Wat gebeurt er met jou als op straat een toevallige voorbij-ganger naar je glimlacht? Wat gebeurt er met jou als een collega tegen je zegt dat ze jouw presentatie geweldig vond. Wat als je een dikke knuffel krijgt van je geliefde? Als iemand echt naar je luistert en je even heerlijk je hart kunt luchten? Je tranen kunt laten stromen?

Dan voel je. Je voelt verbinding. Je voelt warmte. Je voelt contact. Je voelt je hart.

Als je op zoek bent naar geluk, is je hart dan niet de plek waar je moet zijn?

Als je af wilt van de stress, de zorgen, het gepieker, de frustratie over de ongemakken van ons onvoorspelbare leven, is dat dan niet de plek die je de zorg kan geven die je nodig hebt?

De plek waar je je kunt ontspannen.

De plek waar je je kunt opladen.

De plek waar er niet over je wordt geoordeeld.

De plek waar je je veilig voelt en je helemaal jezelf kunt zijn.

Hoe zou het zijn als je dit altijd bij je hebt, als iets om op terug te vallen als het even moeilijk gaat. Bijvoorbeeld tijdens een stressvol gesprek, als je te laat dreigt te komen voor een belangrijke afspraak, als je tot je schrik ontdekt dat je iets stoms hebt gedaan?

Zodat je dan tegen jezelf kunt zeggen: “Het is ok. Ontspan. Je bent ook maar een mens. Zo erg is het niet. Dit gaat ook weer voorbij.

In plaats van: “Stommerd, hoe had je dit nou kunnen doen. Het wordt zo echt nooit iets met jou”. Wat je waarschijnlijk veel vaker zegt.

Dat kritische stemmetje kan ons humeur aardig verpesten. Het kan zelfs zo sterk zijn, dat we alleen al door het nemen van een verkeerde afslag urenlang ontzettend boos op onszelf kunnen zijn.

Dat haalt er wel een beetje de glans vanaf.

Contact met je hart is in deze stressvolle wereld geen luxe maar noodzaak. Om weerbaar, tevreden, zonder angst, te kunnen leven.

Als jij wilt gaan leven vanuit vertrouwen, vanuit geluk en ontspanning, dan is onze Compassietraining misschien wel wat voor jou.

Loop 8 weken met ons en deze mooie groep mensen mee en je wereld zal er heel anders uitzien. Je zult veel vriendelijker zijn voor jezelf (en anderen) en je zult echt niet meer zo snel in de stress schieten als de dingen anders lopen dan je had verwacht. Want je weet dat je ook maar ‘van mens‘ bent en dat wat je doet goed genoeg is.

Hier alle info: https://mettamind.nl/mbcl-mindfulness-compassie-training/.