De volgende stap:

Mindfulness Compassie Training Amsterdam

CORONA PROOF

Mindfulness Compassie Training
3 juni t/m 29 juli (beh. 8 juli) + 17 juli

Locatie
De Roos
PC Hooftstraat 183
Vondelpark Amsterdam

Tijd
19:00 – 21:30

Jouw bijdrage
Jouw bijdrage: €425,- excl btw (incl btw € 514,25)
Werkgevers: €970,- excl btw (incl btw € 1173,70)

Vergoeding mogelijk, als het in je verzekeringspakket zit.

Wineke-jouw-coach

Was jij ook zo blij met je mindfulnesstraining? Opgelucht dat je een manier had gevonden om met de onrust in je hoofd om te gaan? Blij dat het opgejaagde gevoel was verdwenen? Kon je genieten van de dingen die je deed zonder dat je loopt te stressen over wat je allemaal daarna nog moest doen?

Merk je nu ook dat het ontspannen en blije gevoel langzaam aan het verdwenen is en dat je weer wordt opgeslokt door je agenda en je to do-lijst en je aan jezelf voorbijgaat? Dat zorgen en twijfels weer terugkomen en je gefrustreerd en geïrriteerd raakt wanneer dingen niet zo lopen als je zou willen?

Hoe zou het voor je zijn als je weer zo zen & serene bent als tijdens de mindfulnesstraining? Dat er geen spanning is en je goed slaapt. Dat je tevreden bent n ongestoord door stress, zorgen en onzekerheid je leven vormgeeft? Dat je je positiviteit en vriendelijkheid ervaart. Liefdevolle vriendschappen en prettige werkrelaties? En je niet afgeleid wordt door problemen en negativiteit (waar onze geest zich zo snel aan vastgrijpt.

Met deze MBCL Mindfulness Compassietraining verfris en verdiep je je mindfulnessvaardigheden én je voegt daar een krachtig instrument aan toe: compassie. Compassie is een even eenvoudig en krachtig instrument waarmee je mildheid en vriendelijkheid voor jezelf en voor anderen ontwikkelt. En dat is de sterkste antidote tegen stress en frustratie die er bestaat. Negativiteit en Compassie gaan nou eenmaal niet samen door één deur. Als je het echt inzet – wat je snel zult kunnen als je al een mindfulnesstraining hebt gevolgd, dan ‘overwint’ vriendelijkheid en kun je gelukkig zijn, met jezelf en met anderen.


Deze training heeft me weer lucht gegeven waardoor ik ‘s nachts
niet meer lig te piekeren en me veel meer geaard voel.
Kernwoord voor mij is compassie.

Corine vd. B. Beleidsmedewerker Provincie Noord Holland

Opzet Mindfulness Compassie Training Amsterdam

WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van 2½ uur (19:00 – 21:30 uur)
 • Oefendag van 4 uur (09:30 – 13:30 uur)
 • Het boek ‘Compassie in je Leven’ van Frits Koster en Erik van den Brink.
 • 19 Werkbladen en 24 audiobestanden met begeleidende meditaties (van Koster en Van den Brink).
 • Voorgesprek en evaluatiegesprek.
 • Eén persoonlijke 30 min ‘Hoe Gaat Het – Sessie’.

BONUS: 
GRATIS HANDBOEK DE METTA CIRKEL 

 

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
 • Zie je vooral de plezierige dingen van het leven en ben je niet meer gefocust op problemen.
 • Sta je weer net zo blij en tevreden in het leven als vroeger.
 • Zit je fysiek en mentaal weer lekker in je vel.
 • Kun je weer genieten van het moment in plaats van dat je de hele tijd zorgen maakt over iets wat in de toekomst nog moet gebeuren en piekert over dingen die in het verleden zijn gebeurd.
 • Word je veel minder snel boos of ongerust als de dingen anders lopen dan gepland.
 • Oordeel je minder hard over jezelf en anderen.
 • Kun je negatieve gedachten laten gaan en wordt het contact met jezelf en anderen positiever, plezieriger en betekenisvoller.

DATA MINDFULNESS COMPASSIE TRAINING 
 • Eerstvolgend training: 3 juni t/m 29 juli (beh 8 juli) + 17 juli.
 • Najaarstraining: 29 sept t/m 28 okt + 17 okt.
LOCATIE

De Roos, PC Hooftstraat 183 (Vondelpark) Amsterdam.

JOUW INVESTERING:
 • Jouw investering: €425,- excl btw (incl btw € 514,25).
 • Werkgevers investering: €950,- excl btw (incl btw € 1149,50)

Geadviseerd wordt om gedurende de training gemiddeld een uur per dag tijd te nemen voor het oefenen, het werkboek en De Metta Cirkel.

De-Metta-Cirkel-Wineke-van-Aken

Bij deelname ontvang je
Gratis De Metta Cirkel
twv €20,- 

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER… 

Entree De Roos
Filosofenkamer De Roos

MettaMind trainingslocatie Amsterdam (Vondelpark)

Meest gesteld vragen

Waarom is deze Compassie Training een vervolg op de Mindfulnesstraining?

Deze MBCL Compassie Training is ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster omdat ze merkten dat er behoefte was aan een vervolg op de bekende MBSR Mindfulnesstraining van Jon Kabat-Zinn. Dit programma bouwt voort op wat je al hebt geleerd in het MBSR programma en is mede geïnspireerd op het onderzoek van psycholoog Paul Gilbert, het werk van neuropsycholoog Rick Hanson en van de psychologen Kristin Neff en Christopher Germer. De overeenkomsten met de MBSR Mindfulnesstraining maken dat je makkelijk aansluiting zult vinden met dit programma en al snel zult ervaren hoe compassie je een gelukkiger persoon maakt.

Is deze training niet vooral een luxe en geen noodzaak?

We leven in een behoorlijk stressvolle tijd met typische 21ste eeuwse uitdagingen die ons best somber kunnen maken. Denk maar aan de klimaatverandering, de coronapandemie, de druk van social media, de overload van (fake) informatie, sociale ongelijkheid en veel onzekerheid over de toekomst. Compassietraining voorkomt dat je hierdoor uit balans raakt omdat je je gaat verbinden met de veiligheid en geborgenheid die je in jezelf aanwezig is. Daardoor ben je minder afhankelijk van de gebeurtenissen om je heen en kun je het geluk uit jezelf halen. In deze onzekere turbulente tijd misschien wel belangrijker dan ooit.

Werkt het niet beter om flink te zijn en mezelf streng toe te spreken? Zou ik niet juist lui worden van compassie?
Dat denken we vaak, maar hoe zou het zijn als je partner de hele dag tegen je zegt dat je te dik bent, je baas steeds maar klaagt dat je slecht werk aflevert en je ouders voortdurend mopperen dat je onvoldoende presteert. Want als je er bij stil staat zo kritisch zijn we vaak over onszelf. Onderzoek wijst het uit, en waarschijnlijk ervaar je het zelf ook: je bent veel gelukkiger en je haalt veel meer uit jezelf als je vriendelijk tegen jezelf praat (net zoals je tegen een kind zou praten) en er begrip voor hebt dat je ook maar een mens bent en dat je ook maar je best doet om gelukkig te zijn.
Ik heb geen tijd om te oefenen, is deze training dan wel wat voor mij?

In deze training krijg je zulke waardevolle informatie en oefeningen aangereikt die je nergens anders hoort. Het zal hoe dan ook je leven op een positieve manier veranderen.

Waarom moet ik ‘naar binnen’ om gelukkig te worden? Wie weet wat ik daar tegenkom...
Binnen is de plek waar alles begint. Stress ontstaat in je hoofd en daar moet het opgelost worden. Al het andere is tijdelijk! Alleen moet je dit wel mindful en met compassie doen. Want als je ermee in gevecht gaat je de stress die door het denken (je gedachten) ontstaat, proberen op te lossen met nog meer denken (door er andere gedachten tegenover te zetten). Maar dat werkt niet. Je kunt niet veranderen op wilskracht. Als dat zou werken, was je allang van de stress afgeweest.
Ik ben veel te onrustig, is meditatie dan wel iets voor mij?

Iedereen kan het leren. Het is een vaardigheid van de geest die je kunt trainen. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. In het begin kan het wat onwennig zijn. Gewoon, omdat het nieuw is voor je geest om even helemaal niets te (hoeven) doen. Laat je daardoor niet afschrikken. Als je daar eenmaal aan gewend bent, zullen nieuwe deuren voor je opengaan. 

Probeer het! En dan zeker bij Wineke. Omdat ze bevlogen en enthousiast is. Met een gezonde dosis humor.

Martijn B.
Freelance Research Consultant

Het is fijn te ontdekken dat het leven is zoals het is en dat het pad zich vanzelf ontvouwt. Volg je hart, zorg voor jezelf, ben lief voor jezelf. Dan komt alles goed.

Maartje E.

Gratis
‘MET COMPASSIE LEVEN GESPREK’

Wil je weten hoe meer mildheid en compassie je gaat helpen met stress om te gaan en tevreden te gaan leven? Boek dan nu een gratis 30 minuten ‘Met Compassie Leven Gesprek’ 

Samen ontdekken we waar voor jou de kansen en de mogelijkheden liggen. Je krijgt 3 praktisch en concrete tips op maat, plus een gratis audio-oefening, zodat je direct die verandering in gang kunt zetten waar je zo naar verlangt.

Ja, ik wil graag met compassie gaan leven.
Neem-contact-op-met-Wineke

Zodra ik je mail heb ontvangen neem ik, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met je op. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om.

Deze training volgen was voor mij
niet eenvoudig. Door de lieve
benadering van Wineke heb ik de training als zeer prettig ervaren.
Ik kan het iedereen aanraden.

Karin O.

Ik heb de training als erg fijn en leerzaam ervaren.  Ik ben minder streng voor mezelf en voor anderen en heb meer plezier in wat ik doe. Eigenlijk zou iedereen dit ‘moeten’ doen.

Hanneke P.
Beleidsmedewerker grote gemeente

Enorm bedankt voor alles.
Het waren voor mij waardevolle weken die me weer dichter bij mezelf hebben gebracht.

D.M.
Consultant Amsterdam 

INSCHRIJVEN