Ik kan het nog niet echt geloven, we hebben een nieuwe retraite locatie. Na een pauze (die toch wat langer duurde dan gepland), is er een prachtige plek op ons pad gekomen… Dank je wel lief universum .

In gedachten ben ik er al.

Ik stel me voor hoe we op het nieuwe houten yogadek de ochtend verwelkomen met energieke yogasessies en krachtige meditaties. Hoe we wandelen in de bossen om daarna af te koelen in het riviertje.

Ik denk aan een yogasessies aan het strand bij zonsondergang, aan fijne gesprekken en blije gezichten. En natuurlijk aan de heerlijke Ayurvedische maaltijden die niet alleen super yummy zijn, maar ook heel veel energie geven en reinigend en helend werken.

Ik voel zoveel energie door me heen gaan als ik denk aan de fijne ervaringen die daar gemaakt gaan worden. Alleen al deze gedachten maken me blij. En ik ben er nog niet eens.

Toch weer heel bijzonder hoe onze mind werkt.

Ons voorstellingsvermogen kan ons heel veel stress geven. Door stil te staan bij alle beren die we op de weg tegenkomen. Door allerlei mogelijke rampscenario’s door te lopen. Door te denken aan wat we (volgens onze mind) in het verleden allemaal verkeerd hebben gedaan…

Maar ons voorstellingsvermogen kan ons net zo goed een heel blij en tevreden gevoel geven. Gewoon door een positieve toekomst in gedachten te nemen of door aan positieve ervaringen te denken die je eerder hebt gehad (of die je gaat maken).

Zouden we daar niet wat vaker gebruik van moeten maken?

Mijn voorstel is daarom: Ga eens in je gedachten naar een plek waar je hele fijne herinneringen aan hebt. Een vakantielocatie, een fijne plek in je huis, een fantasieplek, ergens in de natuur, op het strand, met goede vrienden… Spanje?

Adem een paar keer diep in en uit en voel dat je daar bent. Sluit voor even je ogen en voel de sfeer, voel de mensen die er zijn, zie de spullen… ruik de geuren, hoor de geluiden…

Ik voel met je mee .

Want ik zit nu in gedachten in Spanje. Misschien wel met jou ?

Wil je meer weten over onze retraites, kijk dan eens op mijn pagina over de Yogavakanties. 

Ik wens je een blije dag.

Met metta,

WINEKE