Mindfulness Compassie Training Amsterdam

Vervolg en verdieping na de mindfulnesstraining

CORONA PROOF

Mindfulness Compassie Training
9 september t/m 28 oktober + 17 oktober

Locatie
De Roos
PC Hooftstraat 183
Vondelpark Amsterdam

Tijd
19:00 – 21:30

Jouw bijdrage
Jouw bijdrage: €425,- excl btw (incl btw € 514,25)
Werkgevers: €970,- excl btw (incl btw € 1173,70)

Vergoeding mogelijk, als het in je verzekeringspakket zit.

Wineke-jouw-coach

Was jij ook zo blij met je mindfulnesstraining? Opgelucht dat je een manier had gevonden om met de onrust in je hoofd om te gaan? Blij dat het opgejaagde gevoel was verdwenen en je meer kon genieten van de dingen die je deed?

Merk je nu ook dat het ontspannen en blije gevoel langzaam aan het verdwijnen is en dat je weer wordt opgeslokt door je volle agenda en lange to do-lijst? Dat de onrust weer terug is en je baalt dat je weer terug bent gevallen in oude patronen van te hard werken en aan jezelf voorbij gaan?

Zou je willen dat je weer de rust en voldoening voelde als tijdens je mindfulness training? Zou je je mindfulnessbeoefening willen verdiepen zodat je beter om kunt gaan met stress en eerder opmerkt wanneer je over je grenzen heen gaat? En zou je ook wat milder voor jezelf willen zijn op de momenten waarop je dit niet lukt.

In deze Compassietraining ga je verder waar je met je mindfulnesstraining bent gebleven. Je verfrist en verdiept je mindfulness beoefening en bovenal word je vriendelijke voor jezelf en voor anderen. Je zult beter met stress kunnen omgaan en je raakt minder snel uit balans wanneer het even tegenzit. Omdat je al ervaring hebt met mindfulness, zul je in korte tijd grote stappen kunnen maken.


Deze training heeft me weer lucht gegeven waardoor ik ‘s nachts
niet meer lig te piekeren en me veel meer geaard voel.
Kernwoord voor mij is compassie.

Corine vd. B. Beleidsmedewerker Provincie Noord Holland

Opzet Mindfulness Compassie Training Amsterdam

WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van 2½ uur 
 • Oefendag van 4 uur
 • Het boek ‘Compassie in je Leven’ van Frits Koster en Erik van den Brink.
 • 24 audiobestanden met begeleidende meditaties (Frits Koster en Erik van den Brink).
 • 19 Oefenwerkbladen
 • Extra persoonlijke begeleiding:
  – Introductiegesprek van 30 min.
  – Persoonlijke coachingssessie van 30 min. tijdens de training
  – Emailconsulten (4x tussen de sessies door indien gewenst).
  – Nagesprek van 30 min. over hoe verder na de training

  De additionele persoonlijk begeleiding wordt afgestemd op jouw behoefte.
   


BONUS:
GRATIS HANDBOEK DE METTA CIRKEL 

 

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
 • Zie je vooral de plezierige dingen van het leven en ben je niet meer gefocust op problemen.
 • Sta je weer net zo blij en tevreden in het leven als vroeger.
 • Zit je fysiek en mentaal weer lekker in je vel.
 • Kun je weer genieten van het moment in plaats van dat je de hele tijd zorgen maakt over iets wat in de toekomst nog moet gebeuren en piekert over dingen die in het verleden zijn gebeurd.
 • Word je veel minder snel boos of ongerust als de dingen anders lopen dan gepland.
 • Oordeel je minder hard over jezelf en anderen.
 • Kun je negatieve gedachten laten gaan en wordt het contact met jezelf en anderen positiever, plezieriger en betekenisvoller.

DATA MINDFULNESS COMPASSIE TRAINING 
 • 9 sept t/m 28 okt + 17 okt.
LOCATIE

De Roos, PC Hooftstraat 183 (Vondelpark) Amsterdam.

JOUW INVESTERING:
 • Jouw investering: €425,- excl btw (incl btw € 514,25).
 • Als de werkgevers financiert: €950,- excl btw (incl btw € 1149,50)

De-Metta-Cirkel-Wineke-van-Aken

Bij deelname ontvang je
Gratis De Metta Cirkel
twv €20,- 

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER… 

Entree De Roos
Filosofenkamer De Roos

MettaMind trainingslocatie Amsterdam (Vondelpark)

Meest gesteld vragen

Op wat voor een manier is deze Compassietraining een vervolg op de Mindfulnesstraining?

We volgen het stramien van de MBSR mindfulnesstraining: 8 wekeljijkse sessies met compassie-oefeningen doen, het uitwisslen van ervaringen (voor wie dat wilt) en er is is educatie. Drie pijlers die heel effectief zijn gebleken in het veranderen van patronen wat je gaat helpen om goed voor jezelf te zorgen en de kwalteit van je leven te verbeteren. Omdat je al ervaring hebt met mindfulness zul je in korte tijd grote stappen kunnen maken.

Is deze training luxe of noodzaak?

We leven in een behoorlijk stressvolle tijd met typische 21ste eeuwse uitdagingen die ons best somber kunnen maken. Denk maar aan de klimaatverandering, de coronapandemie, de druk van social media, de overload van (fake) informatie, sociale ongelijkheid en veel onzekerheid over de toekomst. Compassietraining voorkomt dat je hierdoor uit balans raakt omdat je je gaat verbinden met de veiligheid en geborgenheid die je in jezelf aanwezig is. Daardoor ben je minder afhankelijk van de gebeurtenissen om je heen en kun je het geluk uit jezelf halen. In deze onzekere turbulente tijd misschien wel belangrijker dan ooit.

Werkt het niet beter om flink te zijn en mezelf streng toe te spreken? Zou ik niet juist lui worden van compassie?
Dat denken we vaak, maar hoe zou het zijn als je partner de hele dag tegen je zegt dat je te dik bent, je baas steeds maar klaagt dat je slecht werk aflevert en je ouders voortdurend mopperen dat je onvoldoende presteert. Want als je er bij stil staat zo kritisch zijn we vaak over onszelf. Onderzoek wijst het uit, en waarschijnlijk ervaar je het zelf ook: je bent veel gelukkiger en je haalt veel meer uit jezelf als je vriendelijk tegen jezelf praat (net zoals je tegen een kind zou praten) en er begrip voor hebt dat je ook maar een mens bent en dat je ook maar je best doet om gelukkig te zijn.
Ik heb geen tijd om te oefenen, is deze training dan wel wat voor mij?

In deze training krijg je zulke waardevolle informatie en oefeningen aangereikt die je nergens anders hoort. Het zal hoe dan ook je leven op een positieve manier veranderen.

Hoezo moet ik ‘naar binnen’ om gelukkig te worden? Dat is eigenlijk niet mijn ding...
Binnen is de plek waar alles begint. Stress ontstaat in je hoofd en daar moet het opgelost worden. Al het andere is tijdelijk! Alleen moet je dit wel mindful en met compassie doen. Want als je ermee in gevecht gaat je de stress die door het denken (je gedachten) ontstaat, proberen op te lossen met nog meer denken (door er andere gedachten tegenover te zetten). Maar dat werkt niet. Je kunt niet veranderen op wilskracht. Als dat zou werken, was je allang van de stress afgeweest.
Ik ben veel te onrustig om te mediteren. Is dit dan wel iets voor mij?

Iedereen kan het leren. Het is een vaardigheid van de geest die je kunt trainen. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. In het begin kan het wat onwennig zijn. Gewoon, omdat het nieuw is voor je geest om even helemaal niets te (hoeven) doen. Laat je daardoor niet afschrikken. Als je daar eenmaal aan gewend bent, zullen nieuwe deuren voor je opengaan. 

Probeer het! En dan zeker bij Wineke. Omdat ze bevlogen en enthousiast is. Met een gezonde dosis humor.

Martijn B.
Freelance Research Consultant

Het is fijn te ontdekken dat het leven is zoals het is en dat het pad zich vanzelf ontvouwt. Volg je hart, zorg voor jezelf, ben lief voor jezelf. Dan komt alles goed.

Maartje E.

Gratis
‘MET COMPASSIE LEVEN GESPREK’

Wil je weten hoe meer mildheid en compassie je gaat helpen met stress om te gaan en tevreden te gaan leven? Boek dan nu een gratis 30 minuten ‘Met Compassie Leven Gesprek’ 

Samen ontdekken we waar voor jou de kansen en de mogelijkheden liggen. Je krijgt 3 praktisch en concrete tips op maat, plus een gratis audio-oefening, zodat je direct die verandering in gang kunt zetten waar je zo naar verlangt.

Ja, ik wil graag met compassie gaan leven.
Neem-contact-op-met-Wineke

Zodra ik je mail heb ontvangen neem ik, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met je op. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om.

Deze training volgen was voor mij
niet eenvoudig. Door de lieve
benadering van Wineke heb ik de training als zeer prettig ervaren.
Ik kan het iedereen aanraden.

Karin O.

Ik heb de training als erg fijn en leerzaam ervaren.  Ik ben minder streng voor mezelf en voor anderen en heb meer plezier in wat ik doe. Eigenlijk zou iedereen dit ‘moeten’ doen.

Hanneke P.
Beleidsmedewerker grote gemeente

Enorm bedankt voor alles.
Het waren voor mij waardevolle weken die me weer dichter bij mezelf hebben gebracht.

D.M.
Consultant Amsterdam 

INSCHRIJVEN