De volgende stap:

Mindfulness Compassie Training (MBCL)
Amsterdam

Startdata Mindfulness Compassietraining (MBCL)
 • 8 Donderdagen: 3 juni t/m 29 juli + 17 juli
 • Er is geen les op 8 juli 

Corona proof. We houden ons aan de richtlijnen. 

Locatie
De Roos, PC Hooftstraat 183 (Vondelpark), Amsterdam

Tijd
19:00 – 21:30

Jouw bijdrage: €425,- excl btw (incl btw € 514,25)
Werkgevers: €950,- excl btw (incl btw € 1149,50)

Heb je een mindfulnesstraining gedaan en ben je op zoek naar verdieping? Wil je af van stress en onzekerheid en frustratie en verlang je naar een positiever en blijer leven? Dan is deze Mindfulness Based Compassie Training (MBCL) misschien wel iets voor jou.

Antidote tegen stress, krachtvoer voor geluk

In deze populaire mindfulness vervolgtraining MBCL leer je met meer compassie naar jezelf en anderen om te gaan. Een krachtige antidote tegen stress. Want compassie en negativiteit gaan niet samen door één deur. Met compassie ervaar je meer rust, meer tevredenheid en meer ontspanning. Je relaties worden beter, je kunt beter met prikkels omgaan en je staat positiever in het leven.

Met meer vriendelijkheid zit je gewoon lekkerder in je vel. Je laat je niet meer uit balans brengen door alle stress van deze moderne wereld. En het goede nieuws is: we hebben het allemaal in ons. Deze training haalt het verrassend eenvoudig naar boven.

Wineke-jouw-coach


Deze training heeft me weer lucht gegeven waardoor ik ‘s nachts
niet meer lig te piekeren en me veel meer geaard voel.
Kernwoord voor mij is compassie.

Corine vd. B. Beleidsmedewerker Provincie Noord Holland

Opzet Mindfulness Compassie Training Amsterdam

De MBCL mindfulness compassie training volgt dezelfde opzet als de MBSR mindfulnesstraining van Jon Kabat-Zinn: 8 wekelijkse sessies van 2 1/2 uur plus een oefendag. Ook hier wordt educatie afgewisseld met oefeningen, het uitwisselen van ervaringen en feedback.

Wat krijg je?
 • 8 sessies van 2½ uur (19:00 – 21:30 uur)
 • Oefendag van vier uur (09:30 – 13:30 uur)
 • Het boek ‘Compassie in je Leven’ van Frits
  Koster en Erik van den Brink.
 • Werkbladen en 24 audiobestanden van Koster en Van den Brink met begeleidende meditaties.
Data 2021: 
 • 8 Donderdagavonden: 3 juni t/m 29 juli + 17 juli  
  Er is geen les op 8 juli.
 • 8 Donderdagavonden 9 sept t/m 28 okt. + 17 okt
Locatie

De Roos, PC Hooftstraat 183 (Vondelpark) Amsterdam.

Jouw bijdrage: €425,- excl btw (incl btw € 514,25).
Werkgevers: €950,- excl btw (incl btw € 1149,50).

Je kunt deze mindfulness compassie training ook individueel volgen. We volgen het MBCL Curriculum, met ruimte voor specifieke thema’s in jouw leven en aangepast aan jouw agenda.

GRATIS: ‘Mindfulness & Compassie’ – Introductie Gesprek

Wil je weten hoe de Mindfulness Compassietraining jou kan helpen met de volgende stap voor blijvend rust en voldoening in je leven?

Boek dan een gratis ‘Mindfulness & Compassie’ – Gesprek. Telefonisch, online, in de MettaMind studio in Centrum Amsterdam, in het tuinhuis in Amsterdam Geuzeveld of tijdens een ontspannen wandeling in het park.

Je ontdekt de kracht van compassie en hoe je het kunt toepassen in het dagelijks leven, zodat je meer gaat genieten en ziet wat je wél hebt, in plaats van dat je alleen maar bezig bent met stress en problemen.  

Zodra ik je mail heb ontvangen neem ik, uiterlijk binnen twee werkdagen, contact met je op. Je ontvangt automatisch een kopietje van je bericht. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox.

Ja, ik wil graag een gratis 'Mindfulness Introductie' - gesprek.

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER…

Wat levert de Compassie Training je op?

Het klinkt als een cliché: ‘liefde is sterker dan oorlog’. Maar toch kun je veel beter met stress omgaan, wanneer je vriendelijk op de situatie. Boos zijn is niet fout. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om je grenzen aan te geven. Maar het kan ook olie op het vuur worden. Vriendelijkheid ontspant en geeft ruimte.

Met compassie kun je:

 • Beter met (onverwachte/negatieve) prikkels omgaan.
 • Je oordeelt minder negatief over jezelf (en anderen).
 • Je wordt minder geleid door negatieve gedachten en emoties zoals afgunst, jaloezie en frustratie.
 • Je opent je hart waardoor je meer geniet van het leven en je jezelf ‘heelt’ van negatieve ervaringen uit het verleden.
 • Je bent vaker in het moment in plaats van dat je je zorgen maakt over de toekomst of piekert over het verleden.
 • Het contact met anderen wordt betekenisvoller.
 • Je kunt beter accepteren hoe de dingen gaan en bent tevreden met wat je hebt.
 • Je staat positiever in het leven.
 • Je kunt beter met stress omgaan.
Bali-patroon-Mettamind

Deze training volgen was voor mij niet eenvoudig.
Door de lieve benadering van Wineke heb ik de training als zeer prettig ervaren. Ik kan het iedereen aanraden.

Karin O.

Fijn en leerzaam

Ik heb de training als erg fijn en leerzaam ervaren.  Ik ben minder streng
voor mezelf en voor anderen en heb meer plezier in wat ik doe.
Eigenlijk zou iedereen dit ‘moeten’ doen.

Hanneke P. Beleidsmedewerker grote gemeente

Voor wie?

Deze mindfulness compassie training in Amsterdam is geschikt voor iedereen die gelukkiger en met meer voldoening in het leven wilt staan. Iedereen kan het beoefenen. Compassie hebben we allemaal in ons. Je hoeft je er ‘alleen maar’ open voor te stellen. Dan gaat dit proces vanzelf.

Omdat deze training voortbouwt op de MBSR mindfulness training, is het wel handig als je eerst deze training hebt gevolgd of dat je al ervaring hebt met meditatie. Je kunt natuurlijk ook meedoen als je elders een mindfulnesstraining hebt gevolgd.

ACHTERGROND
MINDFULNESS COMPASSING TRAINING 

 De MBCL mindfulness compassietraining is ontwikkelt door Erik van den Brink en Frits Koster omdat ze merkte dat er behoefte was aan een mindfulness vervolgtraining. Het programma is gebaseerd op oude (boeddhistische) wijsheden en oefenvormen en op moderne evolutionaire, psychologische en neurowetenschappelijke inzichten. Het is mede geïnspireerd op het onderzoek van psycholoog Paul Gilbert, de grondlegger van ‘Compassion Focussed Therapy’ (CFT) en het werk van neuropsycholoog Rick Hanson.

Er is een kleine overlap met het Mindful Self Compassion (MSC) programma van Kristin Neff en Christopher Germer. Echter, anders dan het ‘stand alone’ MSC programma van Neff & Germer bouwt MBCL voort op wat je al hebt geleerd in het MBSR programma. De overeenkomsten maken dat je makkelijk aansluiting zult vinden met het programma en al meteen zult ervaren hoe compassie je een blijer persoon maakt. 


Enorm bedankt voor alles. Het waren voor mij waardevolle weken die mij weer dichter bij mezelf hebben gebracht

D. M. Consultant Amsterdam

Entree De Roos
Filosofenkamer De Roos

MettaMind trainingslocatie Amsterdam (Vondelpark)

Compassie trainen, waarom juist nu?

We leven in een stressvolle tijd met ‘typische’ 21ste eeuwse uitdagingen zoals klimaatverandering, corona, social media, de overload van (fake) informatie, ongelijkheid en veel onzekerheid over de toekomst. Dat zou je best somber kunnen maken. 
Onbezorgd leven in een stressvolle tijd

Je hebt geen controle over deze 21ste eeuwse stressoren, maar je kunt er wel zo mee omgaan dat het jou niet uit balans haalt. Door je niet meer mee te laten sleuren door je zorgen en ruimte te maken voor wat jou gelukkig maakt. Mindfulness leert je negatieve gedachten en emoties op te merken en te laten gaan. Met compassie voeg je er nog iets aan toe: je gebruikt je eigen natuurlijk zorgsysteem om jezelf geborgenheid en veiligheid te geven. En dát is een hele krachtige basis voor een gelukkig leven.

Openen voor het goede

Met compassie open je je voor het goede in de wereld. Voor de schoonheid en de positiviteit van het leven. En dan wordt het veel makkelijker om stress en zorgen van je af te laten glijden en je te richten op wat voor jou waardevol is. Daardoor doe je wat bij jou past. Je geniet meer van de dingen die je doet en het contact met anderen wordt betekenisvoller. Is dat niet waar het leven voor is bedoeld?

Jouw trainer:
Wineke van Aken

Trainer-Wineke van Aken Mettamind
Wineke van Aken is een VMBN Cat 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer, coach, yoga docent en auteur van het boek ‘De Metta Cirkel’ – handboek voor leven in de 21ste eeuw. Ook geeft ze les aan het Instituut voor Mindfulness (IvM), het eerst opleidingsinstituut voor mindfulnesstrainers van Nederland.

Wineke heeft een achtergrond van 17 jaar in het bedrijfsleven als marketingcommunicatie adviseur voor o.a. Sanoma Uitgevers, Rabobank, Gemeente Den Haag en MSL (onderdeel van Publicis, een van de grootste communicatiebureau’s van de wereld). Door haar communicatieve vaardigheden en haar ervaring als adviseur kan ze in haar trainingen naadloos aansluiten bij de behoefte van haar groep.


Bevlogen en enthousiast

Probeer het! En dan zeker bij Wineke. Omdat ze bevlogen en enthousiast is. Met een gezonde dosis humor.

Martijn B. Freelance Research Consultant


Volg je hart

Het is fijn te ontdekken dat het leven is zoals het is en dat het pad zich vanzelf ontvouwt. Volg je hart, zorg voor jezelf, ben lief voor jezelf. Dan komt alles goed.

Maartje E.

INSCHRIJVEN