Mocht je een keer mee geweest zijn naar een van onze retraites, of in Amsterdam mijn yogalessen hebben gevolgd, dan ken je deze oefening vast nog. En als je hem nog niet kent, let dan goed op, het is een life saver: De Spinal Flex!

Het heen en weer bewegen van de rug. Een hele fijne en krachtige oefening om de stress uit je lichaam te verdrijven en nieuwe energie te krijgen. Ik ben er (bijna) verslaafd aan. Geen yogasessie zonder de Spinal Flex. Werken aan een soepele en sterkte rug is letterlijk en figuurlijk superbelangrijk. Er wordt in de yoga ook wel gezegd: ‘Je bent zo oud als je rug is’.

Af en toe de Spinal Flex doen, is slim omgaan met je lichaam. Want je moet toch bewegen en je bent niet altijd in de gelegenheid om je sportpakje en gymschoenen aan te doen en een rondje door het park te rennen.

Waar je ook slim mee moet omgaan is met je geest. Want onze geest kan ook wel een beetje hulp gebruiken. Zeker in deze tijd met zoveel uitdagingen, polarisatie en onzekerheden.

Dus niet negeren als het onrustig is. Niet opjagen wanneer het uitgeput is. Maar geeft het compassie: rust wanneer het overloopt, geborgenheid wanneer het zich angstig voelt, liefde als het verdrietig is.

Een beetje meer compassie voor je geest, is een life saver. Het helpt je bij jezelf te blijven wanneer er om je heen een storm losbarst. Jij laat je niet opjagen maar je blijft in het midden. In het oog van de wervelstorm. Daar is het vredig. Daar vind je rust. Daar kun je helemaal jezelf zijn.

Benieuwd hoe dat werkt?

Hier alle info: https://mettamind.nl/mbcl-mindfulness-compassie-training/

VOOR DE LIEFHEBBERS:
INSTRUCTIES SPINAL FLEX

  1. Ga zitten in kleermakerszit. Je kunt trouwens ook op je stoel blijven zitten!
  2. Leg je handen op je voeten en breng je borst naar voren en maak je (onder)rug hol.
  3. Breng dan je schouders naar achteren en je rug wordt bol.
  4. Doe dit heen en weer in een vlot tempo, zo’n twee tot vijf minuten.
  5. Adem synchroon met de beweging.
  6. Inademen als je naar voren gaat, uitademen als je naar achteren gaat.

Waarom niet nu meteen even uitproberen 🙂?