Compassie Training

Start: 15 januari 2024, Amsterdam

Heb je al een mindfulnesstraining gedaan en ben je op zoek naar vervolg en verdieping? Omdat je merkt dat weer wordt meegezogen in de maalstroom van het leven? Voel je je weer opjaagt en merk je dat je weer in dezelfde valkuilen terecht komt?

Verlang je ernaar om weer net zo happy te zijn als tijdens de mindfulnesstraining? Zou je willen dat je jezelf niet zo zou opjagen? Dat je de lat wat lager zou kunnen leggen en je ontspannen en wat positiever in het leven zou staan?

Als jij wilt leren om liever voor jezelf te zijn (en voor anderen), zodat je wat meer kunt genieten van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent, dan is deze training in compassie misschien wel wat voor jou. Lees snel verder… 

Start compassietraining: 2 november 2023, Amsterdam

Lief zijn voor jezelf (en voor anderen)

Dè sleutel van een tevreden leven

Met deze compassietraining geef je jezelf een extra tool om te ontspannen en jezelf niet af te wijzen als er iets niet goed gaat. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en je blik op de wereld wordt positiever. Je gaat leren  om mild met stressvolle situaties om te gaan, zodat spanning zich niet opbouwt en je vriendelijk vanuit je innerlijke wijsheid kunt reageren (ipv uit stress en frustratie).

Kunnen erkennen dat je ook maar een mens bent, weten dat je doet wat je kunt, en weten dat dat echt goed genoeg is, opent nieuwe deuren en maakt het leven een stuk mooier. Je kunt beter met stress omgaan, je bent beter bestand tegen onverwachte situaties, je geniet meer van de dingen die je doet en je relaties worden betekenisvoller.

Wanneer is het goed genoeg?

We hebben zo geleerd dat we hard moeten werken en dat het altijd beter kan. Maar wanneer is het dan goed genoeg? Zo putten we onszelf uit en zijn we nooit tevreden. Deze training gaat je uit deze programmering halen. Je gaat ontdekken dat je een intern zorgsysteem hebt dat je kan helpen om de dingen te doen vanuit vertrouwen en vriendelijkheid in plaats vanuit het idee altijd te moeten vechten voor je plekje.

Deelnemers zeggen vaak dat na de compassietraining
pas echt het kwartje van mindfulness valt.

MINDFULNESS is het wasmiddel

COMPASSIE is de wasverzachter.

Jouw trainer Wineke

Opzet Compassie Training

We volgen het 8-weekse stramien van de mindfulness training waardoor de sessies heel vertrouwd zullen aanvoelen. We doen mindfulness- en compassie oefeningen. Er is educatie, uitwisseling van ervaringen en je krijgt een werkboek mee met werkbladen en audiobestanden om thuis mee te oefenen. Ook is er een oefendag waarin je goed de werking van mildheid en compassie kunt ervaren.

Deze training is voor veel deelnemers een mooi vervolg op de mindfulnesstraining. Mindfulness helpt je om met stress en prikkels om te gaan en compassie geeft je de tools om daarna ook nog iets te kunnen doen. Namelijk jezelf en anderen de zorg en aandacht te geven die jezelf sterker en gelukkiger maakt. We werken altijd met hele fijne groepen waardoor je de werking van compassie nog krachtiger zal zijn.  

Wat krijg je:
 • 8 sessies van 2½ uur.
 • Oefendag van 4 uur.
 • Werkboek Compassie in je Leven (Frits Koster & Erik van den  Brink).
 • Handboek De Metta Cirkel (Wineke van Aken).
 • 18 Audiobestanden met begeleidende meditaties.
 • Werkbladen voor thuis oefenen.
praktische details

Data, locatie en investering: zie hieronder. Lees nog even verder… 

Bij deelname krijg je ook het handboek De Metta Cirkel. Om je te helpen in contact te komen met je hart. Jouw bron van heling, wijsheid en compassie.

Met compassie heb je een krachtig tool in handen om meer
geluk, liefde en voldoening in je leven te ervaren. 

Na afloop van de Compassie Training

 • Voel je onder andere meer rust en ontspanning
 • Ervaar je meer tevredenheid en voldoening
 • Ben je positiever over jezelf en anderen
 • Zal de lat minder hoog liggen
 • Zie je wat je wel hebt in plaats van alleen maar wat er niet is
 • Weet je beter wat je wilt en durf je voor jezelf te kiezen
 • Kun je vriendelijk grenzen aangeven
 • Ben je stressbestendiger en heb je minder last van zorgen en piekeren.
 • Heb je minder last van anxiety.
Jouw trainer Wineke
Jouw trainer Wineke

Praktisch

Data 2023

We geven de compassietraining 2x per jaar. 

 • De eerstvolgende training start op 15 januari 2024. 
Locatie:

We gebruiken twee trainingslocaties:

 • Centrum De Roos (in het Vondelpark)
  PC Hooftstraat 183, Amsterdam
 • Studio MettaMind
  Derde Helmersstraat 70-2, Amsterdam
Jouw investering
 • Jouw investering: €425,- excl btw (incl btw € 514,25).
 • Als je werkgevers je ondersteund: €997,- excl btw (incl btw € 1203,37)

Omdat we gebruik maken van mindfulness technieken is het aan te bevelen eerst een mindfulnesstraining te volgen. Heb je daar vragen over, laat het me weten >

Wat cursisten zeggen

“Deze training heeft me weer lucht gegeven waardoor ik ‘s nachts niet meer lig te piekeren en me veel meer geaard voel. Kernwoord is voor mij compassie”.

Corine | Beleidsmedewerker

 

“Probeer het. En dan zeker bij Wineke. Omdat ze bevlogen en enthousiast is. Met een gezonde dosis humor”.

Martijn | Consultant

“Ik heb geleerd met meer compassie naar mezelf én anderen te kijken. Daardoor erger ik me minder en ben ik vriendelijker voor mezelf en anderen”.

Janneke | Manager

Just be Nice

Hoe compassietraining je leven verrijkt
Hieronder de eye openers van de Compassie Training van Hiske, Marloes en Josée:

Klik op het kruisje voor het hele verhaal.

Hiske (40) wilde met de training een perfecte versie van zichzelf te creëren: mild positief en altijd liefdevol. Maar ze leerde juist dat ze helemaal niet perfect hoefde te zijn.

Ik was van plan om met mildheid en positiviteit een perfecte versie van mezelf te creëren. Maar de training bleek over het tegenovergesteld te gaan: juist het omarmen van mijn imperfectie.

Ik leerde mezelf echt accepteren zoals ik ben. Ik ben veel minder streng voor mezelf geworden en hoef mezelf niet te veranderen. Vroeger als ik boos werd, werd ik ook nog boos op mezelf.

Nu hoef ik niet meer perfect te zijn. En het mooie is dat ik daardoor veel milder ben geworden naar anderen, zeker naar mijn kinderen. En als ik dan toch een keer boos wordt, dan mag dat. Ik ben ook maar een mens. Ik ben echt gaan voelen dat ik in essentie ok ben.

Ik vind het heerlijk hoe Wineke omgaat met meditatie. Ze weet heel goed verdieping met lichtheid te combineren. We hebben in de groep ook heel veel plezier gehad. Dat maakt het ook makkelijk om de diepte in te gaan. Ik kan de training bij Wineke echt aanbevelen. Het voelt heel veilig en vertrouwd

Deze Compassie Training was voor mij ook een verdieping van de Mindfulness Training (die ik ook bij Wineke heb gedaan). Ik snap nu veel beter waar mindfulness over gaat.

Hiske van den Bergh (40), Amsterdam

Marloes (29) realiseerde zich tijdens de training pas hoe streng ze voor zichzelf was. Deze training leerde haar op een hele andere manier naar zichzelf te kijken.

Ik wist dat ik streng kon oordelen over mezelf, maar ik had me niet gerealiseerd dat ik zo streng was. Ik dacht ook altijd dat anderen ook zo streng voor me waren. Maar ik kwam er achter dat anderen helemaal niet zo negatief over mij. Dat was mijn eigen projectie. Ik hoef helemaal niet zo negatief te zijn. Ik ben ok!

Ik ben veel milder voor mezelf geworden. Vroeger werd ik altijd erg boos op mezelf als ik weer aan het piekeren was, maar nu denk ik alleen maar ‘Goh, daar is het piekeren weer…’. Ik oordeel daar niet meer over.

Ik ben ook op een andere manier gaan mediteren. Niet alleen vaker, maar ook met minder moeten. Ik kan gedachten er nu ‘laten zijn’, in plaats van dat ik ze steeds maar probeer weg te duwen. Ook mediteer ik niet alleen meer wanneer ik het even moeilijk heb, maar ook als ik me goed voel. Daardoor heb ik er veel meer baat bij.

Ik vond Wineke een hele fijne trainer. Ze straalt veel rust uit. Ik voelde me nooit opgejaagd en als we de behoefte hadden om na te praten over een oefening kregen we daar alle ruimte voor. Door haar fijne stem genoot ik altijd erg van haar begeleide meditaties.

Marloes Raats (28), net afgestudeerd psycholoog

Josée (68) wilde graag tevredener zijn en minder last hebben van ergernissen. Ook wilde ze graag haar mindfulness beoefening verdiepen en beter leren toepassen. De training overtrof haar verwachtingen.

Ruimte, lichtheid, helderheid en mildheid zijn voor mij de kernwoorden van de training. Het contact met mensen is diepgaander geworden. Ik ga nu veel vrijer met anderen om. Mijn behoefte aan controle is veel minder geworden. Ik erger me niet zo snel meer en kan de dingen beter relativeren. Als het even ergens wringt, dan schrik ik daar niet meer zo van en heb ik er vertrouwen in dat het wel weer goed komt.

De training heeft me echte eye openers gegeven. Ik ontdekte oude patronen, wat soms best confronterend was, maar kon zonder zelfkritiek, erkennen waar het vandaan kwam en het oplossen. Ik kan beter mijn prioriteiten bepalen en besteed minder tijd aan zaken die eigenlijk niet zo belangrijk zijn.

Bij de Compassie training leer je echt toepassen wat je met de Mindfulness Training leert: voelen wat er van binnen gebeurt en daar wijs en mild op reageren. Ik ben ook beter gaan begrijpen waar mindfulness over gaat.

Wineke ken ik van een eerdere Mindfulness Ttraining en ik ben ook met haar meegeweest naar een retraite in Italië, dus ik had hier alle vertrouwen in. Haar stijl spreekt me erg aan. Door haar zakelijke achtergrond is het nergens zweverig en begeleid ze ons rustig en weloverwogen.

Joseé (68), gepensioneerd, Amsterdam

Bekijk ook nog even de meest gestelde vragen

wie weet staat die van jou hierbij
Waarom Compassie? Dat is voor watjes.

We leven in een hectische tijd waarin veel angstige berichten op ons afkomen wat ons best onrustig, onzeker en somber kan maken. Met deze Compassie Training ga je ontdekken dat je altijd een gevoel van veiligheid, geborgenheid, kracht en vertrouwen uit jezelf kunt halen. Dat maakt je weerbaarder voor stress en je bent minder beïnvloedbaar door negatieve berichten. In deze tijd misschien wel noodzaak (en geen luxe).

Wat heb ik aan mildheid? Haal ik niet meer uit mezelf als ik mezelf streng toespreek?

We denken vaak dat we onszelf een schop onder de kont moeten geven om iets te bereiken, maar hoe zou je het vinden als je partner jou de kritiek geeft die je jezelf geeft? Als hij zegt dat je te dik bent, dat je er niet uit ziet, dat je aardiger moet zijn, dat je beter moet koken… Of als je baas (net zoals je zelf doet) steeds maar klaagt dat je slecht werk aflevert. Als je vriendinnen mopperen dat je te weinig voor ze klaarstaat…?

Zou je niet veel meer uit jezelf halen (en veel gelukkiger zijn!) als je vriendelijk en opbouwend bent voor jezelf? Net zoals je zou omgaan met een/jouw kind/ Dan kun je tenminste ontspannen, je bent vrolijker en hebt meer energie. Dat is toch een veel betere basis om goed te presteren dan wanneer je stress, onrust en onzekerheid ervaart omdat je jezelf zo op de huid zit?

Kun je niet veel beter tegen jezelf zeggen dat je begrijpt dat je ook maar een mens bent en dat je doet wat je kunt. En dat dat goed genoeg is?

Hoezo moet ik ‘naar binnen’ om gelukkig te worden? Dat is eigenlijk niet mijn ding...

Stress ontstaat voor een groot deel door de stressvolle gedachten en emoties in je hoofd en hoe je daarmee omgaat. Is dat dan niet de plek waar het opgelost moet worden?

Dat is toch ook het enige waar je iets mee kunt? De buitenwereld kun je niet veranderen, je hebt anderen niet aan een touwtje. Maar je kunt wel iets doen met hoe jij omgaat met stressvolle situaties. 

Ik ben veel te onrustig om te mediteren. Is dit dan wel iets voor mij?

Iedereen kan mediteren. Het is een vaardigheid van de geest die je kunt trainen. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. In het begin kan het wat onwennig zijn waardoor je onrustig wordt. Alleen omdat je niet gewend bent om niets te doen. Niet omdat je het niet zo kunnen. Laat je je hierdoor niet afschrikken. Ik beloof je, als je hier eenmaal aan gewend bent, zal alles wat daarna komt veel makkelijker gaan. Je zult je investering dubbel en dwars terugverdienen. 

Ik heb geen tijd om te oefenen, is deze training dan wel wat voor mij?

In deze training krijg je zulke waardevolle informatie en oefeningen aangereikt die je nergens anders hoort. Het zal hoe dan ook je leven op een positieve manier veranderen.

Hoe verhoudt de Compassie Training zich tot de MindfulnessTraining?

We volgen het stramien van de MBSR mindfulnesstraining van 8 wekelijkse sessies (8 wekelijkse sessies, oefeningen, uitwisseling, educatie en een werkboek). Daardoor zal de training heel vertrouwd aanvoelen en zul je snel doorhebben hoe je meer compassie en midlheid in je leven kunt brengen. 

Liever persoonlijke begeleiding?

Spreekt het thema compassie je aan, maar het werken in groepen wat minder? Vind je het fijn als het nu echt even over jou gaat en wil je niet afgeleid worden door de verhalen van anderen? Wil je af van hardnekkige patronen en verborgen blokkades en denk je dat het beter is om daar 1 op 1 in begeleid te worden?

Wineke geeft de compassietraining ook op individuele basis. We volgen het standaard curriculum en stemmen het af op jouw thema’s en jouw agenda. 

Wil je meer weten over een individueel traject, laat het me weten >

Heb je nog vragen?

Stuur me een mailtje >

Weet je genoeg? Je kunt je hieronder aanmelden.

Nu inschrijven

Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we nog een aantal gegevens van je nodig.