Wineke’s coaching

Onbezorgd Leven in de 21ste Eeuw

 

Heb jij ook het gevoel dat je hoofd vol zit? Dat je niet kunt stoppen met denken. Over je volle agenda en je to-do lijst die nooit afkomt. Maak je je voortdurend zorgen over de toekomst, over de corona crisis, klimaatverandering, de polarisatie in de wereld?

Geeft deze stress je een kort lontje? Gaat dat zijn tol eisen. Op de kwaliteit van je relaties? Op je lichaam dat misschien wel begint te protesteren, nu nog met kleine klachten en slecht slapen? Ben je gewoonweg niet zo gelukkig zoals je zou willen zijn?

Dat is niet jouw schuld!

Onze geest is helemaal niet gemaakt voor deze 21ste eeuw met alle prikkels, het voortdurend bereikbaar zijn en te moeten voldoen aan het perfecte (social media) plaatje.

Het is gewoon TE VEEL. Daarom heb jij stress. En onze geest heeft daar geen antwoord op.

Mijn naam is Wineke van Aken en ik heb een methode ontwikkeld om met je geest om te leren gaan èn ruimte te maken voor je gevoel. Want je gevoel weet wel wat je te doen staat! Maar je luistert daar naar zonder je hoofd te verliezen. Je gevoel wordt je kompas en je hoofd wordt je persoonlijke assistent.

Wanneer je hoofd en hart gaan samenwerken én je een goed plan hebt, kom je stap voor stap tot ‘leven zoals het leven voor jou is bedoeld’: gezond en gelukkig zonder (onnodige) stress.

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

Op naar tevreden leven in een wereld die ‘gek’ is geworden

Ik kan je helpen met vinden van je eigen solide, veilige en gelukkig plek een wereld die zo overweldigend kan zijn. We doen dat niet op basis van wilskracht of door er heel veel over na te denken. Dat werkt niet. Als dat wel zou kunnen was je al waar je wilde zijn, je hebt er vast genoeg over nagedacht… 

Maar met de juiste voorwaarden kun je hier wel naar toe groeien. Net zoals het werkt in een moestuin.

Met De Metta Cirkel Methode help ik je met de vruchtbare grond en het planten van de zaadjes en voldoende zonlicht. Jij geeft water, in álle facetten van je leven. We gaan naar het hele plaatje kijken om te ontdekken waar de prioriteiten liggen. Zo groei jij met de juiste zorg en liefdevolle aandacht, organisch naar het leven dat bij jou past.

De Metta Cirkel bestaat uit vijf modules. Veel mensen beginnen gewoon met de eerste. Vaak al een voldoende basis om verandering in gang te zetten. Gaandeweg kun je kiezen voor verdieping met een extra consult of je gaat door naar een van de volgende modules.

5 modules uit de Metta Cirkel

Module 1
BEWUSTWORDEN

Je leert de werking van je geest kennen. Je ontdekt hoe je jezelf verstrikt in je gedachten en emoties en hoe je weer dichter bij jezelf kunt komen en kunt voelen welke keuzes je moet maken. Zonder je hoofd te verliezen. Deze inzichten ga je toepassen in álle facetten van je leven. Zelfstandig of met mijn liefdevol duwtje in de rug. Met als doel dat je je eigen keuzes gaat maken en je het leven gaat leiden dat jou voldoening geeft.

Een goed startpunt om de obstakels in je leven nu echt eens en voor altijd op te ruimen.

Wat krijg je:

 • 3 sessies van 75 min.

Module 2
RUIMTE VOOR JEZELF

Je krijgt ruimte in je volle agenda, overzicht in je to-do lijst en ruimte in je huis. Een plek die voor jou een oase gaat worden waarin je tot rust komt en je weer oplaadt. Je gaat prioriteiten stellen en leren plannen. Je gaat nee durven zeggen tegen activiteiten die een energielek voor je zijn en ja tegen activiteiten je energie geven. 

Wat krijg je?

 • 3 sessies van 75 min.

 • Plannings- en organisatietool

 • Optioneel: huisbezoek van 120 min om van je huis een oase te maken.

Module 3
GOED VOOR JEZELF ZORGEN

Je ontdekt hoe je je geest sterk en ontspannen krijgt en hoe je lekker in je vel kunt zitten. Een belangrijke basis om te voelen wat voor jou belangrijk is in het leven. Je krijgt inzicht in hoe yoga en Ayurveda bijdragen aan een gezond en gelukkig leven.

Wat krijg je

 • 3 sessies van 75 min. voor de geest:
  Focus is op ontprikkelen, onthaasten, compassie voor jezelf en positiviteit doorvoelen.
 • 3 sessies van 75 min voor het lichaam:
  Yogasessie + bewegingsadvies, Ayurvedische ‘dosha’ test en plantaardig voedingsadvies.
 • Optioneel: huisbezoek van 120 min. voor een plantaardige keuken.

Module 4
LUISTER NAAR JE GEVOEL

Je gaat leren luisteren naar de signalen van je lichaam en erop leren vertrouwen. Je gaat voelen wat echt bij jou past en welke kant je op wilt. Je weet hoe je moet leven vanuit een ‘innerlijk weten’ en gaat keuzes (durven) maken die echt bij jou passen

 

Wat krijg je:

 • 3 sessies van 75 min.

Module 5
KOESTEREN

In deze laatste module krijg je de handvatten om de vaardigheden om bij jezelf te blijven in deze hectische samenleving, blijvend toe te passen in álle facetten van je leven. Net zoals het leren van een nieuwe taal of het bespelen van een instrument, ook deze vaardigheid blijven voeden. Met inspiratie, educatie en een community.

Wat krijg je:

 • 2 sessies van 75 min.

Aanpak op maat
PROBLEEM OP MAAT

Heb je specifieke issues die je graag wilt oplossen? Dan is een traject op maat misschien iets voor jou.

We beginnen ook hier met inzicht krijgen in hoe je geest werkt. Daarna ontdek je waarom dit thema een probleem voor je is. Vervolgens leer je hiermee om te gaan: je ziet in wat je kunt veranderen en je leert accepteren en loslaten wat je niet kunt veranderen. Met een liefdevol duwtje van mij in de rug.

Wat krijg je:

 • We beginnen met 3 sessies van 75 min. en bekijken daarna samen wat er nog nodig is.
De Metta Cirkel

Bij aanmelding krijg je De Metta
Cirkel gratis thuisgestuurd.

Jouw bijdrage

 • € 325,- per module.
 • Extra consult per module: € 90,-
 • Module 5 (twee sessies): € 215,-
 • Huisbezoek: € 250,- in de Randstad, € 375,- daarbuiten (incl. reiskosten).

Alle bedragen zijn excl. BTW.

Voor wie

‘De wereld heeft meer gelukkig mensen nodig’

Ik kan iedereen helpen die vast zit in zijn hoofd en bereid is dit te onderzoeken. Onderstaande voorbeelden geven je een concreet beeld van situaties waar ik je mee kan helpen, bijvoorbeeld wanneer je:

 • Zorgen hebt over je werk. Misschien omdat de samenwerking met je leidinggevende niet lekker loopt, het je geen voldoening meer geeft, je moeite hebt met de work/life balans en misschien wel tegen het randje van een burn-out zit (of er van aan het herstellen bent, wellicht met in een re-integratie traject).
 • Belemmerd wordt door de druk van de samenleving (bijvoorbeeld van je ouders, jouw netwerk, of van sociale media) en het moeilijk vind je eigen keuzes te maken.
 • Op een kruispunt van je leven staat, bijvoorbeeld omdat je kinderen net het huis uit zijn, je net met pensioen bent, je op zoek bent naar een nieuwe baan of naar een nieuwe invulling van je leven?
 • Vooral bezig bent met de zorg van anderen en helemaal aan jezelf voorbij gaat.
 • Last hebt van alle prikkels van de samenleving die 24/7 op je afkomen, je je vaak opgejaagd, onrustig en uitgeput voelt en slecht slaapt.

Ben je klaar voor verandering en ben je bereid hier tijd en energie in te stoppen? Dan kan ik je helpen.

Ik geef je met mijn 5 modules van De Metta Cirkel alle tools om:

 1. De oorzaak van je problemen te vinden.
 2. Daar mild en wijs mee om te gaan.
 3. Stap voor stap te groeien naar een gezond en gelukkig leven, zonder (onnodige) stress. Op naar een leven waarin je de dingen doet die jou voldoening geven en je als een magneet aantrekt wat bij je past.

Wat levert Wineke’s coaching je op?

 • Je laat je niet meer gek maken door zorgen over dingen die nog moeten gebeuren.
 • Je maakt je geen zorgen over wat anderen over je zeggen
  Je probeert andere niet meer (tevergeefs) te overtuigen van wat jij wilt, maar je durft onafhankelijk van wat andere zeggen of denken voor jezelf te kiezen. Zonder egoïstisch of asociaal te zijn.
 • Je piekert niet meer voortdurende over de dingen die je in het verleden hebt gedaan en gaat deze gedachten loslaten.
 • Je geniet meer van de dingen die je doet. Je wordt blijer, vrolijker en positiever.
 • Je komt in contact met jouw kwaliteiten en weet dat te benutten op een manier die jou voldoening geeft.
 • Je voelt wat jou gelukkig maakt en je durft daarvoor te gaan.
 • Je gaat weer echt ‘leven’, in plaats van dat je alleen maar bezig bent met overleven.

Persoonlijk advies?

We kunnen op korte termijn een vrijblijvende kennismakingsgesprek inplannen.
Dan kijken we of het klikt en wat ik voor je kan doen.
Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Neem contact op met Wineke

 
MettaMind heeft ervoor gezorgd dat ik meer rust in mezelf vond. Ik sta beter in contact met mijn lichaam en het hier en nu. Het heeft me geholpen om dingen beter los te laten en minder te oordelen.

Dana F. Amsterdam, Student & front office medewerker

 

De Metta Methode
De Metta Methode
Cruciale 21ste eeuwse vaardigheden

Het zijn vaak dezelfde wetten van ons oerinstinct die maken dat we aan onszelf voorbijgaan en niet altijd de beste keuzes maken: onze focus op problemen, korte termijn behoeftebevrediging en het bij de groep willen horen. Patronen die vroeger van levensbelang waren, maar ons nu nodeloos bezorgd maken en ervoor zorgen dat we niet altijd de beste keuzes maken.

Wanneer je eenmaal ziet hoe deze de wetten van je oerinstinct je denken en gedrag beïnvloeden én je ruimte maakt voor je gevoel én daarnaar durft te handelen (zonder je hoofd te verliezen), heb je geen twijfels meer. En dan kun je in alle facetten van je leven die verandering doorvoeren die nodig is. Je doet alleen nog wat bij je past. Je gaat gezond en met voldoening leven en trekt als een magneet aan wat je wilt.

Jouw mentor:

Wineke van Aken

Hoewel ik mijn leven best goed op orde had, heb ik jarenlang onrust gevoeld. Ik was redelijk succesvol als sr. consultant bij een deftig communicatie adviesbureau in Amstedam Zuid. Maar stiekem was ik heel onzeker over wat ik deed. Ik voelde me altijd erg bekeken en was bang fouten te maken. De prikkels uit mijn omgeving kwamen altijd heftig binnen en ik was erg beïnvloedbaar door de gemoedstoestand van anderen. Ik was vaak moe, sliep slecht en kon nooit echt tevreden zijn over wat ik had bereikt.

Maar ik had altijd al geweten dat dit tijdelijk was. Dat er ergens iets in mij zat wat wel wist hoe ik gelukkig en ontspannen kon leven. Mijn aanraking met yoga en al gauw met mindulness en de Indiaase wijsheid Ayruveda, gaven mij de tools om de onrust in mijn hoofd tot bedaren te brengen. Ik kwam in contact met de kracht, het zelfvertrouwen, de sensitiviteit en de wijsheid die ik altijd al had gevoeld. Maar nu kon ik het zien en benoemen en er gebruik van maken.

Mijn verlangen om over te dragen wat ik had geleerd maakte een carrière switch onvermijdelijk. Ik richtte MettaMind op om de tools over te dragen die mij zoveel geluk hadden gebracht. Mijn lessen en inzichten hebben ik verwerkt in De Metta Cirkel en met mijn coachingsprogramma wil ik je graag helpen deze methode te implementeren in jouw dagelijks leven.

Met mijn coachingsprogramma wil ik je aanmoedigen om ook jouw geest beter te gaan leren kennen en wat vaker op je gevoel te vertrouwen. Als cruciale 21ste eeuwse vaardigheden om je eigen plek te vinden in een wereld die zo overweldigend kan zijn.

Trainer Wineke van Aken Mettamind

Herken je jezelf in mijn verhaal?

Lees hoe ik tot het 5 stappen plan ben gekomen, zoals ik het heb verwoord in de inleiding van De Metta Cirkel.

Als je hier iets in herkent, dan is mijn coachingsprogramma misschien iets voor jou.

Probeer niet opnieuw het wiel uit te vinden. Voor je het weet ben je weer vier jaar (!) verder.

Maak gebruik van mijn onderzoek, lessen en inzichten van meer dan 15 jaar tijd met een investering van vele duizenden euro’s in training en personal coaching. Ik help je met liefde.

Gouden deken bij Wineke

Persoonlijk advies over mijn coachingsprogramma?

We kunnen op korte termijn een kennismakingsgesprekje inplannen.
Dan kijken we of het klikt en of ik iets voor je kan betekenen. Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Dat kan met onderstaand formuliertje. Dan mail ik binnen twee werkdagen je voor een belafspraak.

Liever direct contact?  Bel me op 06 21 51 14 10 of mail naar info@mettamind.nl

Je ontvangt automatisch een kopietje van je bericht. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox.

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek