De 8-weekse MBSR Mindfulness Training Amsterdam

Ontspannen en onbezorgd leven in de 21ste eeuw

 MBSR Mindfulnesstraining Amsterdam
CORONA PROOF

Data 2021:

 • 7 september t/m 26 oktober + oefendag 16 oktober
 • 4 november t/m 21 december + oefendag 11 december 

Locatie
MettaMind @ De Roos
PC Hooftstraat 183
Vondelpark Amsterdam

Tijd
 19:00 – 21:30 uur

Jouw bijdrage: €425,- excl btw (incl btw wordt het € 514,25)
Werkgevers: € 970,- excl. btw (incl btw wordt het €1173,70)

 

Wineke-jouw-coach
Wineke-jouw-coach

De MBSR Mindfulness Training Amsterdam

Herken je dit: je hebt je leven aardig op de rit, een prima baan, fijne vriendschappen en een prettig huis, maar toch kun je er niet van genieten. Want je wordt geleefd door je agenda, je do do-lijst en al je verantwoordelijkheden en verplichtingen. Thuis en op je werk.

Je voelt je de hele dag opgejaagd door alles wat je nog te doen staat. En daar lijkt geen einde aan te komen. Heb je de ene klus afgevinkt, dan dient zich alweer de volgende aan. Altijd is er iets of iemand die je aandacht wilt.

Je kunt je ook steeds moeilijker ontspannen. Je hebt continue een onrustig gevoel en je maakt je voortdurend zorgen of je alles wel op tijd afkrijgt. Je geniet niet meer van de dingen die je doet en tijdens gesprekken ben je er niet meer echt bij. Omdat je in gedachten alweer de planning van de rest van de dag aan het doorlopen bent.

Door al dat gestress over de dingen die je nog moet doen, raak je steeds sneller geïrriteerd. Je krijgt een kort lontje en je reageert je steeds vaker af op je omgeving, vaak op de mensen die het dichtst bij je staan. Inmiddels begint ook je lichaam te protesteren met pijntjes en slecht slapen en maak je je zorgen dat je straks ook nog uitvalt…

Hoe meer je nadenkt over hoe je van de stress kunt afkomen…, hoe meer goede voornemens je maakt om het rustiger aan te doen…, hoe strenger je jezelf toespreekt om de dingen anders aan te pakken…, hoe verder weg de oplossing lijkt te liggen.

Ergens heb je wel het idee dat je meer naar je gevoel moet luisteren omdat je ook wel weet dat je hoofd niet alle antwoorden heeft, alleen weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen.

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • Als je weer rust in je hoofd zou hebben.
 • Als je je niet altijd zo zou hoeven te haasten.
 • Als je ontspannen, onbezorgd en stressvrij zou kunnen leven.
 • Als je goed zou kunnen slapen en tevreden de dag zou kunnen beginnen
 • Als je beter naar je gevoel zou kunnen luisteren zodat je beter weet wat je wilt en eerder je grenzen kunt aangeven. 
 • Als je echt zou kunnen genieten van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent.
 • Als je vaker toekomt aan jezelf en aan de dingen die jou voldoening geven.


Met deze training ga je in 8 weken leren hoe je weer rust krijgt in je hoofd en hoe je
dichter bij je gevoel kunt komen.
Daar ga je naar leren luisteren, zonder je hoofd te verliezen.
Zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen en je het leven gaat leiden dat jou gelukkig maakt. 

Opzet Mindfulness Training Amsterdam

In acht weken tijd ga je leren je niet meer zo mee te laten voeren door al je gedachten en emoties die je zo kunnen opjagen. Je gaat leren ze te aanschouwen, zonder erop te reageren. Zo creëer je ruimte tussen jezelf en je geest waarin je zo verstrikt kunt raken.

In die ruimte vind je rust en kunnen inzichten naar boven komen die je gaan helpen je grenzen aan te geven, de lat wat minder hoog te leggen en wat vaker voor jezelf te kiezen. goed voor jezelf te zorgen. Je gaat leven vanuit een ‘innerlijke weten’ en je gaat keuzes gaan maken die echt bij jou passen zodat je ontspannen en tevreden kunt gaan leven.

We volgen in dit programma het wetenschappelijk onderbouwde MBSR curriculum zoals het in 1979 door Jon Kabat-Zinn is ontwikkeld. Dit programma is zo goed doordacht dat het in de afgelopen veertig jaar nauwelijks is veranderd.

We doen mindfulnessoefeningen, er is educatie en uitwisseling van ervaringen. Ook krijg je een werkboek mee, het handboek De Metta Cirkel en audiobestanden om thuis mee te oefenen. 

IN HET KORT: WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van 2½ uur (19:00 – 21:30 uur)
 • Oefendag van 4 uur (09:30 – 13:30 uur)
 • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining met educatie en oefeningen
 • Studieboek De Metta Cirkel
 • 4 Audiobestanden om thuis mee te oefenen
 • Additionele persoonlijke begeleiding:
  – Introductiegesprek van 30 min.
 • Optionele persoonlijk begeleiding:
  – Persoonlijke coachingssessie van 30 min. halverwege de training
  – Emailconsulten (4x tussen de sessies).
  – Nagesprek van 30 min. over hoe verder na de training. 
NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING 
 • Weet je hoe je met de stress in je leven moet omgaan.
 • Heb je weer rust in je hoofd.
 • Kom je weer toe aan de dingen die jou voldoening geven.
 • Laat je je niet meer opjagen door je volle agenda en lange to do lijst.
 • Weet je goed voor jezelf te zorgen en kun je keuzes maken die echt jou passen.
 • Geniet je weer van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent.
 • Slaap je beter en begin je de dag ontspannen en tevreden.
 • En dit alles heeft ook een positief effect op je gezondheid. Je stop te opbouw van stress in je lichaam en je immuumsysteem wordt sterker.
DATA TRAININGEN 2021
 • 8 Dinsdagavonden: 7 sept t/m 26 okt. + oefendag op 16 okt.
 • 8 Dinsdagavonden: 2 nov. t/m 21 dec. + oefendag op 11 dec.
LOCATIE 

De Roos, PC Hooftstraat 183 (Vondelpark), Amsterdam

JOUW INVESTERING
 • Particulieren: € 425,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 514,25).
 • Bedrijven: € 970,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1173,70).

 

Wineke van Aken

De training heeft me bewust gemaakt dat ik gedurende dag met zoveel verschillende dingen tegelijkertijd bezig ben. Ik kan nu handelingen met meer aandacht uitvoeren en ik verdeel mijn energie veel beter. Daardoor kan ik veel beter stiltaan bij de eenvoudige, leuke momenten van de dag.

Eva, creatief producent.

VERGOEDING

Steeds meer verzekeraars vergoeden een MBSR Mindfulnesstraining. Vaak een bedrag tussen de € 100,- en € 350,-.  Je kunt het nakijken bij zorgwijzer.nl.

Wineke van Aken is een VMBN gecertificeerde mindfulnesstrainer (categorie 1) wat aansluit bij de verzekeringseisen.

Ook steeds meer werkgevers zien het belang van mindfulness op de werkvloer, zeker in deze tijd, dus het kan waardevol zijn dit met je werkgever te bespreken. 

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER… 

Entree De Roos
Filosofenkamer De Roos

MettaMind @ De Roos, trainingslocatie in het Amsterdamse Vondelpark. 

Vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder.

Hoe weet ik dat mindfulness werkt?

Deze training is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoek naar de effecten van mindfulness is nog steeds booming. Een google search levert je tot een groot aantal indrukwekkende onderzoeksresultaten. Je kunt ook kijken naar de positieve ervaringen van de velen die ons de afgelopen jaren zijn voorgegaan. Dat zin er zo veel dat je inmiddels wel kunt spreken van een wereldwijde ‘Mindfulness Movement’. Ik kan er een boek over schrijven (heb ik ook gedaan ;)).

Ik ben veel te onrustig, is mindfulness dan wel iets voor mij?

Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. Als je het eenmaal doorhebt, wordt je geest vanzelf rustig.

Ik zie op tegen het groepsverband. Is deze training dan wel iets voor mij?

Het voordeel van trainen in groepsverband is, dat je elkaar ondersteunt, van elkaar leert en vooral dat je ziet dat je niet de enige bent met dit soort problemen. Bovendien werkt het ook heel krachtig om samen te mediteren. Daarnaast is het geen therapie met ellenlange verhalen. We gaan niet in op inhoudelijke thema’s en iedereen bepaalt zelf wat hij of zij wil delen.

Werkt mindfulness voor iedereen?

Mindfulness heeft veel te bieden. Ik heb het zelf ervaren en zie het ook bij de meer dan 1000 cursisten die ik heb mogen begleiden. Maar mindfulness is geen magisch pilletje waarmee je van het ene op andere moment in een paradijs terecht komt. Je moet je openstellen en bereid zijn om met enige regelmaat in stilte, zonder afleiding, met jezelf te zijn. Meer is echt niet nodig. Met vertrouwen in het proces gaat mindfulness vanzelf haar werk doen. Mocht je in een moeilijke periode zitten en/of depressieve gedachten en gevoelens hebben, neem dan contact met me op. Dan kijken we samen of dit het juist moment is.

Waarom moeten we toch 'naar binnen'? Ik weet niet of ik dat wel wil...

Stress ontstaat in de geest en daar ligt ook de oplossing. Al het andere wat je buiten jezelf zoekt, is tijdelijk. Maar maak je geen zorgen. Je wordt er niet gek van, je gaat er ook niet dood aan. Het is alleen onbekend terrein en dat kan soms een beetje spannend zijn. Maar uiteindelijk zal het je een hoop opleveren.

Is mindfulness niet erg zweverig?

Integendeel. Het is een praktische en wetenschappelijke onderbouwde methode. Je gaat leren hoe je geest werkt en welke keuzes je in het dagelijk leven moet maken om goed voor jezelf te zorgen. Niets zweverigs aan.  

Met haar vriendelijke en professionele persoonlijkheid heeft Wineke gezorgd voor een eerste stap naar bewuster leven.

Ilona O, Makelaar

Het zijn de kleine veranderingen die het leven leuk maken. Die kleine veranderingen leer je hier.

Rebecca B, Docent

Persoonlijk advies?

Wil je weten of deze training iets voor je is en hoe het je kan helpen je doelen te bereiken? Mail me dan voor een gratis 30 minuten mindfulness-introductie gesprek (telefonisch of face-to-face in onze studio). 

We spreken door wat jouw behoeften, wensen en verlangens zijn en we gaan kijken hoe deze training jou kan helpen deze doelen te bereiken. Daarnaast krijg je sowieso 3 praktische tips en een audiobestand zodat je meteen kunt ervaren hoe mindfulness je kan helpen meer rust en ruimte te vinden. Kunnen we meteen kennismaken. Ik kijk er naar uit! 

Ja, ik wil graag persoonlijk advies.
Neem-contact-op-met-Wineke

Zodra ik je mail heb ontvangen neem ik, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met je op.
Mocht je dan nog geen bericht hebben ontvangen, check dan je spamfilter. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om.

LIEVER PERSOONLIJKE BEGELEIDING? 

Individuele Mindfulness Training

Je kunt de mindfulness training ook op individuele basis volgen. We volgen het curriculum van de ‘MBSR Mindfulnesstraining en stemmen het af op jouw persoonlijke situatie. Zo kun je wat je leert meteen inzetten om stress situaties in je dagelijks leven ‘mindful’ op te lossen. Met een vriendelijk duwtje van mij in de rug. 

JOUW INVESTERING
 • Particulieren: € 720,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 871,20).
 • Bedrijven: € 970,- excl. btw (incl btw wordt het €1173,70).
LOCATIE: STUDIO METTAMIND 
 • Derde Helmersstraat 70-2, Amsterdam

Jouw trainer:
Wineke van Aken

Wineke van Aken is een VMBN Cat 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer en tevens opleider aan het gerenommeerde Gentle Minds | Instituut voor Mindfulness, het eerst opleidingsinstituut voor mindfulnesstrainers van Nederland. Daarnaast is Wineke coach/mentor, yoga docent en auteur van het boek ‘De Metta Cirkel’ – handboek voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw. 

Wineke heeft een achtergrond van 17 jaar in het bedrijfsleven als marketingcommunicatie adviseur voor  o.a. Sanoma Uitgevers, Rabobank, Gemeente Den Haag en MSL (onderdeel van Publicis, een van de grootste communicatiebureau’s van de wereld).

In die tijd kwam ze in aanraking met de kracht van mindfulness. Ze ervaarde hoe mindfulness haar hielp om met stress om te gaan, maar ook om te gaan leven op een manier die haar gelukkig maakt. Geënthousiasmeerd door de kracht van mindfulness besloot ze te gaan studeren bij de beste leraren, volgde de mindfulnesstrainersopleiding aan het IvM en deed mee aan tal van stilteretraites. 

Uiteindelijk was een carrièreswitch onvermijdelijk en begon ze haar eigen coachingsbedrijf MettaMind om het mindfulness-gedachtengoed te delen dat haar zoveel heeft gebracht. Inmiddels heeft ze ruim 1000 mensen begeleid in hun ontwikkeling naar een mindful, gezond en onbezorgd leven waarin ze de dingen doen die hun voldoening geven. 

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

NU INSCHRIJVEN