De Metta Cirkel

In 5 stappen naar het leven dat bij jou past

MettaMind’s methode voor Rust in je Hoofd & Balans in je Leven. Hèt handboek om je eigen plek te creëren in een wereld die zoveel van je vraagt. Eeuwenoude Oosterse wijsheden gecombineerd met hedendaagse inzichten uit de (neuro)psychologie en persoonlijke ervaringen van Wineke en haar cursisten. Praktisch en concreet. Meteen aan de slag en meteen effect.

Een mooi vervolg van jouw mindfulnesspad. Of misschien wel voor jou de eerste stap?

 

De Metta Cirkel

In 5 Stappen naar het leven dat bij jou past 

MettaMind’s methode voor Rust in je Hoofd & Balans in je Leven. Het handboek om je eigen plek te creëren in een wereld die zoveel van je vraagt.

Eeuwenoude Oosterse wijsheden gecombineerd met hedendaagse inzichten uit de (neuro)psychologie en persoonlijke ervaringen van Wineke en haar cursisten. Praktisch en concreet. Meteen aan de slag en meteen resultaat. 

Een mooi vervolg van jouw mindfulnesspad. Of misschien wel voor jou de eerste stap? 

Naar het leven, zoals leven voor ons is bedoeld

Verlang je ernaar om je leven weer op de rit te krijgen? Wil je gaan opruimen wat je in de weg zit en loslaten wat je niet meer dient?  Wil je de dingen te doen die jou gelukkig maken in plaats van maar proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen?

Maar weet je niet goed hoe en waar te beginnen en merk je dat hoe meer je erover nadenkt, hoe minder je de oplossing ziet? Al je analyses, doelstelling en actieplannen lijken nergens toe te leiden….

Als jij je hierin herkent, dan kan De Metta Cirkel wel eens jouw gids blijken te zijn. Om nu in 5 stappen die veranderingen door te voeren waar je zo naar verlangt. In álle facetten van je leven.

Veranderen op een manier die wèl werkt.

“Hoe dan?” denk je vast. “Ik heb al zoveel geprobeerd…”

Ik snap wat je zegt. Maar dit is een hele andere benadering dan je waarschijnlijk gewend bent. Met De Metta Cirkel ga je namelijk het denken omzeilen. Want met denken vind je de oplossing niet. Als dat wel zo zou zijn, had je de oplossing allang gevonden. Want je hebt er vast genoeg over nagedacht.

En dan komt er vanzelf ruimte voor je gevoel, je hart, je intuïtie, je innerlijke wijsheid, of hoe je het ook wilt noemen. En daar ga je naar luisteren. Want je gevoel weet wel wat je wilt. Je hebt vast wel momenten gehad dat je zeker wist dat iets waar was. Daar ga je naar op zoek. Want daar zit jouw wijsheid. Je gevoel weet heel goed wat je wilt. lichaam liegt nooit. Kan niet liegen.

Met De Metta Cirkel ga je luisteren naar je gevoel, maar zonder je hoofd te verliezen, want je wilt wel met beide voeten op de grond blijven staan. Je gevoel wordt je kompas en je hoofd je persoonlijke assistent, om de praktische stappen te nemen die nodig zijn om te komen tot het leven dat jou gelukkig maakt.

Luisteren naar je gevoel

Maar hoe doe je dat? Luisteren naar je gevoel? Wanneer weet je dat het je gevoel is dat spreekt en wanneer is het je hoofd? En waar luister je dan naar?

Het gekke dat je al kunt voelen. Je realiseert het je alleen niet omdat je hoofd vaak zo dominant is. Want je hoofd heeft stress. Je hoofd jaagt je op, om je to do-lijst af te handelen en vooral om niemand teleur te stellen.

Makkelijker dan je (geest) denkt.

Dus wat je moet doen is je geest tot rust brengen zodat er rust en ruimte komt. Voor jezelf, voor jouw behoeften, voor jouw gevoel. Niet alleen bij jezelf maar ook in je leven. En als je dan goed voor jezelf zorgt en je lichaam en geest zich kunnen ontspannen, kan je gevoel van zich laten horen. Daar ga je naar leren luisteren en naar leren handelen. Maar dus zonder je hoofd te verliezen.

Zaadjes planten en water geven

Rust en ruimte maken doe je op een hele praktische en concrete manier. In je hoofd, in je huis, in je agenda en fysiek in je lichaam. Je kijkt naar alle facetten van je leven. Je moet naar het hele plaatje kijken.

Met de hulp van een vleugje mindfulness en een sausje compassie. Mindfulness gaat je helpen om belemmerende patronen te ontdekken en compassie om dat liefdevol te veranderen. 

 Zo creëer je de juiste omstandigheden waarin je gevoel van zich kan laten horen. Net zoals het werken in een moestuin. Onkruid weghalen, water geven, compost geven en dan liefdevol en met vertrouwen de zaadjes zien groeien tot jouw paradijs.

De Metta Cirkel, ook jouw kompas?

Lees hoe de vijf stappen van De Metta Cirkel je kunnen helpen met het vinden van je eigen plek in een wereld die zoveel van je vraagt.

€20,00 incl. verzendkosten

Een prachtig boek dat de beoefening van vriendelijkheid en compassie niet alleen benadert als een meditatieve oefening, maar ook uitbreidt naar hele praktische suggesties over hoe we onze levensstijl en -welzijn kunnen verbeteren. Soepel cirkelend van een EGO-Systeem naar een ECO-Systeem.

Frits Koster
Meditatieleraar, trainer en opleider in
MBSR Mindfulness- en MBCL Compassie Training

De 5 stappen van De Metta Cirkel:

  •  Stap 1 helpt je om met mindfulness technieken bewust te worden wat je doet en waarom je het doet. Zodat je weet wat er moet veranderen.
  • Stap 2 helpt je om heel praktisch ruimte te maken voor jezelf. In je agenda en in je leefomgeving.
  • Stap 3 helpt je om goed voor jezelf te zorgen. Zodat je fysiek de energie hebt die je nodig hebt in dit leven. En je mentaal ontspant en kunt zien wat jij nodig hebt.
  • Stap 4 helpt je om de taal van je gevoel te leren kennen en dat serieus te nemen.
  • Stap 5 is een stap die vaak wordt vergeten: bijhouden wat je hebt geleerd zodat je jouw paradijs vruchtbaar blijft en alleen maar mooier kan worden.

De Metta Cirkel geeft je de 21ste eeuwse vaardigheden die we nu zo hard nodig hebben.

Je stopt met tegen jezelf te vechten en je gaat vriendschap sluiten met je geest. 

Wanneer je hoofd en hart gaan samenwerken – en je hebt een plan – dan kom je vanzelf stap voor stap tot het leven dat jou gelukkig maakt.

De 5 stappen van De Metta Cirkel, toepassen in jouw leven?

Samen onderzoeken hoe je deze vijf stappen kunt toepassen in jouw leven? Met mijn Metta mindcoachingsprogramma loop ik twee maanden met je mee om met een liefdevol duwtje in de rug de knelpunten in je leven op te lossen en ruimte te maken voor jou en voor de dingen die jou gelukkig maken. 

Tip van de sluier

Vraag je je af of de methode van De Metta Cirkel iets voor jou is? Je kunt je ook eerst verdiepen in die ene stap die jou het meest aanspreekt.

Bijvoorbeeld eerst ruimte maken in je leven (stap 2)? Of eerst tips over rust in je hoofd en een fit en gezond lichaam (stap 3)? Of naar leren luisteren naar je gevoel (stap 4)?

Hiernaast zie je ze alle vijf nog een keertje afgebeeld. Hieronder vraag je jouw eerste stap aan.

 

Over de auteur

“Van gestreste marketingpro naar aanstekelijk ontspannen*”

Wineke van Aken (1967) werkte zeventien jaar als marketing- en communicatieadviseur bij o.a. Rabobank, Sanoma Uitgevers en MSL Communications Consultants (onderdeel van de Publicis Groupe, een van de grootste communicatie-adviesbureaus ter wereld).

Tijdens haar werk als consultant ontdekte ze via de sportschool de kracht van yoga. Al gauw kwam mindfulness en meditatie op haar pad. Wineke ontdekte niet alleen hoe dit haar hielp om met de stress in haar hoofd om te gaan, maar ook hoe ze daardoor betere levenskeuzes kon maken. Hier wilde Wineke meer van weten en ze besloot bij de beste meditatieleraren te gaan studeren, participeerde in talloze meditatie-retraites en volgde de beste yoga en mindfulnesstrainers opleidingen.

Onvermijdelijke carrière switch

Een carrière switch bleek onvermijdelijk en ze richtte haar eigen bedrijf MettaMind op. Met training, coaching en retraites deelt ze de lessen die haar hebben gebracht tot gezond en tevreden leven in een hectische wereld die zoveel van ons vraagt. Haar ervaringen schreef ze op in De Metta Cirkel. Hiermee wil ze haar inzichten delen over hoe je je geluk en gezondheid kunt vinden een hectische wereld die zoveel van je vraagt.

(*) volgens auteur en coach Koen de Jong in een interview naar aanleiding van haar boeklancering. 

De Metta Cirkel, ook jouw kompas?

In vijf stappen je eigen paradijs in een wereld die zoveel van je vraagt.

€20,00 incl. verzendkosten

De Metta Cirkel
Hoe de vijf stappen van De Metta Cirkel Marian en Karlijn hielpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Ik merk dat het me nu al veel rust en ruimte geeft.

Het boek leest heel makkelijk weg en staat qua inhoud dicht bij thema’s waar ik nu zelf ook mee bezig ben. Alsof ik na mijn 40e ‘wakker’ ben geworden en meer mijn eigen leven aan het leven ben. In plaats van het leven van anderen (ouders, partner etc.)

Opruimen, beter voor mijn lichaam en geest zorgen, mediteren. Heb niet voor niets de mindfulnesstrainers-opleiding gekozen. Ook herken ik Wineke’s taal, verhalen, metaforen en voorbeelden die ze tijdens workshops gebruikt. Ik kan me voorstellen dat als ik het later nog eens doorlees, er wat anders bij me resoneert. Wat me vooral nu raakte was dat “je met schrijven je hersenen het idee geeft dat ze het toch niet hoeven te onthouden.”

Ik heb inderdaad stapels notitieboekjes volgeschreven, maar nooit meer ingekeken. Inmiddels heb ik ze weggegooid. Volgende week heb ik een retraite en ik laat m’n notitieboek thuis…. Ook tijdens de opleiding wil ik graag leren en oefenen van vertrouwen. Ik merk dat het me nu al veel ruimte en rust geeft.

Marian B. Coach Ermelo

Na het volgen van een mindfulness-training vond ik verdieping in dit boek.

Op een leuke manier omschrijft Wineke allerlei situaties uit eigen ervaring en ervaringen van cursisten afgewisseld door fijne mindfulness oefeningen en heel veel tips om inderdaad de balans terug te vinden in je leven. Ik heb inmiddels het stappenplan voor mezelf uitgewerkt. Ik ben onder andere al gestart met het opruimen van mijn huis en ook ben ik mijn voeding langzaam aan het veranderen naar zoveel mogelijk plantaardig omdat ik gewoon merk dat ik (en mijn lijf) er erg blij van word.

Daarnaast heb ik mezelf ingeschreven voor een yoga traject bij ons in de buurt om mezelf nog meer te verdiepen in alle soorten en vormen van yoga, de theoretische kant en de voedingsleer. Allemaal leuke en nieuwe dingen waarvan ik merk dat ik veel energie krijg.

Ik heb er veel aan (gehad) en inmiddels zijn veel van mijn vriendinnen ook aan hun plan begonnen, het boek gaat heel mijn vriendenkring rond en iedereen is enthousiast.

Karlijn – Horeca Eigenaar Zeeland

Hoe De Metta Cirkel tot stand kwam

Over het leven na mindfulness…
Alle puzzelstukjes vielen in elkaar toen ik De Metta Cirkel schreef. Meer dan 20 jaar heb ik – om onduidelijke redenen – continue spanning en onrust gevoelt. Ik sliep maar vijf uur per nacht en kon me pas weer ontspannen als ik op kantoor in de startblokken achter mijn computer zat. Klaar voor de uitdagingen van de dag. Dat alles veranderde toen ik – via de sportschool met yoga, en al gauw daarna, met meditatie in aanraking kwam….

Daardoor ontdekte ik dat vaak dezelfde patronen in onze geest ervoor zorgen dat we stress hebben. Zoals het bij de groep willen horen, altijd maar bezig zijn met problemen en mogelijke oplossingen, zorgen over de toekomst, piekeren over het verleden… Allemaal patronen uit de oertijd om ervoor te zorgen dat we veilig zijn, maar ons nu onnodig veel stress geven.

Rust in mijn hoofd

Meditatie leerde mij dit soort patronen van mijn oerinstinct te negeren wanneer ze geen functie hadden. Ik vond rust in mijn hoofd en kon weer genieten. En toen kwam er – onverwacht – ruimte voor mijn gevoel. En dat veranderde alles. Ik zag en voelde wat me in de weg zat van een gelukkig en tevreden leven.

Ik besloot om alle overbodige ballast uit mijn rugzak te halen. Ik maakte ruimte in mijn agenda en in mijn huis, met ontspullen en consuminderen. Ik ging beter voor mijn lichaam zorgen met yoga en passende voeding.

En misschien wel het belangrijkste: ik durfde echt voor mezelf te kiezen. Zonder egoïstisch of asociaal te zijn. Ik durfde nee te zeggen tegen activiteiten en mensen die me energie kostten en durfde helemaal te gaan voor de dingen die me energie gaven.

Eigen zuurstofmaskers eerst

Ik werd een gelukkiger persoon en daar had ook mijn omgeving baat bij. Doordat ik beter voor mezelf ging zorgen, ging ik ook beter voor mijn omgeving zorgen. Doordat ik begrip kreeg voor mijn eigen worstelingen, kreeg ik dat ook voor die van anderen. Ze zeggen niet voor niets, eigen zuurstofmaskers eerst.

Achteraf gezien hebben vijf grote stappen me geholpen om op te ruimen wat in de weg zat en ruimte te maken voor mijn geluk. Met ‘De Metta Cirkel’ wil ik ze graag met je delen. Waarom? Omdat er zoveel verwarring is in onszelf en in de samenleving is. Er komt vanuit de buitenwereld zoveel op ons af wat ons boos en gestrest maakt, wat ons uit elkaar drijft. Het is mijn verlangen dat we onze eigen weg kiezen en vriendelijk met elkaar, als in een community, omgaan.

De Metta Cirkel als kompas naar het paradijs

Ik weet zeker dat het mogelijk is om uit deze verwarring te komen. Je kunt kiezen voor het leven dat jou gelukkig maakt. Maar dan moet je wel op de juiste manier zoeken. Via je gevoel, met je hoofd als jouw persoonlijke assistent.

Daarbij vertel ik je nergens wat jij moet doen, maar ik geef je de handvatten waarmee je voor jezelf kunt bepalen wat nodig is. Zodat je geen tijd hoeft te verliezen aan goed bedoelde adviezen en gevleugelde internetverhalen die toch niet werken.

Wat ik wel doe is je de weg wijzen naar jouw ‘innerlijk weten’. Als je daar eenmaal contact mee hebt, heb je geen hulp meer nodig. Dan zijn je geen twijfels meer en kun je gelukkig zijn. Daarmee wordt dit misschien wel het laatste zelfhulpboek dat je zult lezen.

Op naar jouw tevreden leven

Wineke

Wat lezers zeggen

“Ik heb je boek al bijna uit (dit slaagt normaal gesproken nooit zo snel bij mij), maar alles wat je schrijft is nu al heel waardevol voor me”.

W.B. | Mediastrateeg

“Met behulp van de Metta Cirkel krijg je weer grip op je leven en leer je hoe je een gelukkiger en completer mens wordt”.

Kirsten | Consultant

“Dit boek is echt een fijne vriendin, wijze zus en een lieve tante ineen. Niet meoilijk of ingewikkeld, maar praktisch en realistisch”.

Annelies | Trainer en Coach

“De Metta Cirkel geeft inzicht en eenvoudige oefeningen die je direct kan toepassen. Voor lichaam en geest, huis, telefoon en agenda. Samenwerken met je geest en leren luisteren naar je gevoel. En koesteren wat waar is en wat werkt voor jou. Respect!”.

Petra | Performer

“Een boek in ‘Jip & Janneke’ taal, waar het eigenlijk om gaat in het leven. Zeker ook een goed boek voor mijn man”.

Monica | Model en Vastgoedmanager

“De persoonlijke voorbeelden van de auteur en cursisten zijn herkenbaar en ondersteunend. Dit boek is absoluut de moeite waard om te lezen en een verrijking in mijn leven”.

Anoniem

De Metta Cirkel, ook jouw kompas?

Over het creëren van je eigen paradijs in een wereld die zoveel van je vraagt.

€20,00 incl. verzendkosten

De Metta Cirkel