MettaMind MBSR Mindfulness Training

 • Start: twee startdata: dinsdag 16 en woensdag 17 april 2024, Amsterdam
 • Locatie: De Roos, Vondelpark
 • Tijd: 19:00 – 21:30 uur
mindfulness-map
mindfulness-map
Voel je je geleefd door je volle agenda, je to do-lijst en al je verantwoordelijkheden en verplichtingen? Geeft het je een kort lontje en geniet je niet meer zo van de dingen die je doet? Begint inmiddels ook je lichaam te protesteren, met kwaaltjes en pijntjes die niet meer over gaan? Dan kan een mindfulnesstraining je helpen.

Mindfulness geeft je de tools om met de stress in je hoofd en de onrust in je leven om te gaan. Je laat je niet meer opjagen door je gedachten en emoties, je weet beter wanneer je JA en wanneer je NEE moet zeggen en je gaat keuzes maken die beter bij jou en bij de situatie passen.

Zo vind je weer rust in je hoofd en kom je toe aan de dingen die jou voldoening geven en aan de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daar is het leven toch voor bedoeld?

Start nieuwe training:
dinsdag 17 april en woensdag 18 april 2024, Amsterdam
mindfulness-map
mindfulness-map

Stressvolle gedachten leren loslaten

Keuzes maken die beter bij je passen

Mindfulness leert je om (stressvolle) gedachten en emoties te laten gaan, als wolkjes die aan de hemel voorbij gaan. Daardoor ben je meer ‘in het moment’, in plaats van je altijd maar zorgen te maken over de toekomst en te piekeren over het verleden. Daardoor kun je (stressvolle) situaties beter beantwoorden en maak je keuzes die beter bij jou en bij de situatie passen.

Maar waar je misschien wel het meeste aan hebt is, dat je je bewust wordt van je (denk, gedrags- en reactie-)patronen. Je herkent patronen die je in de weg zitten, zoals bijvoorbeeld perfectionisme, het moeilijk vinden om nee te zeggen en steeds aan jezelf voorbij gaan. Er zullen alternatieven naar boven komen die beter bij jou en/of bij de situatie passen.

Uit de automatische piloot

Na 8 weken heb je alle tools in handen om uit de automatische piloot te stappen en met meer aandacht te leven. Je kunt beter met stress omgaan, je weet beter wat je wilt en je geniet meer van jezelf, van de dingen die je doet en van de mensen om je heen.

Mindfulness is een vaardigheid van de geest.
Iedereen kan het leren. Net zoals het spreken van een nieuwe taal.

Opzet mindfulness training

8 sessies en een oefendag

Tijdens acht sessies van 2 1/2 uur doe je meditatieoefeningen, er is educatie, uitwisseling van ervaringen en je krijgt een werkboek met audiobestanden mee, om thuis mee te oefenen.

Ook is er een oefendag waarin je goed de rustgevende werking van mindfulness zult ervaren en je nog dichter bij jezelf kunt komen.

Voor veel deelnemers is dat hèt moment waarop het ‘mindfulness-kwartje’ valt.

Wat krijg je:
 • 8 sessies van 2½ uur van 19:00 – 21:30 uur
 • Oefendag van 10:00 – 14:00 uur
 • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining met educatie en oefeningen
 • Handboek De Metta Cirkel
 • 4 Audiobestanden voor thuis oefenen
 • Gratis intakegesprek van 30 minuten
praktische details

Data, locatie en prijzen: zie hieronder. Lees nog even verder… 

 

Bij deelname krijg je het handboek De Metta Cirkel, geschreven door Wineke van Aken, om je te helpen na de training je beoefening bij te houden en toe te blijven passen in het dagelijks leven.

Wineke met Metta Cirkel uitgave
Wineke met Metta Cirkel uitgave

Wat mindfulness voor je kan doen…

 • Je piekert minder
 • Je slaap beter
 • Je maakt je minder zorgen
 • Je weet beter wat je wilt
 • Je gaat keuzes maken die echt bij je passen
 • Je hebt meer rust in je hoofd
 • Je hebt meer focus
Jouw trainer Wineke
Compassietraining

Praktisch

Data 2023

We bieden 3 keer per jaar de mindfulnesstraining aan. We hebben voor de eerstvolgende training twee startdata:

 • Training 1: Dinsdagavond 16 april t/m 18 juni
  Er is geen sessie op 28 mei en 4 juni
 • Training 2: Woensdagavond 17 april t/m 19 juni 2024
  Er is geen sessie op 29 mei en 5 juni

 • De oefendag valt op zaterdag 4 mei (10-14 uur) 

Omdat het een rijke, volle training is en je veel krijgt aangereikt, is er wat ruimte tussen sessie 5 en 6. Dit geeft je extra tijd om op jouw manier te oefenen en het mindfulness gedachtengoed te implementeren in je dagelijks leven.  

Jouw trainer

De training wordt gegeven door Wineke van Aken, oprichter van MettaMind >

Locatie

We trainen op een van deze twee locaties:

 • Trainingscentrum De Roos in Het Vondelpark.
  PC Hooftstraat 183, Amsterdam
 • Studio MettaMind
  Derde Helmersstraat 70-2, Amsterdam.
Jouw investering
 • Particulieren: € 425,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 514,25).
 • Bedrijven: € 997,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1203,37).
Vergoeding

De MBSR mindfulnesstraining wordt vergoed door verzekeraars, soms wel tot een bedrag van € 350,-, mits het in je pakket zit. Je kunt het nakijken op zorgwijzer.nl >

TIP: Steeds meer werkgevers zien het belang in van mindfulness op de werkvloer, dus het kan interessant zijn dit met je werkgever te bespreken.

Of lees eerst nog even verder…

Meest gestelde vragen

Misschien staat die van jou erbij?

Hoe weet ik dat mindfulness werkt?

Vanaf het begin van de mindfulnesstraining (in 1979) is de effectiviteit ervan wetenschappelijk onderzocht. Daarnaast worden er op regelmatige basis internationale congressen georganiseerd om resultaten uit te wisselen. En deze zijn altijd zeer indrukwekkend. Een google search zal je talrijke resultaten geven.

Naast deze positieve onderzoeksresultaten kun je ook kijken naar persoonlijke ervaringen van mensen die je zijn voorgegaan. Meer ervaringen van cursisten op deze pagina >

Ik ben veel te onrustig, is mindfulness dan wel iets voor mij?

Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren, net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen.

Mindfulness is geen rocket science. Je gaat er niet om om de Mount Everest te beklimmen, het enige wat je hoeft te doen is het voelen van de adem. Als je dat eenmaal doorhebt, wordt je geest vanzelf rustig, zal je lichaam zich ontspannen en kunnen mindfulnessvaardigheden en -inzichten zich ontwikkelen.

Ik zie op tegen het groepsverband, is deze training dan wel iets voor mij?

Het voordeel van trainen in groepsverband is, dat je elkaar ondersteunt, van elkaar leert en vooral ziet dat je niet de enige bent die soms worstelt met zijn/haar gedachten. Daarnaast werkt het vaak heel krachtig om samen te mediteren.

Wellicht ook goed om te weten, dit is geen therapie met ellenlange verhalen, we gaan niet in op inhoudelijke thema’s. We kijken naar hoe de geest werkt als in een’proces’ en iedereen bepaalt zelf wat hij of zij wil delen.

Mindfulness lijkt inmiddels goed te zijn voor alles... Is dat niet een beetje overdreven?

Mindfulness heeft veel te bieden. Ik heb het zelf ervaren en ik zie het ook bij mijn cursisten. Maar het is geen magisch pilletje waarmee je van het ene op andere moment in een paradijs terecht komt. Je moet wel bereid zijn om, met enige regelmaat, in stilte en zonder afleiding, met jezelf te zijn. Meer is echt niet nodig.

Met vertrouwen in het proces zal mindfulness vanzelf haar werk doen.

Mocht je in een moeilijke periode zitten en/of depressieve gedachten en gevoelens hebben, neem dan contact met me op. Dan kijken we samen of dit het juist moment is.

Waarom moeten we toch altijd 'naar binnen'?

Stress ontstaat in je hoofd en daar ligt de oplossing. Dus je moet wel naar binnen. Geluk buiten jezelf zoeken (bij andere mensen, spullen), maakt je afhankelijk van de buitenwereld.

Maar maak je geen zorgen. Je wordt er niet gek van, je gaat er ook niet dood aan. Je begeeft je alleen op onbekend terrein en dat is soms een beetje spannend. Maar als je die drempel overstapt zul je aangenaam verrast zijn.

Is mindfulness zweverig?

Nee hoor. Integendeel. Het is een praktische en wetenschappelijke onderbouwde methode. Je creert tijdens de training als het ware een laboratoriumsetting waarin je je geest kunt onderzoeken. Door dit onderzoek ga je ontdekken hoe je geest werkt en welke keuzes je in het dagelijk leven moet maken om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Daar is niets zweverigs aan.

Ik kan niet goed tegen prikkels. Helpt deze training daar ook bij?

Juist als je sensitief bent, kan deze training je helpen. Je gaat leren om al die prikkels die 24/7 op je afkomen te negeren en je te focussen op datgene dat voor jou belangrijk is. Van moment tot moment. 

Wat cursisten zeggen

“Het was heel fijn en Wineke is een topper. Ik was bang dat het heel zweverig was, maar dat viel heel erg mee. De 8 dinsdagen en de stille ochtend was een fantastisch cadeau aan mezelf”.

Eline | Manager

“Een absolute aanrader voor iedereen die van een razende trein wil overstappen op een langzamer boemeltje”.

Marijke | Marketeer

“Ik vond het een geweldige ervaring. Het heeft de manier waarop ik in het leven sta positief veranderd. Ik kan nu veel meer mijn rust pakken en voel eerder mijn grenzen aan”.

Caroline | Consultant

Liever persoonlijke begeleiding?

Wil je liever dat het nu even alleen over jou gaat, wellicht omdat je in het dagelijks leven al zoveel voor anderen zorgt?

Heb je het gevoel dat je vast zit en wil je hulp om je blinde vlekken en hardnekkig patronen te ontdekken? 

Wil je een vriendelijk duwtje in de rug om nu echt die verandering door te voeren waar je zo naar verlangt? 
.
Dan ben je misschien wel geholpen met een Individuele Mindfulness Training. We volgen het MBSR curriculum, en stemmen het af op jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid.

Informatie over de Individuele Mindfulness Training >

Heb je nog vragen?

Stuur me een mailtje >

Of weet je genoeg? Je kunt je hieronder inschrijven.

Na inschrijving nemen we contact met je op voor een gratis intakegesprek waarna je deelname definitief is.

Nu inschrijven

Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we een aantal gegevens van je nodig.