Kun jij ook bijna niet geloven dat 2022 bijna voorbij is? Wat een jaar. En wat zal 2023 wel niet gaan brengen? Het lijkt alsof we van het ene naar het andere probleem gaan. Juist wanneer het even rustig is, word je weer overvoerd door allerlei berichten over de volgende crisis die zich aandient.

Terwijl er tegelijkertijd zoveel moois in de wereld is. De vriendschappen die we hebben. Ons grote hart. De creativiteit die we in ons hebben, onze humor, vrolijkheid

En daarbuiten de bijzondere natuur in Nederland, waar we als het even goed koud is, schaatsend het ijs op kunnen. Ik heb het gisteren nog gedaan. Op de meren bij Ransdorp, met bloemetjes van vorst op het gras en op de achtergrond het kerkje en overal blije vrolijke mensen.

‘s Avonds ging ik naar De Kompaszaal waar mijn lief met zijn salsaband een optreden verzorgde. Heerlijk de hele avond gedanst op die bijzonder Latijns Amerikaanse ritmes waar geen einde aan leek te komen.

En straks verzorg ik een meditatiedag voor mijn lopende mindfulnesstraining. Ook heel bijzonder om een paar uur elkaar te steunen, gewoon door het samen zitten en verbinden.

Ik schrijf dit omdat ik besloten heb dat het tijd is dat we ons focussen op leuke dingen in ons leven! We genoeg hebben gestrest. We hebben genoeg gewerkt aan onszelf en onze moeilijke gedachten en emoties. We hebben genoeg ons best gedaan om contact met onszelf te maken, om meer in het nu te leven, om onze ‘passie’ te ontdekken en om ons mooiste leven te leiden.

Het is tijd om gewoon ‘te leven’ en om te genieten. Alsof het leven een dans is. Een muziekstuk. Het is tijd om ons te focussen op plezier. Op onze hobby’s, onze vrienden en familie, op de dingen die ons voldoening geven.

Ik heb besloten om de negativiteit in de wereld te laten zijn wat het is en te gaan genieten. Niet door passief te worden, ik ben er nog steeds voor de samenleving en voor anderen, maar ik verzet me niet meer tegen de conflicten in deze wereld. Ik word er niet boos over. Ik ga geen strijd aan. Ik probeer niet anderen van mijn gelijk te overtuigen. Maar ik richt me op wat we allemaal samen delen en doen in deze prachtige wereld. En ik wil je heel graag uitnodigen om mee te doen.

Werk je mee om met elkaar de wereld mooier en liefdevoller te maken?

We hebben elkaar nodig. We zijn mensen en we floreren door samen te zijn.

Ik denk dat plezierig samen zijn, prio zou moeten hebben in 2023.

Denk je nu van: ‘Ja maar daar heb ik geen tijd voor. Ik heb te veel op mijn bordje liggen wat aandacht nodig heeft. Ik heb hier geen ruimte voor want er zijn een hoop mensen die mij nodig hebben…’.

Laat me je dan inspireren met een liefdevol duwtje in de rug.

Want ik snap wat je zegt. En als ik eerlijk ben heb ik wel een hoop soul-searching moeten doen om hier te komen. De inzichten die ik tijdens dat onderzoek heb gekregen, wil ik graag met je delen. Zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Zodat je niet eerst tien jaar op je mediatiekussentje hoeft te zitten om dichter bij jezelf te komen en jezelf te verlossen van de dagelijkse stress en zorgen.

Ik kan uren vertellen over al mijn tips & trics en inzichten, maar je kunt ook mijn boek ‘De Metta Cirkel’ lezen. Gewoon elke avond een hoofdstuk. Het leest als een trein. Ik beschrijf de meest waardevolle stappen die ik heb gezet (vanaf het moment dat ik ging mediteren), om ontspannen en tevreden te kunnen leven. Ook als het even moeilijk wordt.

Ik heb het dan ook genoemd:

De Metta Cirkel
In vijf stappen naar een gezond en tevreden leven, zonder (onnodige) stress.

In vijf stappen ga je je leven zo in te richten dat je ruimte krijgt voor jezelf en voor de dingen die jou voldoening geven. Je gaat leren luisteren naar je gevoel zodat je keuzes maakt die echt bij jou passen (in plaats van dat je probeert te voldoen aan de verwachtingen van anderen).

Zo kom je stap voor stap tot het leven zoals het leven voor jou is bedoeld: onbezorgd, vrij, vrolijk en gelukkig!

Interessant. Ik bestel graag De Metta Cirkel.

Je krijgt veel praktische en concrete tips en je zult vast veel herkennen in mijn persoonlijke ervaringen en die van mijn cursisten. Geen zweverig verhaal of beloftes die nooit waargemaakt kunnen worden. Alles wat je aangereikt krijgt, kun je meteen toepassen.

Of geef het cadeau. Laat me weten als ik er een aardig briefje bij mag stoppen.

Ik wens je een superleuke dag.

Met metta,

WINEKE