Zo aan het begin van het nieuwe jaar heb ik een boodschap voor je. Het gaat over jou:

Jij bent sterk

Jij bent vriendelijk

Jij bent krachtig

Jij bent leuk

Jij bent gezegend

Jij bent mooi

Jij bent slim

Jij bent moedig

Jij bent genoeg

Jij bent gerespecteerd

Jij bent vrij

Jij bent genereus

Jij bent dankbaar

Jij bent inspirerend

Jij bent liefdevol

Jij bent warm

Jij bent aardig

Jij bent betrokken

Jij bent liefdevol

 

Print dit uit, plak het op je spiegel en zeg het tegen jezelf. Elke dag. En dan ga je het op een gegeven moment ook geloven.

Want het wordt tijd dat we van onszelf gaan houden. We hebben genoeg geleden. We hebben genoeg zorgen gehad. Er is genoeg gepiekerd. Het is tijd om gelukkig te zijn, om het mooie in deze wereld te zien en te vertrouwen in de goedheid van jezelf en van anderen.

Alles wat je aandacht geeft groei. Dus zo ook de goedheid in jezelf.

Dat doet me denken aan een vraag die Einstein stelde (volgens de overlevering):

Is de wereld volgens jou een liefdevolle plek?

Wat denk jij?

Wat onze echte natuur zijn? Zijn we diep van binnen boze, angstige, gefrustreerd en verdrietig mensen? Of zijn dat emoties die in de loop van ons leven (bewust of onbewust) in ons rugzakje terecht zijn gekomen? Doordat we in de loop van ons leven allerlei ervaringen hebben opgedaan, boodschappen hebben gehoord en gevoelens hebben gehad die ons verwarren. Waarbij we geen idee hadden hoe we daarmee om moeten gaan en daardoor misschien wel verder van onszelf zijn verwijderd?

Als dat zo zou zijn, dan zou het toch ook mogelijk moeten zijn, dit weer uit onze rugzak te halen? Zodat we weer dichter bij onszelf kunnen komen?

Wat zou er dan overblijven als we alle boosheid, angst, verdriet en frustratie kunnen laten gaan? Zou dat niet liefde zijn? Vriendelijkheid? Compassie?

Zou dit niet onze ware ‘boeddha-natuur’ zijn, zoals in het boeddhisme wordt gezegd? Worden we niet allemaal geboren als liefde?

Ik kies ervoor om dit te geloven. Ik kies ervoor om de stress en negativiteit uit mijn rugzakje te halen en te voelen dat we liefde zijn.

Doe je mee? De wereld heeft meer gelukkige mensen nodig!

Blijf me volgen en ik beloof je, je zult steeds meer met een liefdevolle blik naar de wereld kijken.

Ik wens je een liefdevolle dag.

Met metta,

WINEKE