zonder afleiding, met jezelf te zijn. Meer is echt niet nodig. Met vertrouwen in het proces zal mindfulness vanzelf haar werk doen. Mocht je in een moeilijke periode zitten en/of depressieve gedachten en gevoelens hebben, neem dan contact met me op. Dan kijken we samen of dit het juist moment is.

Waarom moeten we toch altijd 'naar binnen'? Ik weet niet of ik dat wel wil...

Stress ontstaat in je hoofd en daar ligt ook de oplossing. Al het andere wat je buiten jezelf zoekt, is maar tijdelijk. Maar maak je geen zorgen. Je wordt er niet gek van, je gaat er ook niet dood aan. Je begeeft je alleen op onbekend terrein en dat kan soms een beetje spannend zijn. Maar uiteindelijk zal het je een hoop opleveren.

Is mindfulness niet erg zweverig?

Integendeel. Het is een praktische en wetenschappelijke onderbouwde methode. Je creert tijdens de training als het ware een laboratoriumsetting waarin je je geest kunt onderzoeken (de Dalai Lama noemt meditatie ook ‘wetenschappelijk onderzoek’). Door dit onderzoek ga je ontdekken hoe je geest werkt en welke keuzes je in het dagelijk leven moet maken om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Niets zweverigs aan.

Ik ben gevoelig voor prikkels, helpt deze training daar ook bij?

Juist als je sensitief bent (ben ik ook) kan deze training je helpen. Je gaat leren om al die prikkels die 24/7 op je afkomen te negeren en je te focussen op datgene dat voor jou op dat moment belangrijk voor je is. 

De training is heel gestructureerd en het werkboek biedt heldere informatie en opdrachten. Wineke begeleidt de trainingen heel vakkundig en geeft antwoord op alle vragen. Hierdoor heb ik veel geleerd en een goed idee gekregen van wat mindfulness inhoudt en hoe ik het kan toepassen in mijn leven.

Irene, environmental consultant

Na een aantal lessen ontdekte ik de kracht van meditatie. De aandacht voor de ademhaling en het voelen van mijn lichaam zijn nieuwe elementen geworden in mijn dagelijks leven welke bijdragen aan ontspanning en rust en gewoon je lekker voelen.

J.G, ondernemer

LIEVER PERSOONLIJKE BEGELEIDING?

Individuele Mindfulness Training

Ben je in het dagelijks leven al genoeg met anderen bezig en wil je nu even alle aandacht voor jezelf zodat je je kunt focussen op de thema’s die jou in de weg zitten? Schrijf je dan in voor een individuele traject. Dan gaan we samen in korte tijd obstakels die je in de weg zitten opruimen, zodat je rust vindt in je hoofd en ruimte krijgt voor jezelf en voor wat jij wilt. We volgen in grote lijnen het curriculum van de ‘MBSR Mindfulnesstraining en stemmen het af op jouw persoonlijke situatie en plannen het in op basis van jouw tijd.
JOUW INVESTERING
 • Particulieren: € 870,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1052,70).
 • Bedrijven: € 1127,- excl. btw (incl btw wordt het €1363,67).
LOCATIE: STUDIO METTAMIND 
 • Derde Helmersstraat 70-2, Amsterdam

Heb je nog vragen? Stuur me hier een mailtje.

Of, als je genoeg weet, meld je dan hieronder aan.

NU INSCHRIJVEN

Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we een aantal gegevens van je nodig. Zou je die hieronder willen invullen. Dank je wel!