Rust in je hoofd, balans in je leven

In de media

Yoga en Mindfulness van MettaMind op TV:

 • Op RTL 4:

  Een lifestyle programma van RTL4 wilde ook graag wat meer weten over onze mindfulnesstrainingen en yoga vakanties. Ze kwamen op bezoek in Centrum De Roos in het Vondelpark in Amsterdam. Hieronder het clipje. 

   

 • Hieronder vertellen deelnemers aan de Mindfulness & Fotografie Masterclass hoe mindfulness hun heeft geholpen de creativiteit uit zichzelf naar boven te halen. 

 

Publicaties over De Metta Cirkel 

 • Flow

  Na aanleiding van de publicatie van De Metta Cirkel werd Wineke gevraagd naar haar visie op 'Aandacht is het nieuwe goud'. (nov 2019)

   
 • De Optimist 

  Voorpublicatie van De Metta Cirkel: De vierde stap: Luisteren naar je gevoel. (juli 2019).
   
 • Trouw

  Interview met Wineke in het kader van 'De week van de Spiritualiteit'. (november 2018).  

   

Publicaties over de Yoga met Mindfulness retraites

 • De Volkskrant

  Journaliste Persis Bekkering kwam mee-mediteren. "Ik zie eruit als een boeddha in bed, maar nu kan ik eindelijk mijn gedachten laten stromen." (19/01/2013). 
 • Trouw

  "Om los te komen van dagelijkse beslommeringen kan een retraite helpen." schrijft journaliste Marije van Beek. "Helemaal als er yoga, meditatie of mindfulness aan te pas komen. En nog beter: als je daarvoor naar Bali moet." (15/09/2012).

 • AD

  Een bijzondere week voor de nuchtere journaliste Annet Röst voor wie een nieuwe wereld open ging. Enkele citaten:

Deze week zijn er dertien Nederlanders naar het verre Indonesië gevlogen om zeven dagen lang gezond te eten, yoga-oefeningen te doen en te mediteren, afgezonderd van de buitenwereld. Dit alles in de hoop innerlijke rust te vinden. De groep is een allegaartje, met als enige overeenkomst tussen de deelnemers dat niemand zweverig lijkt.  

"Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken maar voel toch een vacuüm. Rust en geluk moeten toch vanuit jezelf komen en daarom ben ik hier; om rust te vinden, zowel fysiek als in mijn hoofd."

"Ik heb hier veel meer bereikt dan dat ik in Nederland zou hebben gedaan. De cultuur helpt, de lieve mensen en alles om je heen is mooi. Ik heb weer geleerd naar de positieve dingen te krijgen, en niet alleen maar naar alles wat niet goed gaat". Ook Miquel voelt weer rust in zijn hoofd, voor het eerst in jaren. Zelfs zijn drie telefoons mist hij niet."  

(AD 17/04/2012)
 • Bres

  Bres (magazine over bewustzijn) vroeg MettaMind naar het verhaal achter de mensen die helemaal naar Bali reizen voor een yoga & mindfulness retraite. Veel korte interviews met verrassende citaten (maart/april 2014). 

 

Monique van Forever39 was met ons mee naar Bali
waar het MettaMind retraite programma is ontstaan.

>>> Lees hier haar ervaringen. 

Over mindfulness in het dagelijks leven: 

 • Happy in Shape

  Interview met Wineke van Aken in het 'zusje' van glossy Beau Monde. Over de beoefening van mindfulness en de toepassing daarvan in het dagelijks leven. Mooie samenvatting van de visie van MettaMind achter hun belofte 'Rust in je Hoofd, Balans in je Leven' (juli 2015). 
   
 • Het Parool

  Volgens journaliste Anouk Blom is mindfulness een van de 'Sportieve Trends van 2014.'  Leuke quotes van Wineke over 'mindfulness voor een gezonde geest' (13/01/2014).

 

Over mindfulness op de werkvloer: 

 • Arbo Magazine

  Zijn bedrijven beter af met mindfulness? Een artikel over praktijkervaringen van MettaMind. Hierin indrukwekkende cijfers van Janssens Biologics (maart 2013).
   
 • Praktijkblad Preventie

  Coverartikel door Wineke over hoe mindfulness je helpt om met stress op de werkvloer om te gaan. Inclusief een makkelijk toepasbare mindfulness oefening: 'De 3 minuten ademruimte'. (Leuk: de coverfoto komt uit de praktijk van MettaMind) (mei 2013). 
   
 • De Telegraaf

  Kort interview met Wineke van Aken over mindful werken (22/12/2012).

 

Meer over mindfulness Amsterdam

Meer over de yoga vakantie mèt mindfulness

Meer over de trainer