Metta-Mindcoaching

Over dichter bij je gevoel komen, zonder je hoofd te verliezen. Over rust en ruimte maken en obstakels uit de weg halen. Zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen. Je gevoel wordt je kompas en je hoofd je persoonlijke assistent. 21ste eeuwse vaardigheden die we nu zo hard nodig hebben om een eigen plek te vinden in een wereld die zoveel van ons vraagt.

Metta-
Mindcoaching

Over dichter bij je gevoel komen, zonder je hoofd te verliezen. Over rust en ruimte maken en obstakels uit de weg halen. Zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen. Je gevoel wordt je kompas en je hoofd je persoonlijke assistent. 21ste eeuwse vaardigheden die we nu zo hard nodig hebben om een eigen plek te vinden in een wereld die zoveel van ons vraagt.

Jouw vraag

Alles op de rit maar toch wringt het…

Herken je dit? Je hebt je leven aardig op de rit. Een goede baan, een fijn huis, leuke vrienden, misschien ook een relatie en/of gezin, maar toch lig je ’s nachts wakker. Je hoofd gaat maar door en je voelt voortdurend onrust…

Onrust vanwege het 24/7 bereikbaar moeten zijn, van je to do-lijst en van al je verantwoordelijkheden en verplichtingen. Van het altijd maar moeten presteren en geen fouten mogen maken. Van de voortdurende zorg voor anderen en maar geen rust vinden.

Je merkt dat je helemaal aan jezelf voorbijgaat. Je put jezelf uit en jaagt jezelf op. Je geniet niet meer van de dingen die je doet en je merkt dat je je steeds vaker afreageert op je omgeving waardoor je relaties onder druk komen te staan, privé en op het werk. Inmiddels begint ook je lichaam te protesteren, met hoofdpijn en kwaaltjes die maar niet overgaan.

Zou dat niet anders kunnen? Anders moeten…? Hoe lang ga je nog zo door? Wat moet er gebeuren voordat je het leven gaat leiden dat jou gelukkig maakt?

De MettaMind Methode

Leren voelen zonder je hoofd te verliezen.
Je gevoel wordt je kompas
en je hoofd je persoonlijke assistent.

Wineke-jouw-coach

Jouw verlangen

Naar het leven dat bij jou past

Zou je niet willen dat je wat vaker voor jezelf zou kunnen kiezen? Zou je niet de dingen willen doen die jou voldoening geven? In plaats van dat je steeds maar probeert te voldoen aan de verwachtingen van anderen en niemand wilt teleurstellen.

Zou je niet willen dat je je beter zou kunnen ontspannen? Dat je na je werk nog genoeg energie overhebt voor je gezin, je familie of vrienden of gewoon voor jezelf? Zou je niet meer willen genieten van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent…?

Nu heb je misschien al van alles geprobeerd om het rustiger aan te doen en betere keuzes te maken. Je hebt therapieën gevolgd, zelfhulpboeken gelezen, workshops gevolg en je zit misschien ook al op yoga en af en toe op je meditatiekussentje. Maar toch lijkt niets blijvend te helpen. Zelfs de mindfulness app niet.

Tools om met stress om te gaan

Je hele leven omgooien wil je niet, je bent op zoek naar tools om met stress om te gaan. Zodat je meer ruimte voor jezelf kunt creëren, je rust in je hoofd krijgt en je je beter kunt ontspannen. Je wilt meer genieten van het leven en keuzes kunt maken die bij jou passen.

Als dit het moment is om de knop om te zetten en echt voor jezelf te gaan kiezen en het leven te gaan leiden dat jou gelukkig maakt (zonder egoïstische of asociaal te worden), dan kan ik je helpen.

“We cannot solve the problems with the same thinking
we used, when we created them”

Albert Einstein

De oplossing

Je mind gaan leren kennen en gaan luisteren naar je gevoel, (zonder je hoofd te verliezen). 

We gaan samen de wetmatigheden van je geest onderzoeken om te ontdekken hoe en waarom jouw denk- en gedragspatronen je hebben gebracht waar je nu bent. Wanneer je eenmaal doorhebt hoe je mind werkt, laat je je niet meer opjagen door stressvolle gedachten en emoties. Je weet dat dit grotendeels patronen van je oerinstinct uit de oertijd zijn die nu geen functie meer hebben en je nu vooral nodeloos ongerust maken.

En dan stopt het verzet. Je gaat erkennen wat er daadwerkelijk aan de hand is en je gaat ruimte maken voor wat je hart, je gevoel, je intuïtie, je innerlijke wijsheid (of hoe je het ook wilt noemen) hierover te zeggen heeft. Dáár ga je naar leren luisteren. Want je hoofd weet het niet meer. Je hoofd is helemaal niet gemaakt voor deze digitale samenleving waarin je 24/7 bereikbaar bent en er zoveel van je wordt gevraagd. Maar je gevoel weet wel wat je wilt. Je gevoel kan niet liegen.

Maar dan wel zonder je hoofd te verliezen. Want je wilt wel met beide voeten op de grond blijven staan. Je gevoel wordt je kompas en je hoofd je persoonlijk assistent. En dan komen er oplossingen naar boven die voorheen ondenkbaar of onzichtbaar waren.

Goed voor jezelf zorgen

Wanneer je doorhebt hoe je mind werkt raak je er niet meer zo snel in verstrikt en kun je beter voor jezelf zorgen. En met je gevoel als je kompas keuzes maken die beter bij. je passen.

Je krijgt weer rust in je hoofd, je gaat de lat wat lager leggen, je lichaam ontspant en je hebt aandacht voor de dingen die je doet en voor de mensen waar je mee bent. Je relaties worden beter, je weet beter wat wel en wat niet bij je past en je geniet meer van de dingen die je doet en de mensen waar je mee bent.

Je weet beter wat je wilt, twijfels verdwijnen en je gaat keuzes maken die beter bij jou en/of bij de situatie passen. Zo kom je stap voor stap tot een ontspannen, tevreden en mindful leven waarin je toekomt aan de dingen die jou voldoening geven, met de mensen die voor jou van betekenis zijn.

Het programma:

Eeuwenoude methodieken | hedendaagse inzichten | praktische tools

Metta Mindcoaching baseert zich onder andere op eeuwenoude wijsheden uit boeddhistische meditatietradities, de yoga en de Ayurveda, een Indiase holistische gezondheidsleer. Ook maken we gebruik van de methodes uit de mindfulnesstraining en de compassietraining. We combineren dit met moderne wetenschappelijke inzichten uit de (neuro)psychologie en de neurowetenschap, en halen inspiratie uit het werk van onder andere: Jon Kabat-Zinn, Byron Katie, Jan Geurtz, Rick Hanson, Kristin Neff en Frits Koster.

Er is educatie over de werking van de geest, wat we toesten aan jouw ervaring en aan jouw gevoel. Je krijgt oefeningen en audiobestanden mee om je te ondersteunen in jouw persoonlijk onderzoek.

Het handboek De Metta Cirkel is jouw kompas in dit traject. Als methode om je te helpen rust en balans te vinden in alle facetten van je leven. Je moet naar het hele plaatje kijken. Zo werken we samen aan het stap voor stap aan het oplossen van de knelpunten in je leven. Alles op een manier en tempo dat bij jou past.

Metta Coaching wordt gegeven via ZOOM of
Live in de MettaMind Studio in Amsterdam of
Buiten in de natuur bij ‘De Tuinen van West’ in Amsterdam

Wat krijg je?

 • Module van 8 sessies van 60 minuten
 • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining
 • Handboek De Metta Cirkel
 • Audiobestanden voor thuis oefenen
 • Audio’s op maat met betrekking op jouw thema’s
LOCATIE

Studio MettaMind
Derde Helmersstraat 70-2
Amsterdam

Jouw bijdrage
 • € 1350,- excl. btw (incl. btw wordt dat € 1633,50 ).

Sommige verzekeraars vergoeden dit traject. 
Neem daarover contact met me op > 

“Wouldn’t it be great if you had a mind
that is your friend”

Wat cursisten zeggen

“Dit had ik veel eerder moeten doen. Maar aan de andere kant, je lichaam geeft zelf wel aan wanneer je er aan toe bent. Blijkbaar was het nu mijn tijd”.

Jacqueline | Beleidsmedewerker

“Ik vond het een geweldige ervaring. Het heeft de manier waarop ik in het leven sta positief veranderd. Ik kan nu veel meer mijn rust pakken en voel eerder mijn grenzen aan”.

Caroline | Consultant

Ik ben minder in mijn hoofd gaan zitten en meer naar mijn gevoel gaan luisteren. Dat raad ik iedereen aan die in een moeilijke situatie zit“.

Shelly P. | Stylist 

Ervaringen

Lees hieronder meer over wat metta mindcoaching anderen heeft gebracht.

Klik op het kruisje voor het hele verhaal.

Marjolein deed altijd alles in de 8ste versnelling en ging regelmatig over haar grenzen heen. Totdat haar lichaam zei, tot hier en niet verder. "Wineke gaf mij een reality check, zonder zweverig te worden. Nu ren ik niet meer als een kip zonder kop rond en slaap ik veel beter."

Ik deed alles altijd in de 8ste versnelling, werkte soms 12 dagen achter elkaar, nam dan een weekje vakantie en ging daarna weer op volle kracht vooruit. Allemaal op wilskracht. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam en ging ik steeds over mijn grenzen heen. Zo putte ik mezelf uit. Fysiek en mentaal. Ik had een hoge bloeddruk, was de hele tijd moe, huilde veel en had allerlei vage klachten. Corona was de druppel. Zo kon ik niet meer verder.

Wineke van Aken is mijn Baken. Ze straalt rust uit in haar hele aanpak en dat maakte mij ook rustig. Dat het online was, maakte het ook heel laagdrempelig en veilig. Ik kreeg altijd veel energie van onze sessies. Het heeft me echt een boost gegeven.

Ik heb aan het coachingstraject bij Wineke veel meer aan gehad dan aan al die psychologen bij elkaar. Ze heeft me geholpen bewust te worden van hoe ik altijd in de hoogste versnelling stond. Ik besloot van die 130 km/uur trein af te stappen en dat bevalt me heel goed. Ik ben meer in het nu gaan leven, ren niet meer als een kip zonder kop in het rond en slaap veel beter. Ik maak me minder druk om de dingen en als ik wakker word, neem ik eerst 10 à 20 minuten voor mezelf. Ik zie meer, in plaats van dat ik alles gehaast doe. Als ik nu iemand als een gek naar de tram zie rennen, denk ik: ‘Waarom jaag je jezelf toch zo op? Over tien minuutjes komt er weer een nieuwe kans.’ Maar zelf ben ik zo bezig geweest.

Ik dacht altijd mediteren is niets voor mij. Het is volledig uit mijn comfort zone. Ik vond het ook best spannend. Dat de mindfulness methodiek wetenschappelijk onderbouwd is, gaf me vertrouwen. Ik ben er open in gegaan – want wat had ik te verliezen – en het bleek superfijn te zijn. Je bent even weg uit de waanzin van de dag en kunt helemaal tot jezelf komen.

Ik denk dat Wineke’s aanpak heel geschikt is voor nuchtere mensen met een druk leven die meer rust willen. Ze geeft je een reality check zonder dat het zweverig wordt. Maar je moet er wel voor open staan. Ik zou tegen anderen willen zeggen: ook al vind je het spannend, ga het aan! Het verandert echt je leven.

Marjolein, communicatie-adviseur in Amsterdam

Carola voelde zich vaak onrustig, kon slecht stilzitten en zocht veel afleiding in uitgaan en sporten. Dat hielp altijd maar even. Tijdens het doorlopen van dit coachingstraject ontdekte ze wat haar nou echt gelukkig maakt.

Ik moest eerst met de onrust in mijn leven aan de slag. Toen alles weer wat helderder werd, realiseerde ik me dat ik met een ongezonde relatie moest stoppen en me moest focussen op mijn vervolgopleiding. Ik vond weer richting in mijn leven. Toen ik daarna mee ging met een retraite van Wineke, ontdekte ik het dansen. Ik was vergeten hoeveel plezier me dat altijd had gegeven en heb het toen weer opgepakt. Het geeft me zoveel positieve energie. Door al die kleine en grote stappen die ik heb gemaakt, kan ik me weer echt blij voelen. 

Wilde Willemien echt iets veranderen dan moest ze haar gevoelens wel onder ogen zien: “Soms is een persoonlijke benadering het beste, want zelf weet je niet altijd wat je nodig hebt."

In het verleden heb ik best wat lichamelijke klachten gehad en ik dacht altijd dat ziekte een zwakte was en dat ik daar kracht en controle tegenover moet zetten. Sterk zijn was een manier van leven geworden. Daarnaast merkte ik dat ‘buiten’, afleiding zoeken in mijn werk, in mijn sociale leven, niet meer voldeed. Ik kreeg er geen energie meer van en merkte dat ik mezelf aan het uitputten was.

In veel cursussen en trainingen kon ik mijn gevoelens wegrationaliseren, maar wilde ik echt iets veranderen, dan moest ik mijn gevoelens onder ogen gaan zien.

Soms is een persoonlijke benadering het beste, want je weet zelf niet altijd wat je nodig hebt. Met coaching komt het groeiproces in de versnelling. Wineke gaf me het vertrouwen om naar binnen te gaan en dit onontgonnen gebied te gaan ontdekken. Ze hielp me verzachten, tot rust komen en me te openen voor mijn mezelf. Voor mijn lijf. En zo kwam ik tot de essentie van het probleem. Ik had mezelf uitgeput en moest weer zelf-liefde toelaten. Wineke heeft me geholpen mijn hart open te zetten. De luikjes zijn geopend. Ik durf te veranderen. Ik durf keuzes te maken. Ik kan loslaten en heb weer vertrouwen in mijn gevoel.

Ik merk in alles wat Wineke doet een intuïtieve en consistente benadering. Haar werkwijze sluit precies aan op wat ik nodig heb op dat moment. Dit raakt de essentie van waaruit ik (zelf) weer door kan. Ik ben eerder met haar mee geweest naar een retraite en ook daar ging een wereld voor me open. Ik had enorm veel behoefte aan rust en merkte dat ik tijdens deze retraite echt bij mezelf kon komen. Ik voelde me vooral opgetild door de rust die vrijkwam door het ‘met mezelf zijn’ tijdens deze retraite in deze prachtige natuur.

Willemien, projectmanager gemeente Almere

Jantine had altijd het gevoel dat anderen niet echt in haar waren geïnteresseerd. Daardoor voelde ze tot haar verdriet nooit verbinding met anderen. Dat beeld veranderde helemaal toen ze samen met Wineke ging kijken naar wat er echt aan de hand was.

Ik ging zien wat ik allemaal dacht en voelde in het contact met anderen, ik schreef het allemaal op en ontdekte  – met de hulp van Wineke – dat ik vaak best hele waardevolle gesprekken heb en dat mensen het echt leuk vinden mij te zien. Het was echt een mindfuck die me in de weg zat. Nu deze belemmerende overtuiging weg is, voel ik me veel gelukkiger en zie ik ook beter wat echt mijn probleem is. En dat is dat ik echt op zoek moet gaan naar een nieuwe baan. Daar moet ik dan maar eens werk van gaan maken.

Jantine, accountant bij een financiele instelling. 

Meer weten Wineke’s benadering?

In het handboek De Metta Cirkel lees je alles over haar methode 

Vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder.

Ik sta op een wachtlijst bij een psycholoog, is het dan zinvol om alvast dit programma te volgen

Met Metta Coaching hoef je nergens op te wachten. Ik ga je helpen de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk in eigen hand nemen zodat je je eigen coach gaat worden. Je gaat leren vertrouwen op jezelf zodat je niemand anders meer nodig hebt die jou moet vertellen wat je moet doen.

Klinkt goed, maar ik ga het eerst nog even zelf doen…

  Dat kan natuurlijk, maar hoe lang ga je nog proberen het wiel opnieuw uit te vinden? Je bent vast al lang op zoek naar antwoorden en tot nu toe ben je niet gekomen waar je wilde zijn. Anders zou je dit programma niet bekijken, toch? We hebben allemaal onze blinde vlekken en hardnekkig patronen. Bovendien weet je zelf niet altijd wat je nodig hebt. En zaken anders aanpakken betekent toch ook uit je comfortzone komen en dat is ook niet altijd makkelijk. Waarom geen gebruik maken van een liefdevol duwtje in de rug? Jouw investering zul je dubbel en dwars terugverdienen.

  Is dit programma een alternatief voor een mindfulness training?

   In dit programma komen de basisprincipes van de mindfulnesstraining aan bod en passen we de inzichten toe om jouw problemen op te lossen. Hetgeen je aangereikt krijgt is in principe voldoende om het proces van verandering in gang te zetten, maar mocht je erg enthousiast raken over deze aanpak, dan kun je er altijd nog voor kiezen om dit te verdiepen met een mindfulnesstraining.

    

   Persoonlijk advies?

   Wil je graag in een persoonlijk gesprek uitzoeken of Metta mindcoaching een oplossing voor je?

   Stuur me dan hier een mailtje. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

   Wil je samenwerken? 

   Je kunt je hieronder aanmelden.

   Liefs,

   Wineke

   Inschrijven

   Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we een aantal gegevens van je nodig.