Yogavakanties

met Yoga, Mindfulness & Ayurveda

Welkom bij onze retraites

Wil je er even tussenuit?

Omdat je hoofd overloopt? Omdat je altijd bezig bent met anderen en niet aan jezelf toekomt? Omdat je je opjaagt en uitgeput voelt en merkt dat je lichaam begint te protesteren? Sta je op een kruispunt van je leven staat weet je niet goed wat je nu te doen staat?

Wil je graag tevreden en gezond leven?

Wil je af van alle stress en weer genieten van het leven en tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt? Wil je de dingen doen die jou echt voldoening geven in plaats van dat je alleen maar bezig bent met alle ballen in de lucht te houden?

Dan zijn onze MettaMind yogavakanties misschien wel wat voor jou. Ik organiseer al meer dan 10 jaar yogavakanties, mèt mindfulness én Ayurveda op de prachtigste plekken van Bali, Ibiza en Italië. Inmiddels al 37 keer!

De beste ingrediënten om je doel te bereiken.

Je wordt een week lang complet ontzorgd. Niets zal je doen denken aan je verplichtingen en verantwoordelijkheden thuis. Samen met de dagelijkse yoga- en mindfulness meditatie sessies én de detox van de Ayurvedische maaltijden, zijn dit de beste ingrediënten om alle mentale en fysieke ballast van je af te laten glijden en weer te weten wat voor jou belangrijk is in het leven.

Je krijgt waardevolle inzichten en praktische handvatten waarmee je eenmaal thuis die dingen kunt gaat doen die jou blij geven. Zodat je gezond en gelukkig gaat leven. Zonder (onnodige) stress.

Deelnemers noemen het vaak levensveranderende ervaringen.

Retraite

Laat je alvast inspireren door onze locaties van de afgelopen tien jaar en ons unieke programma.

We zijn bezig met onze plannen voor 2021/2022.

Onze MettaMind locaties

BALI

Je loopt zo de rimpelloze zee in 

Bali-Yogavakantie

Bali heeft een enorme rijkdom aan cultuur. Er heerst een krachtige spirituele sfeer die persoonlijke ontwikkeling lijkt te stimuleren en te versnellen. Dè plek voor een yoga vakantie met mindfulness en Ayruveda.

Dit bijzondere eiland heeft een speciaal plekje in ons hart. Hier zijn we begonnen met onze retraites. Iedere yogavakantie worden we liefdevol welkom geheten door de locale bevolking en de gastvrije staf. 

Mijn eerste ervaring met mindfulness had niet op een betere plek kunnen plaatsvinden. Hier straalt de rust van alle kanten uit. Een prachtige locatie en heerlijk eten.

Trudie O, eigenaar van een fotobedrijf,

IBIZA

Overal voel je magische energie

Deze magische plek, ook wel het Bali van Europa genoemd, kan natuurlijk niet ontbreken. We zitten in een oude finca in de heuvels van Noord Ibiza, vlakbij San Miquel.

Je bent de hele week buiten. Midden in de heuvels en het groen, met in de verte uitzicht op de zee. Op het speciaal voor ons gebouwde houten yogaplatform geniet je van de prachtige zons op- en ondergangen. Overal voel je de krachtige energie waar dit eiland zo bekend om is.

Het programma bestond uit 3 elkaar perfect aanvullende delen,  yoga, mindfulness en eten op Ayurvedische basis. Deze combinatie zorgt werkelijk voor een optimale ervaring.

Katrien.

ITALIE

Zonsondergang in de zee 

Voor onze yogavakantie in Italië zitten we in Castellabate, een klein dorpje iets onder Napels. Je verblijft in een ruime villa met een heerlijk zwembad, rustig gelegen in de heuvels, op loopafstand van het strand.

De villa is gebouwd op een energiepunt wat misschien wel bijdraagt aan de krachtige werking van onze yoga en mindfulness sessies. Vanaf het yoga-platform heb je uitzicht over de zee van Napels, de Amalfikust en Capri.

Ik heb een fantastische week gehad. Een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning, heerlijk eten, veel plezier met elkaar en een toplocatie. Heel inspirerend. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Maria W. Utrecht

Yogavakanties 2022/2023

Help ons kiezen: Bali, Ibiza, Italië?
Of lekker makkelijk dichtbij?

Na ruim 10 jaar en 35 retraites nodigen de veranderingen in de wereld (zoals het klimaat en de corona crisis), ons uit onze locaties opnieuw te bekijken. We zouden het leuk vinden als je ons daarbij wilt helpen.
 

WAAR WIL JIJ NAAR TOE?

Moeten we doorgaan op Bali of zullen we het dichter bij huis zoeken? Misschien wel in eigen land of bij onze zuiderburen? Spreekt Ibiza tot de verbeelding of geniet je meer van de puurheid van zuid Italië?

STEMFORMULIER

Waar wil je het liefst naartoe voor een retraite?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Early Birds
De eerste drie retraite inschrijvingen voor onze nieuwe locatie willen
we graag bedanken met 5% korting op het deelnamebedrag.

Benieuwd naar wat we doen tijdens onze yogavakanties?

Programma MettaMind Yogavakanties

Met Yoga, Mindfulness én Ayurveda

3 krachtige sessies per dag
 • ‘s Ochtends energieke Kundalini yogasessies om het lichaam wakker, soepel en sterk te maken. Blokkades worden opgeheven en energie gaat stromen. Een perfect begin van de dag.
 • Rond het middaguur een mindfulness sessies voor rust in je hoofd en om dichter bij jezelf te komen.
 • In de namiddag rustige Hatha & Yin yoga met mindfulness meditatie om de dag af te sluiten.
Ayurvedische maaltijden
 • Na iedere sessie staat er een energierijke veganistische Ayurvedische maaltijd voor je klaar. Het is een glutenvrije en lactosevrije yogavakantie en we serveren geen alcohol. Zo houd je alle energie over voor jezelf en jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Ook krijg je adviezen vanuit het Ayurvedisch gedachtengoed voor een gezonde voedingspatroon en passende levenstijl. Gebaseerd op de drie dosha’s: de types Vata, Pita en Kapha.
Detox van het lichaam en van de geest
 • De plantaardige lichtverteerbare maaltijden en de Ayurvedisch kruiden zorgen ervoor dat je lichaam ongestoord kan doen wat het altijd doet: jouw detoxen en gezond maken.
 • De combinatie met yoga en mindfulness zorg ook voor een detox van de geest.
Tijd voor jezelf

Onze weken zijn altijd hele leuke en gezellige yogavakanties. Iedere keer leuke groepen met genoeg ruimte om je terug te trekken. Aan het zwembad met een goed boek, voor een wandelingetje in de buurt of een inspirerend gesprek met een mede-deelnemer. En misschien doe je ook wel eens lekker helemaal niets. Zo heb je alle gelegenheid om het effect van de sessies optimaal tot je te laten doordringen.

Mindful erop uit in de omgeving
 • Tijdens elke yogavakantie gaan we er een dag op uit naar een bijzondere locatie in de buurt. Super-gezellige vrolijke momenten. Eenmaal terug in de villa draagt deze pauze bij aan de verdieping van de resterende dagen.
 • Exclusief voor onze yogavakantie in Italië: een vegetarisch diner in een van de beste Italiaanse restaurants uit de omgeving. 
100% ontzorgd!

Waar je bij veel yogavakanties zelf je transfer moet regelen, ter plekke nog allerlei keuzes moet maken t.a.v. het programma en/of het eten, en vaak nog moet bijbetalen voor de extra’s, hoef je bij ons helemaal niets te beslissen en niets te doen. 

Wij leggen je helemaal in de watten. Niet alleen omdat we je het gunnen, maar we vinden het ook belangrijk. Want dan kan je geest zich voor 100% ontspannen en krijg jij alle ruimte om een week lang naar je gevoel te luisteren. Misschien wel het belangrijkste ingrediënt van een succesvolle week! 

Retraite-Italie
Retraite-Italie

We geven vaak veel tijd & geld uit aan ons huis, onze kleding, uit eten gaan, en mooie reizen.

En we besteden vaak maar heel weinig tijd & geld aan onze mentale gezondheid.

Terwijl daar je geluk zit.

Deze investering zal zich dubbel en dwars terugverdienen.

De rest is allemaal tijdelijk.

 
Ik kreeg het sterke verlangen het programma thuis voort te zetten

Voor mij waren de sterke kanten de balans tussen alle elementen en de effectiviteit daarvan: de yoga, het mediteren, de voeding, de locatie, de atmosfeer. Dankzij deze combinatie voel je je na een week als nieuw. Uit het hoofd en terug in het lichaam. En je hebt voldoende bagage, tips en met name verlangen, om dit voort te blijven zetten na thuiskomst.

De locatie biedt de mogelijkheid je terug te trekken maar ook om gezelschap op te zoeken, zowel binnen de villa als in de omgeving daarbuiten. De sfeer is relaxed en dit resoneert in alles. Wineke is zeer bevlogen en authentiek waardoor je je gestimuleerd voelt en welkom, en waardoor je noch het gevoel hebt deel te nemen aan een commercieel programma, noch aan een ascetische missie.

Mirella M. – Sales Manager

Ons aanbod

Onze yogavakanties omvatten:
 • 8 dagen, 7 overnachtingen
 • 12 yogalessen van 1½ uur
 • 7 begeleide mindfulness sessies van 1 uur
 • 3 compleet verzorgde veganistische maaltijden per dag
 • Ayurvedische life style en voedingsadviezen
 • Onbeperkt thee, koffie en fruit
 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Extra in Italië:
  Diner in een het beste Italiaanse restaurant van de regio.
Jouw investering:

Aangezien we nog bezig zijn met de vormgeving van onze yogavakanties voor 2021, ligt jouw investering nog niet vast. Je kunt rekening houden met een eigen bijdrage van ongeveer €1250,- (incl btw). Misschien wil je alvast een beetje gaan sparen?

De eerste drie inschrijvingen voor onze nieuwe retraite willen we graag bedanken met 5% korting op het deelnamebedrag.

Meer over de deelnamekosten:

 • Het standaarddeelnamebedrag geldt voor een tweepersoonskamer. Indien beschikbaar kun je een eenpersoonskamer reserveren. De meerkosten daarvan zijn €275,-. Toewijzing gebeurt op volgorde van inschrijving.
 • Het deelnamebedrag is exclusief vliegticket.
 • Vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is verplicht.
 • Wanneer de werkgever betaalt, komt de btw bij het deelnamebedrag.

Wil je weten of onze retraites iets voor jou zijn? Lees dan snel verder

Voor wie?

Onze retraites zijn echt iets voor jou als je:

Behoefte hebt aan rust: 
 • Als je wilt dat er nu een keertje voor jou wordt gezorgd.
 • Als je je een weekje wilt afzonderen van alle prikkels van thuis.
 • Als je op jezelf wilt zijn, maar ook de gezelligheid van een groep wilt meemaken.
Zin hebt in de sessies:
 • Als je nieuwsgierig bent naar mindfulness mediatie.
 • Als je het leuk vindt om verschillende vormen van yoga te ervaren.
 • Als je geïnteresseerd bent in voeding en wilt ervaren wat een veganistische, alcoholvrije en (grotendeels) glutenvrije yogavakantie met je doet.
Dichter bij jezelf wilt komen en het leuk vindt daar iets voor te doen:
 • Als je jezelf beter wilt leren kennen
 • Als je wilt weten hoe je je hoofd rust kunt geven
 • Als je wilt weten hoe het is om naar je gevoel te luisteren

Retraite-Yogavakantie

Even sparren over onze retraites?

We kunnen op korte termijn een kennismakingsgesprek inplannen.

 

Dan kijken we of het klikt en of onze yogavakanties met mindfulness en Ayurveda iets voor jou zijn.

Retraite-Bali

 
Ik voel me nu veel krachtiger in mijn lijf. 

Aan het begin een duidelijk programma. Goed om via een vast ritme in jezelf te komen. De locatie was fantastisch. Groot en met veel gelegenheid om of samen te zijn of een eigen plekje op te zoeken. Schoon ook. Prachtige oude rustige omgeving. De verrassingen in het programma zijn fijn. Echt cadeautjes. En laten je ook in het heden leven. Niet teveel info van te voren had zoveel waarde. Je haalt eruit wat je wilt. Yoga en mindfulness lessen waren leerzaam en fijn. Ik voel me nu veel krachtiger in mijn lijf. En het eten was heerlijk! Wat een luxe om zo verzorgd te worden en dat het zo smaakvol was. Knap dat alle dieetwensen werden doorgevoerd. De sfeer die jullie neerzetten, het in waarde laten van mensen, niet doorgraven, maar laten zijn, vind ik heel mooi en prettig!

Karin – Zelfstandig Ondernemer in Utrecht

Vind je het lastig een knoop door te hakken? Misschien dat onderstaand lijstje je helpt. Wie weet staat jouw reden er ook bij?

Waarom een MettaMind yogavakantie?

 • Ideale combinatie van yoga, mindfulness en voeding om tot jezelf te komen. 
 • Veilig en vertrouwde setting waar je je binnen één dag helemaal thuis voelt.
 • Weldoordacht programma met aantoonbaar resultaat.
 • Deskundige en warme liefdevolle begeleiding door Wineke.
 • 10 jaar ervaring en 35 retraites met aantoonbaar resultaat.
 • De prikkels van thuis blijven thuis.
 • Echt waar: het enige wat jij hoeft te doen, is je koffer pakken en komen. Alle het andere verzorgen wij.
 • Het vakantiegevoel verdwijnt niet meer. Voor veel deelnemers is deze week jaren later nog een bron van voldoening.
 • Je verdient jouw investering dubbel en dwars terug.

En daarnaast is zijn ook gewoon hartstikke leuke en gezellige weken embarassed!


Ik had nooit gedacht dat ik op retraite zou gaan.

Ik had ook nog nooit alleen gereisd, maar het voelde meteen vertrouwd. Alles klopte. De mensen, het uitzicht, het programma… Het is niet te veel en ook niet te weinig. Er zijn genoeg momenten om je terug te trekken. Je wordt helemaal vrijgelaten en tegelijkertijd aan de hand meegenomen. 

 Er zit zoveel passie en liefde in deze week. Er is aan zoveel gedacht. Je wordt echt helemaal ontzorgd. Je voedt het goede.

Alle lof en eer voor Wineke. Ze was er op de juiste momenten.

Ik heb veel bagage en verdriet kunnen loslaten. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Ik kan nu lichter leven en accepteren dat de dingen tijd nodig hebben. Op dit moment bestaat de kans dat ik mijn baan ga verliezen. Vroeger zou ik daar veel stressvoller mee om zijn gegaan maar nu heb ik het vertrouwen dat ook dit goed komt. Deze week blijft voor altijd in mijn geheugen.

Caroline Appels–Van der Sluijs – Administratief medewerker

Ik kan niet gemist worden!

5 argumenten waarom je juist dan moet gaan.

Toen ik nog werkzaam was als consultant zat ik vaak als laatste op kantoor. Ik heb in mijn leven veel feestjes en uitjes aan me voorbij laten gaan omdat ik nog even ‘iets’ moest afmaken. Maar je kunt niet altijd ON staan. En soms moet je er gewoon echt even tussenuit.

MISSCHIEN WEL OM DEZE 5 REDENEN:

 1. Eigen zuurstofmaskers eerst. Je kunt er niet voor anderen zijn wanneer je zelf uitgeput bent.
 2. Wanneer jij weet hoe je voor jezelf moet zorgen, ben je een inspirerend voorbeeld voor anderen.
 3. Je krijgt handvatten om gelukkiger in het leven te staan. Alles wat hierna komt, zal zoveel makkelijker gaan.
 4. Je stopt de opbouw van stress in je lichaam en geest waardoor je voorkomt dat je uitvalt. Als je herstellende bent van een burn-out, zullen deze weken je de kracht, inspiratie en motivatie geven om weer helemaal terug te komen.
 5. Bovendien: je hebt maar één leven, jouw tijd is kostbaar. Zou je niet willen weten hoe je dat zo goed mogelijk kunt doorbrengen?

Join de club van gelukkig mensen en ga mee! 

Maar als je blijft twijfelen, laat het dan voor nu rusten. Als het verlangen blijft terugkomen, ga je vast wel een keer mee. Wie weet kunnen ze beter zonder jou dan je denkt. Dan weet je dat ook weer embarassed.

Waarom-wel Retraite

Op een kruispunt in mijn leven gaf Wineke mij de ‘kaart’ om de juiste weg te vinden.
Deze week, deze ervaring vergeet ik nooit meer. Dank!

Jurgen – Ondernemer Lochem

 

Ik was erg verrast over wat er met je gebeurt deze week. Het voelde als thuiskomen. Echt een aanrader voor iemand die het even niet meer goed weet.

Mirelle R. makelaar, Nieuwekerk a/d IJsel

 

Door het volgen van deze retraite ben ik bij dat ik een nieuwe start kan maken.

Hugo J. rechercheur, Utrecht

 

Onze yogavakanties in de media

Trouw

Trouw

Journaliste Marije ontdekt tijdens onze retraite dat ze best los kan komen van haar dagelijkse beslommeringen. Dat ze daarvoor naar Bali moest was geen enkel probleem…

Volkskrant - Als Boeddha op Bali

Volkskrant

Journaliste Persis kwam mee-mediteren op Bali. ‘Ik zie eruit als een boeddha in bed, maar nu kan ik eindelijk mijn gedachten laten gaan.’

AD

AD

Een bijzondere yogavakantie op Bali voor de nuchtere journaliste Annet voor wie een nieuwe wereld open ging.

 

Bres

Bres

Bres Magazine was benieuwd naar het verhaal achter de mensen die helemaal naar Bali reizen om tot rust te komen. Veel korte interviews met verrassende citaten.

Forevefer39

Forever39

Monica Lee van de blog Forever39 was blij met alle praktische tips die zij kreeg tijdens onze transformerende yogavakantie op Bali. Ze pakt nog regelmatig De Metta Cirkel erbij.

Persoonlijk advies over mijn retraites?

We kunnen op korte termijn een kennismakingsgesprekje inplannen. Dan kijken we of het klikt en wat mindfulness voor je kan betekenen. Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Dat kan met nevenstaand formulier. Dan mail ik binnen twee werkdagen je voor een belafspraak. 

Je ontvangt automatisch een kopietje van je bericht. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox.

Ja, ik wil graag een gratis 'ZEN & SUCCESVOL Sessie'