1-op-1 Mindfulness Training

live of online via zoom

 • Datum: wanneer het past in jouw agenda!
 • Waar: in de MettaMind studio, buiten in de natuur of online via zoom

 

Ben je geïnteresseerd in een mindfulnesstraining en wil je hierin graag persoonlijk begeleid worden? Zodat je hulp krijgt dat echt over jou gaan en je oplossingen vindt voor jouw ‘thema’s? Wellicht omdat je zelf in het dagelijks leven al zoveel met anderen bezig bent?

Heb je er behoefte aan om je verhaal te vertellen aan iemand die echt tijd voor je neemt en weet waar je het over hebt? Maar heb je een superdruk leven en je kunt dit alleen doen als de training afgestemd wordt op jouw agenda?

Dan is onze individuele mindfulnesstraining misschien wel wat voor jou. Wineke loopt persoonlijk met je mee zodat je echt tot de kern komt en met persoonlijke hulp ballast gaat opruimen, obstakels gaat oplossen. Alles in jouw tempo en wanneer het past in jouw agenda. Een cadeautje voor jezelf.

Ontspannen en obstakels opruimen

En tevreden gaan leven

In acht individuele sessies maak je kennis met mindfulness en ontdekt hoe je dat toepast in je leven. Je leert omgaan met de stressvolle gedachten en emoties in je hoofd zodat je er niet meer zo in verstrikt raakt.

Blinde vlekken en belemmerende patronen zullen zichtbaar worden en er zullen alternatieven zichtbaar worden die voorheen ondenkbaar waren. Je gaat leren ruimte te maken voor jezelf en wat voor jou belangrijk is, zodat je rust krijgt in je hoofd en de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn.

Zo krijg je alle tools op maat die je nodig hebt om die verandering in je leven door te voeren waar je zo naar verlangt. Met als resultaat: een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

Als je in contact bent met je ‘innerlijke wijsheid’,
dan zijn er geen twijfels meer
en kun je onbezorgd en tevreden leven.

Opzet Individuele mindfulnesstraining

We volgen het 8 weekse stramien van de MBSR mindfulnesstraining maar stemmen het af op de thema’s die in jouw leven spelen. Zo maken we optimaal gebruik van het curriculum en de beschikbare tijd. We doen mindfulness oefeningen, er is educatie en we kijken samen hoe je mindfulness kunt toepassen in het dagelijks leven.

WAT KRIJG JE:
DATA EN TIJD:

Je kunt op ieder moment met het individuele traject beginnen. Dag en tijd worden afgestemd op jouw agenda en kunnen gedurende het traject aangepast worden.

 

LOCATIES

Onze sessies vinden plaats in de MettaMind studio in Amsterdam, via zoom of buiten in de natuur in ‘De Tuinen van West’:

 • Studio MettaMind
  Derde Helmersstraat 70-2, Amsterdam
 • MettaMind Tuinhuis
  Joris van den Berghweg 4, Amsterdam
 • Online via ZOOM
JOUW TRAINER:

De individuele mindfulnesstraining wordt gegeven door Wineke van Aken, trainer/coach en oprichter van MettaMind.

JOUW BIJDRAGE:
 • Particulieren: € 997,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1203,37)
 • Bedrijven: € 1350,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1633,50)

De MBSR mindfulnesstraining wordt vergoed door jouw verzekeraar, mist het in je pakket zit. Vaak een bedrag tussen de € 100,- en € 350,-. Je kunt het nakijken op zorgwijzer.nl >

Ook zien steeds meer werkgevers het belang van mindfulness op de werkvloer, dus het kan waardevol zijn, dit met je werkgever te bespreken.

Na afloop van deze training

 • Kun je beter met stress omgaan.
 • Heb je meer rust in je leven
 • Raak je minder snel uit balans.
 • Ga je keuzes maken die echt bij jou passen.
 • Voel je beter je grenzen aan en kun je die ook (vriendelijk) aangeven.
 • Lees verder…

Wat cursisten zeggen

“Ik heb elke week uitgekeken naar het moment van de training. Het was een verrijking voor mezelf om weer dichter bij mijn gevoel te zijn. Dat heb ik leren koesteren en omarmen. Dank Wineke voor deze ervaring“.

Johan

“Ik kwam binnen met een wervelstorm in mijn hoofd, maar die is gaan liggen. Ik zal altijd wel mijn ‘drukke ik’ zijn, maar door mindfulness kan ik ervoor kiezen”.

Dorien

“Ik kan de mindfulnesstraining aan iedereen aanbevelen. Het leert je in het gewone leven zaken op een meer open manier te benaderen waardoor je met volle aandacht door het leven kunt gaan”.

Raymond

Vragen? Wellicht staat die van jou hierbij…

Wat is het verschil tussen een groepstraining en een individueel traject?

Tijdens een individueel traject is er meer ruimte voor coaching waardoor je van datgene dat je over jezelf leert ook direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Daar is in een groepstraining wat minder ruimte voor.

Omdat dat sessies van de groepstrainingen wat langer duren (2½ uur versus de 75 min van een individuele sessie), is er tijdens de groepstrainingen wel meer tijd om samen te oefenen met het mediteren.

Voor wie is een individueel traject bedoeld?

Een individueel traject is voor jou wanneer je graag een training wilt waarbij je even geen aandacht hoeft te besteden aan andere en even alle aandacht aan jezelf kunt besteden. Misschien wel omdat je op je werk al, bijvoorbeeld als manager, als zoveel aandacht aan anderen besteedt of wellicht omdat je thuis veel voor anderen zorgt. Nu gaat het even alleen over jou. Ook wel eens fijn.

Ik kan niet op 8 vaste dagen in de week achter elkaar. Is dat een probleem?

Het zou mooi zijn als er gemiddeld een week tussen de sessies zit, maar dat is niet leidend. Het belangrijkste is dat je de training wilt doen en dat je doet wat je kunt en dan is het altijd een waardevolle training.

Wat is het verschil tussen een individuele mindfulnesstraining en een coachingstraject?
Wordt een individueel traject ook vergoed door de verzekering?

Je volgt hetzelfde programma als de MBSR groepstraining waardoor de training door jouw verzekeraar vergoed wordt. Neem voor de volledigheid daarover nog wel even conact op met jouw verzekeraar.

Is individuele begeleiding effectiever dan een groepstraining?

Integendeel. Het is een praktische en wetenschappelijke onderbouwde methode. Je creert tijdens de training als het ware een laboratoriumsetting waarin je je geest kunt onderzoeken (de Dalai Lama noemt meditatie ook ‘wetenschappelijk onderzoek’). Door dit onderzoek ga je ontdekken hoe je geest werkt en welke keuzes je in het dagelijk leven moet maken om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Niets zweverigs aan.

Kun je iets zeggen over de opbouw van de mindfulnesstraining?

De training heeft een hele mooie opbouw waarbij we steeds kijken wat heb jij nodig. In grote lijnen ziet het er alsvolgt uit: Je begint met de basis mindfulnessmeditatie-vaardigheden en het inzicht krijgen in de werking van de geest. Daarna gaan we naar de kern van de training dat gaat over het thema stress: wat is stress, hoe merk ik dat ik stress heb, hoe kan ik daar wijs en compassievol mee omgaan? En daarna gaan we de koppeling maken met het dagelijkse leven door mindfulnessvaardigheden in het dagelijks leven te verdiepen. In de laatste sessie maken we de balans op. Je gaat kjken naar wat heeft het me gebracht en wat heb ik nodig om het bij te houden na de training.

 

Weet je genoeg? Je kunt je hieronder inschrijven.

Na inschrijving nemen we contact met je op voor een gratis intakegesprek waarna je deelname definitief is.

Inschrijven

 

Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we nog een aantal gegevens van je nodig.