De basis:

De 8-weekse MBSR Mindfulness Training Amsterdam

Onbezorgd leven in de 21ste eeuw

CORONA PROOF 

MBSR mindfulnesstraining Amsterdam
8 woensdagen: 2 juni t/m 28 juli (behalve 7 juli) + 17 juli

Locatie
MettaMind @ De Roos
PC Hooftstraat 183
Vondelpark Amsterdam

Tijd
 19:00 – 21:30 uur

Jouw bijdrage: €425,- excl btw (incl btw wordt het € 514,25)
Werkgevers: € 970,- excl. btw (incl btw wordt het €1173,70)

 

Wineke-jouw-coach

De Mindfulness Training

HERKEN JE DIT? 

Je hebt je leven aardig op de rit, een prima baan, fijne vriendschappen en een prettig huis, maar toch kun je er niet van genieten. Want je wordt voortdurend opgejaagd door je gedachten over wat je allemaal nog moet doen. En ongerust gemaakt door je zorgen of het allemaal wel goed gaat. 

Over je werk dat nooit afkomt, over je to do-lijst die alleen maar langer lijkt te worden, over je volle agenda waar je al moe van wordt als je ernaar kijkt, over wat je allemaal op het internet/social media tegenkomt. En het is vaak ook niet goed genoeg.

Je bent zo vaak aan het denken, dat het voelt alsof je een wandelend hoofd bent geworden. Je ben niet meer aanwezig in gesprekken, omdat je in gedachten alweer met het volgende bezig bent. Je geniet niet meer van de dingen die je doet, omdat je steeds bang bent dat het niet goed genoeg is. Het wordt steeds moeilijker je te ontspannen. Het plezier in je werk wordt minder, je krijgt een kort lontje en er ontstaan misverstanden met je partner en met vriendinnen. Inmiddels begint ook je lichaam te protesteren met pijntjes en slecht slapen en je maakt je zorgen dat je straks uitvalt.

Hoe meer plannen je maakt om weer rust in je hoofd en in je leven te vinden… hoe meer je analyseert, hoe meer goede voornemens je maakt, hoe verder weg de oplossing lijkt te liggen.

Ergens heb je wel het idee dat je meer naar je gevoel moet luisteren omdat je ook wel weet dat je hoofd niet alle antwoorden heeft. Alleen weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen. Maar je voelt dat dit het moment is om de verantwoordelijkheid voor je leven in eigen hand te nemen en in actie te komen. Om te leren het voortdurende denken te stoppen, je niet zoveel zorgen te maken en echt te gaan genieten van de dingen die je doet.

Hoe zou het voor je zijn als:

 •  je gedachten je met rust zouden laten en het piekeren en zorgen maken stopt.  
 • je onbezorgd, energiek en ontspannen zou kunnen leven
 • je goed zou slapen en ontspannen zou kunnen opstaan.
 • je echt in het moment zou kunnen zijn en zou genieten van de dingen die je doet.
 • je echt aanwezig zou zijn in het contact met je vrienden, familie en gezin
 • je fijne waardevolle gesprekken zou kunnen voeren, zonder steeds afgeleid te zijn.

Deze 8-weekse Groeps MBSR Mindfulnesstraining gaat je daarmee helpen. Je vindt rust in je hoofd en rust in je leven. Het zorgen maken en piekeren verdwijnt en je gaat weer genieten van de dingen die je doet.

 


Juiste keuzes maken

Deze cursus helpt je op een hele prettige manier weer in contact te komen met jezelf waardoor je de juiste keuze’s kunt maken. Daar heb je de rest van je leven profijt van.

Judith H.


Minder in mijn hoofd

Ik ben minder in mijn hoofd gaan zitten en meer naar mijn gevoel gaan luisteren. Dat raad ik iedereen aan die in een moeilijke situatie zit.

Shelly P. Styliste kledingbedrijf.

Opzet Mindfulness Training Amsterdam

We volgen het wetenschappelijk onderbouwde MBSR curriculum, precies zoals Jon Kabat-Zinn het zo geniaal in 1979 heeft ontwikkeld. Het programma is zo goed doordacht en wetenschappelijk onderbouwd, dat het in de afgelopen veertig jaar nauwelijks is veranderd.

WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van 2½ uur (19:00 – 21:30 uur)
 • Oefendag van 4 uur (09:30 – 13:30 uur)
 • Werkboek
 • Studieboek De Metta Cirkel
 • 4 audiobestanden om thuis mee te oefenen.
 • Gratis introductiegesprek
 • 1 keer (halverwege de training) een gratis persoonlijke ZOOM coachingssessie van 30 min.
 • Gratis ‘Duurzaam Mindful Leven Gesprek’, een maand na afloop van de training. 
NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING 
 • Vind je weer rust in je hoofd en voldoening in je leven.
 • Laat je je niet meer opjagen door je volle agenda en lange to do lijst.

 • Geniet je weer van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent.

 • Zie je ruimte voor nieuwe mogelijkheden en weet je de beren op de weg te negeren.

 • Voel je je fysiek en mentaal sterker en krijg je zelfs een beter immuunsysteem.

 • Slaap je beter en begin je de dag ontspannen en tevreden.

DATA 
 • 8 Woensdagavonden: 2 juni t/m 28 juli (behalve 7 juli) + 17 juli

Overige data 2021 in de nazomer en winter:

 • 8 Dinsdagavonden: 7 sept t/m 26 okt. + 16 okt.
 • 8 Dinsdagavonden: 2 nov. t/m 21 dec. + 11 dec.
LOCATIE 

De Roos, PC Hooftstraat 183 (Vondelpark), Amsterdam

JOUW INVESTERING
 • Particulieren: € 425,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 514,25).
 • Bedrijven: € 970,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1173,70).
Vergoeding

Steeds meer verzekeraars zijn bereid de kosten van mindfulnesstrainingen te vergoeden (meestal tussen de € 100, – en € 350, -). Wineke van Aken is een VMBN gecertificeerde Mindfulness trainer (categorie 1) die past bij de verzekeringseisen. Voorwaarden en prijzen kunnen variëren en kunnen hier worden vergeleken.

Wineke van Aken

 Heel fijn om elke week naar de training te gaan, wetende dat je elke week mindvoller wordt.

Marjo P. Beeldend Kunstenaar

Steeds meer verzekeraars vergoeden een MBSR Mindfulnesstraining. Vaak een bedrag tussen de € 100,- en € 350,-.  Je kunt het nakijken bij zorgwijzer.nl. Wineke is een VMBN gecertificeerde mindfulnesstrainer (categorie 1) wat aansluit bij de verzekeringseisen. Ook steeds meer werkgevers zien het belang van mindfulness op de werkvloer, zeker in deze tijd, dus het kan waardevol zijn dit met je werkgever te bespreken. 

En dan nog dit: het wordt geadviseerd om gedurende de training gemiddeld een uur per dag tijd te nemen voor het oefenen, het werkboek en De Metta Cirkel.

Individuele Mindfulness Training

Je kunt de mindfulness training ook op individuele basis volgen. We volgen het curriculum van de ‘MBSR Mindfulnesstraining en stemmen het af op jouw persoonlijke situatie. Zo kun je wat je leert meteen inzetten om stress situaties in je dagelijks leven ‘mindful’ op te lossen. Met een vriendelijk duwtje van mij in de rug. 

JOUW INVESTERING
 • Particulieren: € 720,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 871,20).
 • Bedrijven: € 970,- excl. btw (incl btw wordt het €1173,70).
LOCATIE 

STUDIO METTAMIND, Derde Helmersstraat 70-2 Amsterdam 

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER… 

Entree De Roos
Filosofenkamer De Roos

MettaMind @ De Roos, trainingslocatie in het Amsterdamse Vondelpark. 

Vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder.

Hoe weet ik dat mindfulness werkt?

Deze training is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoek naar de effecten van mindfulness is nog steeds booming. Een google search levert je tot een groot aantal indrukwekkende onderzoeksresultaten. Je kunt ook kijken naar de positieve ervaringen van de velen die ons de afgelopen jaren zijn voorgegaan. Dat zin er zo veel dat je inmiddels wel kunt spreken van een wereldwijde ‘Mindfulness Movement’. Ik kan er een boek over schrijven (heb ik ook gedaan ;)). Maar uiteindelijk moet je het gaan doen om het effect te ervaren (net zoals bij de keuze voor een opleiding, vakantie, of medische behandeling).

Ik ben veel te onrustig, is mindfulness dan wel iets voor mij?

Omdat mindfulness waarschijnlijk nieuw voor je is, kan het in het begin even wennen zijn. Maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is een vaardigheid die iedereen kan leren. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. Als je het eenmaal doorhebt, wordt je geest vanzelf rustig.

Ik zie op tegen het groepsverband. Is deze training dan wel iets voor mij?

Het voordeel van trainen in groepsverband is, dat je elkaar ondersteunt, van elkaar leert en vooral dat je ziet dat je niet de enige bent met dit soort problemen. Bovendien werkt het ook heel krachtig om samen te mediteren. Daarnaast is het geen therapie met ellenlange verhalen. We gaan niet in op inhoudelijke thema’s en iedereen bepaalt zelf wat hij of zij wil delen.

Werkt mindfulness voor iedereen?

Mindfulness heeft veel te bieden. Ik heb het zelf ervaren, bij mijn inmiddels 1000 cursisten en ik zie het om me heen. Maar het is geen toverpil, waarmee je van het ene op andere moment in een paradijs terecht komt. Je moet je open durven te stellen en bereid zijn om regelmatig in stilte, zonder afleiding, naar jezelf te kijken. Maar meer is echt niet nodig. Met vertrouwen in het proces zal mindfulness vanzelf haar werk gaan doen. Mocht je in een zware periode zitten en/of depressieve gedachten en gevoelens hebben, neem dan contact met me. Dan kijken we samen of dit het juist moment is.

Waarom moet ik ‘naar binnen’ om gelukkig te zijn? Ik ben best bang voor wat ik dan tegenkom

Stress ontstaat in de geest en daar is waar het moet worden opgelost. Al het andere is maar een tijdelijke oplossing. Als je dit met aandacht en met compassie doet, hoef je je nergens zorgen over te maken. Je wordt er niet gek van, je gaat er ook niet dood aan. Het is alleen onbekend terrein en dat natuurlijk is dat soms een beetje spannend. Maar uiteindelijk zal het je een hoop opleveren en wil je geen leven meer zonder mindfulness. 

Met haar vriendelijke en professionele persoonlijkheid heeft Wineke gezorgd voor een eerste stap naar bewuster leven.

Ilona O, Makelaar

Het zijn de kleine veranderingen die het leven leuk maken. Die kleine veranderingen leer je hier.

Rebecca B, Docent

Gratis
NU – MINDFUL LEVEN – GESPREK

Wil je weten hoe mindfulness jou kan helpen om op korte termijn weer rust en overzicht in je leven te krijgen? Boek dan nu een gratis 30 minuten ‘Nu Mindful Leven Gesprek’

Samen ontdekken we waar voor jou de kansen liggen om onbezorgd, onverstoorbaar en tevreden te leven. Je krijgt 3 praktische en concrete tips op maat waar je ook echt iets mee kunt, plus een audiobestand, zodat je meteen die verandering in gang kunt zetten waar je zo naar verlangt.

Ja, ik wil graag tips over mindfulness in mijn dagelijks leven.
Neem-contact-op-met-Wineke

Zodra ik je mail heb ontvangen neem ik, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met je op. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om.

Jouw trainer:
Wineke van Aken

Wineke van Aken is een VMBN Cat 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer en tevens opleider aan het gerenommeerde Gentle Minds | Instituut voor Mindfulness, het eerst opleidingsinstituut voor mindfulnesstrainers van Nederland. Daarnaast is Wineke coach/mentor, yoga docent en auteur van het boek ‘De Metta Cirkel’ – handboek voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw. 

Wineke heeft een achtergrond van 17 jaar in het bedrijfsleven als marketingcommunicatie adviseur voor  o.a. Sanoma Uitgevers, Rabobank, Gemeente Den Haag en MSL (onderdeel van Publicis, een van de grootste communicatiebureau’s van de wereld). In die tijd kwam ze in aanraking met de kracht van mindfulness. Ze ervaarde hoe mindfulness haar hielp om met stress om te gaan, maar ook om te gaan leven op een manier die haar gelukkig maakt. Geënthousiasmeerd door de kracht van mindfulness besloot ze te gaan studeren bij de beste leraren, volgde de mindfulnesstrainersopleiding aan het IvM en deed mee aan tal van stilteretraites. Uiteindelijk was een carrièreswitch onvermijdelijk en begon ze haar eigen coachingsbedrijf MettaMind om het mindfulness-gedachtengoed te delen dat haar zoveel heeft gebracht. Inmiddels heeft ze ruim 1000 mensen begeleid in hun ontwikkeling naar een mindful, gezond en onbezorgd leven waarin ze de dingen doen die hun voldoening geven. 

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

NU INSCHRIJVEN