Metta Coaching 

Mindfulness based coaching

Je hebt je leven aardig op de rit. Goede baan, leuke vrienden, prima huis. Je weet wat je wilt en hoe je je zaken voor mekaar moet krijgen. Alleen loopt er al een tijdje iets niet lekker in je leven wat je veel stress geeft. Hoe je het ook benadert, je krijgt het niet opgelost.  

Misschien speelt er iets op je werk? Misschien voelt de work-life balance niet meer goed waardoor je je zorgen maakt dat je uitvalt (of heb je al even een pauze genomen)? Misschien speelt er thuis iets, een relatie die niet lekker loopt? Iets met je familie, met je gezondheid? Of je hebt een ongelukje gehad waar je moeilijk van herstelt…?

Zaken die je spanning geven zodat je er niet meer echt bij bent en  je minder geniet de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent. Het geeft je een kort lontje en je reageert je steeds vaker af op juist de mensen die dichtbij je staan. Inmiddels begint je lichaam ook te protesteren met hoofdpijn en slecht slapen.

Nu ben je al van verschillende kanten op mindfulness gewezen en het heeft zeker je interesse, alleen heb je geen behoefte aan de ‘standaard’ 8-weekse mindfulnesstraining.

Wat je wilt is je focussen op de knelpunten in je leven en inzicht krijgen in de patronen en gewoontes waarmee je jezelf vastzet en de tools om jezelf hiervan te verlossen. Zodat je weer rust krijgt in je hoofd, rust in je leven en ruimte om te genieten van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent. Want je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn.

Als dit het moment is om de veranderingen door te voeren die nodig zijn, en je wilt dat iemand je daarbij helpt, om blinde vlekken zichtbaar te maken, hardnekkig patronen om te buigen en je te helpen uit je comfort zone te stappen, dan kan Metta Coaching je helpen. Ik loop graag een tijdje met je mee zodat je stap voor stap komt tot het leven dat jou gelukkig maakt.

Wineke-jouw-coach

Dit had ik veel eerder moeten doen. Maar aan de andere kant, je lichaam geeft zelf wel aan wanneer je er aan toe bent. Blijkbaar was het nu mijn tijd.

Jacqueline T. Beleidsmedewerker Gemeente Amsterdam

Ontdek wat wél werkt!

“We cannot solve our problems with the same thinking we used,
when we created them.”

– Albert Einstein

 

Het is best mogelijk dat je vastzit in deze stressvolle situatie omdat je misschien wel al die tijd verkeerd hebt gezocht naar de oplossing. Namelijk door er veel over na te denken (te analyseren, doelstellingen te formuleren, plannen te maken, mét goede voornemens om het nu echt anders te doen).

Want je kunt de situatie die je wilt oplossen niet oplossen door er veel over na te denken want je hebt deze situatie ooit zelf met je denken gecreëerd. Dan raak je in gevecht met jezelf en ontstaat er kortsluiting. Bovendien, als dat wel zou kunnen, dan had je de situatie allang opgelost en had je nooit stress. Want je hebt er vast lang genoeg over nagedacht.

Toch is denken vaak de enige manier die we kennen om van onze problemen af te komen, dus blijven we denken. Alsof we steeds opnieuw lege laatjes van een enorme ladekast opentrekken. Op zoek naar antwoorden die daar niet zitten. En toch blijven we laatjes opentrekken.

Toch is het mogelijk om ontspannen en stressvrij te leven in een wereld die zoveel van je vraag. Maar op een hele andere manier dan je denkt… 

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

Je eigen leven gaan leiden (ipv dat wat van je verwacht wordt), met…

De Metta Coachingsmethode


Met Metta Coaching focussen we ons samen op de knelpunten in je dagelijks leven. We onderzoeken hoe je gedachten en je patronen je hebben gebracht waar je nu bent en hoe je hier net even anders mee om kunt gaan om je uit de verstrikken te halen.

Ook is er educatie over de werking van de geest en krijg je oefeningen en audiobestanden mee om je te ondersteunen in jouw persoonlijk onderzoek. Zo werken we samen stap voor stap aan het oplossen van de knelpunten in je leven. Alles op een manier en in een tempo dat bij jou past.

Eeuwenoude methodieken + hedendaagse inzichten

In dit traject gebruiken we de inzichten van de MBSR mindfulnesstraining en de MBCL Compassietraining om jouw knelpunten op te lossen. Ook maken we gebruik van eeuwenoude wijsheden uit de boeddhistische meditatietraditie, de yoga en de Indiase gezondheidsleer de Ayurveda. We combineren dit met moderne wetenschappelijke inzichten van de psychologie en de neurowetenschap, met inspiratie van het werk van onder andere: Jon Kabat-Zinn (mindfulness) Byron Katie (je dachten niet geloven), Jan Geurz (loskomen van het denken), Rick Hanson (jezelf kalmeren en meer genieten), Kristin Neff en Frits Koster (compassie en mildheid voor jezelf en anderen).

Of lees eerst nog even verder 

Je mind voor jou laten werken

Om zo jouw doelen te bereiken

 

Uiteindelijk zijn het bijna altijd dezelfde patronen van je oerinstinct die je stress geven: 

 • Angst om afgewezen te worden.
 • Altijd bezig zijn met problemen.
 • Vooral het negatieve zien en het positieve vergeten.
 • Zorgen maken over wat er in de toekomst mis kan gaan en over wat in het verleden (misschien) niet goed is gegaan. 

Vriendschap sluiten met je geest

“Wouldn’t it be great if you had a mind that is your friend”
Christine Feldman, meditatieleraar

Met Metta Coaching ga je deze wetmatigheden van je oerinstinct leren kennen en er wijs en met compassie mee leren omgaan. Wanneer je dit eenmaal in de vinger hebt, laat je je niet meer opjagen door je gedachten en emoties. Je weet dat dit patronen uit de oertijd zijn die geen functie meer hebben en je nu vooral nodeloos ongerust maken.

En dan stop je met het gevecht met jezelf en het verzet tegen zaken die je niet kunt veranderen. Je gaat erkennen wat er daadwerkelijk aan de hand is en je weet daar vanuit jouw ‘eigen- wijs-heid’ op te reageren. Er zullen oplossingen naar boven komen die voorheen ondenkbaar voor je waren.

Dit bewustwordingsproces is een veel krachtigere en effectievere methode om onbezorgd en tevreden te leven, dan steeds maar weer opnieuw lege laatjes open te trekken.

Wat levert Metta Coaching je op? 

A

Je wordt gelukkiger met wie je bent en met wat je doet.

A

Je weet wat je te doen staat in ingewikkelde situaties (thuis en op je werk).

A

Je raakt niet meer zo snel uit balans.

A

Je kunt beter met stress omgaan.

A

Je krijgt meer zelfvertrouwen.

A

Je piekert minder.

A

Je bent minder angstig.

A

Je kunt beter ontspannen.

A

Je krijgt ruimte om de dingen te doen die jou voldoening geven.

A

Je geniet meer van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent.

 

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

Wat krijg je?

Een standaard Metta Coachingstraject bestaat uit:

Twee modules:

 • Module 1. De basis: 4 sessies van 60 min.
 • Module 2. De verdieping: 4 sessies van 60 min.

4 audiobestanden

Twee zelfhulpboeken:

 • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining
 • Handboek De Metta Cirkel

Tussentijdse e-mail consulten voor de continuïteit en voortgang.

Al bekend met mindfulness?  

Mocht je al bekend zijn met mindfulness en meditatie, dan kunnen we meteen naar Module 2. Afhankelijk van je vragen en behoeften kan er een derde module voor vervolg en verdieping aan toegevoegd worden. 

Jouw bijdrage 

€ 997,- excl btw (incl btw wordt dat € 1.209,37)

Je kunt er ook voor kiezen om alleen module 1 te volgen. Mail me voor de mogelijkheden. 

Metta Coaching wordt gegeven via ZOOM of 
live in de MettaMind Studio in Amsterdam of
in de natuur nabij ‘De Tuinen van West’ in Amsterdam.

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

Ervaringen

Lees hieronder meer over wat dit traject voor anderen heeft betekend.

Klik op het kruisje voor het hele verhaal.

Marjolein deed altijd alles in de 8ste versnelling en ging regelmatig over haar grenzen heen. Totdat haar lichaam zei, tot hier en niet verder. "Wineke gaf mij een reality check, zonder zweverig te worden. Nu ren ik niet meer als een kip zonder kop rond en slaap ik veel beter."

Ik deed alles altijd in de 8ste versnelling, werkte soms 12 dagen achter elkaar, nam dan een weekje vakantie en ging daarna weer op volle kracht vooruit. Allemaal op wilskracht. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam en ging ik steeds over mijn grenzen heen. Zo putte ik mezelf uit. Fysiek en mentaal. Ik had een hoge bloeddruk, was de hele tijd moe, huilde veel en had allerlei vage klachten. Corona was de druppel. Zo kon ik niet meer verder.

Wineke van Aken is mijn Baken. Ze straalt rust uit in haar hele aanpak en dat maakte mij ook rustig. Dat het online was, maakte het ook heel laagdrempelig en veilig. Ik kreeg altijd veel energie van onze sessies. Het heeft me echt een boost gegeven.

Ik heb aan het coachingstraject bij Wineke veel meer aan gehad dan aan al die psychologen bij elkaar. Ze heeft me geholpen bewust te worden van hoe ik altijd in de hoogste versnelling stond. Ik besloot van die 130 km/uur trein af te stappen en dat bevalt me heel goed. Ik ben meer in het nu gaan leven, ren niet meer als een kip zonder kop in het rond en slaap veel beter. Ik maak me minder druk om de dingen en als ik wakker word, neem ik eerst 10 à 20 minuten voor mezelf. Ik zie meer, in plaats van dat ik alles gehaast doe. Als ik nu iemand als een gek naar de tram zie rennen, denk ik: ‘Waarom jaag je jezelf toch zo op? Over tien minuutjes komt er weer een nieuwe kans.’ Maar zelf ben ik zo bezig geweest.

Ik dacht altijd mediteren is niets voor mij. Het is volledig uit mijn comfort zone. Ik vond het ook best spannend. Dat de mindfulness methodiek wetenschappelijk onderbouwd is, gaf me vertrouwen. Ik ben er open in gegaan – want wat had ik te verliezen – en het bleek superfijn te zijn. Je bent even weg uit de waanzin van de dag en kunt helemaal tot jezelf komen.

Ik denk dat Wineke’s aanpak heel geschikt is voor nuchtere mensen met een druk leven die meer rust willen. Ze geeft je een reality check zonder dat het zweverig wordt. Maar je moet er wel voor open staan. Ik zou tegen anderen willen zeggen: ook al vind je het spannend, ga het aan! Het verandert echt je leven.

Marjolein, communicatie-adviseur in Amsterdam

Carola voelde zich vaak onrustig, kon slecht stilzitten en zocht veel afleiding in uitgaan en sporten. Dat hielp altijd maar even. Tijdens het doorlopen van dit coachingstraject ontdekte ze wat haar nou echt gelukkig maakt.

Ik moest eerst met de onrust in mijn leven aan de slag. Toen alles weer wat helderder werd, realiseerde ik me dat ik met een ongezonde relatie moest stoppen en me moest focussen op mijn vervolgopleiding. Ik vond weer richting in mijn leven. Toen ik daarna mee ging met een retraite van Wineke, ontdekte ik het dansen. Ik was vergeten hoeveel plezier me dat altijd had gegeven en heb het toen weer opgepakt. Het geeft me zoveel positieve energie. Door al die kleine en grote stappen die ik heb gemaakt, kan ik me weer echt blij voelen. 

Wilde Willemien echt iets veranderen dan moest ze haar gevoelens wel onder ogen zien: “Soms is een persoonlijke benadering het beste, want zelf weet je niet altijd wat je nodig hebt."

In het verleden heb ik best wat lichamelijke klachten gehad en ik dacht altijd dat ziekte een zwakte was en dat ik daar kracht en controle tegenover moet zetten. Sterk zijn was een manier van leven geworden. Daarnaast merkte ik dat ‘buiten’, afleiding zoeken in mijn werk, in mijn sociale leven, niet meer voldeed. Ik kreeg er geen energie meer van en merkte dat ik mezelf aan het uitputten was.

In veel cursussen en trainingen kon ik mijn gevoelens wegrationaliseren, maar wilde ik echt iets veranderen, dan moest ik mijn gevoelens onder ogen gaan zien.

Soms is een persoonlijke benadering het beste, want je weet zelf niet altijd wat je nodig hebt. Met coaching komt het groeiproces in de versnelling. Wineke gaf me het vertrouwen om naar binnen te gaan en dit onontgonnen gebied te gaan ontdekken. Ze hielp me verzachten, tot rust komen en me te openen voor mijn mezelf. Voor mijn lijf. En zo kwam ik tot de essentie van het probleem. Ik had mezelf uitgeput en moest weer zelf-liefde toelaten. Wineke heeft me geholpen mijn hart open te zetten. De luikjes zijn geopend. Ik durf te veranderen. Ik durf keuzes te maken. Ik kan loslaten en heb weer vertrouwen in mijn gevoel.

Ik merk in alles wat Wineke doet een intuïtieve en consistente benadering. Haar werkwijze sluit precies aan op wat ik nodig heb op dat moment. Dit raakt de essentie van waaruit ik (zelf) weer door kan. Ik ben eerder met haar mee geweest naar een retraite en ook daar ging een wereld voor me open. Ik had enorm veel behoefte aan rust en merkte dat ik tijdens deze retraite echt bij mezelf kon komen. Ik voelde me vooral opgetild door de rust die vrijkwam door het ‘met mezelf zijn’ tijdens deze retraite in deze prachtige natuur.

Willemien, projectmanager gemeente Almere

Jantine had altijd het gevoel dat anderen niet echt in haar waren geïnteresseerd. Daardoor voelde ze tot haar verdriet nooit verbinding met anderen. Dat beeld veranderde helemaal toen ze samen met Wineke ging kijken naar wat er echt aan de hand was.

Ik ging zien wat ik allemaal dacht en voelde in het contact met anderen, ik schreef het allemaal op en ontdekte  – met de hulp van Wineke – dat ik vaak best hele waardevolle gesprekken heb en dat mensen het echt leuk vinden mij te zien. Het was echt een mindfuck die me in de weg zat. Nu deze belemmerende overtuiging weg is, voel ik me veel gelukkiger en zie ik ook beter wat echt mijn probleem is. En dat is dat ik echt op zoek moet gaan naar een nieuwe baan. Daar moet ik dan maar eens werk van gaan maken.

Jantine, accountant bij een financiele instelling. 

Jouw coach Wineke van Aken

Vijftien jaar lang werd ik iedere nacht om 04:00 uur wakker, viel dan vlak voor de wekker weer in slaap om dan uitgeput om 09:00 uur op mijn werk aan te komen. Ik werkte hard, was succesvol in wat ik deed maar ik kon er niet echt van genieten. 

Totdat ik via de sportschool in aanraking kwam met yoga, meditatie en mindfulness. En daarna met de Indiase gezondheidsleer de Ayurveda. Ik wist meteen dat ik iets heel bijzonders had ontdekt: een methode waarmee ik stressvolle gedachten en emoties in mijn hoofd kon negeren, het verzet tegen zaken die ik niet kon veranderen kon stoppen en me fysiek en mentaal kon ontspannen. Daardoor ontstond er rust en ruimte en kwam ik dichter bij mezelf en kon ik voelen wat mij gelukkig maakte en durfde ik daar ook helemaal voor te gaan. En toen kwam alles op mijn pad waar ik zo naar had verlangd. 

Geënthousiasmeerd door de kracht van mindfulness besloot ik te gaan studeren bij de beste leraren, ik volgde talloze stilteretraites (nog steeds) en schreef me in voor yoga- mindfulness- en compassie-trainersopleidingen.

Uiteindelijk was een carrièreswitch onvermijdelijk en richtte ik mijn eigen bedrijf METTAMIND. Mijn doel is om de lessen die mij zoveel hebben gebracht met jou te delen zodat jij ook de stress in je leven kunt opruimen en gelukkig kunt zijn. 

Vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder.

Ik sta op een wachtlijst bij een psycholoog, is het dan zinvol om alvast dit programma te volgen

Met Metta Coaching hoef je nergens op te wachten. Ik ga je helpen de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk in eigen hand nemen zodat je je eigen coach gaat worden. Je gaat leren vertrouwen op jezelf zodat je niemand anders meer nodig hebt die jou moet vertellen wat je moet doen.

Klinkt goed, maar ik ga het eerst nog even zelf doen…

  Dat kan natuurlijk, maar hoe lang ga je nog proberen het wiel opnieuw uit te vinden? Je bent vast al lang op zoek naar antwoorden en tot nu toe ben je niet gekomen waar je wilde zijn. Anders zou je dit programma niet bekijken, toch? We hebben allemaal onze blinde vlekken en hardnekkig patronen. Bovendien weet je zelf niet altijd wat je nodig hebt. En zaken anders aanpakken betekent toch ook uit je comfortzone komen en dat is ook niet altijd makkelijk. Waarom geen gebruik maken van een liefdevol duwtje in de rug? Jouw investering zul je dubbel en dwars terugverdienen.

  Is dit programma een alternatief voor een mindfulness training?

   In dit programma komen de basisprincipes van de mindfulnesstraining aan bod en passen we de inzichten toe om jouw problemen op te lossen. Hetgeen je aangereikt krijgt is in principe voldoende om het proces van verandering in gang te zetten, maar mocht je erg enthousiast raken over deze aanpak, dan kun je er altijd nog voor kiezen om dit te verdiepen met een mindfulnesstraining.

    

   Heb je nog vragen? Stuur me hier een mailtje

   Of, als je genoeg weet, schrijf je hieronder in. 

   INSCHRIJVEN

   Om je aanmelding goed te kunnen verwerken en je een factuur te kunnen sturen, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Zou je die hieronder willen invullen? Dank je wel.