MettaMind Heartfulness Stadsretraite

Tot jezelf komen en ontdekken wat voor jou belangrijk is.

 • Datum: zaterdag 13 april en zondag 14 april
 • Tijd: 10:00 – 17:30/18:00 uur.
 • Waar: De Meditatietuin, Amstelpark 6, Amsterdam
  (nabij de RAI, net buiten de ring) 

 

Heb jij soms ook het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda. Dat je alleen maar bezig bent met je to do – lijst en je verantwoordelijkheden en verplichtingen, thuis èn op je werk? Verlang je naar een moment voor jezelf, om te rust te komen en je weer op te laden? En zou je ook wel wat dichter bij jezelf willen komen, zodat je beter aanvoelt wat voor jou belangrijk is en hoe jij wilt leven?

Dan is deze Heartfulness Stadsretraite misschien wel iets voor jou. Op zaterdag 13 en zondag 14 april kun je er even helemaal tussenuit voor ME – Time. Op een fijne rustige plek midden in het groen van het Amsterdams Amstelpark kun je je twee dagen lekker ontspannen en genieten van fijne yoga, mindfulness en compassie sessies.

Je zult helemaal tot rust komen en lekker gaan genieten. Vanuit deze ontspannen houding ga je horen wat je  hart je te vertellen heeft. Daar ga je naar luisteren, maar zonder je hoofd te verliezen. Je hoofd wordt je assistent, maar je hart wijst de weg. Zo kom je weer een stapje dichterbij naar het leven zoals het voor ons is bedoeld: gezond en gelukkig leven, zonder (onnodige) stress. 

MettaMind Heartfulness Stadsretraite
zaterdag 13 & zondag 14 april 2024
10:00 – 17:30/18:00 uur
De Meditatietuin, Amstelpark 6, Amsterdam

PROGRAMMA  

Het doel van deze tweedaagse stadsretraite is dat je helemaal tot rust komt en geniet van de fijne yoga en meditatie sessies, van het leuke gezelschap van like-minded people en het lekkere eten.  Deze blije en ontspannen staat van zijn, gaat je nog dichter bij jezelf brengen. Bij het geluk dat in jou, en in ieder mens, zit. Hieronder een overzicht van het programma:

 • YOGA

We beginnen de ochtend met dynamische Kundalini yoga voor een energiek begin van de dag. Fysieke blokkades worden opgeheven, ballast verdwijnt en de energie gaat weer stromen. Een mooie basis voor de mindfulness en compassie die daarna komt.  

 • MINDFULNESS EN COMPASSIE 

Mindfulness brengt je rust in je hoofd. Het helpt je (stressvolle) gedachten en emoties te laten gaan en je krijgt inzicht in jouw denk- en reactiepatronen die je zo in de weg kunnen zitten. Met compassie open je je hart en ga je vriendschap sluiten met jezelf en ruimte maken voor wat voor jou belangrijk is. 

 • TIBETAANSE DJOCHZEN MEDITATIE 

Tibetaanse Djochzen meditatie (zoals het door Jan Geurtz wordt overgedragen) geeft je inzicht in de werking van je ego. Je gaat leren daar liefdevol mee om te gaan, zodat je ego zich kan ontspannen, het opgejaagde gevoel verdwijnt en je vriendelijk en tevreden kunt zijn in deze turbulente tijd. 

 • VERRASSENDE OEFENINGEN 

In de middag gaan we dieper in op onze (belemmerende) patronen. Verassende mindfulness-, compassie- en journaling-oefeningen helpen je je hart verder te openen. Je ontdekt je waar jij blij van wordt en hoe je dat kunt vasthouden in je dagelijks leven. 

Yummy lunch

Zoals je van MettaMind gewend bent gaat het niet alleen om het programma. Het eten zijn even belangrijk. De maaltijden zijn ook altijd hele fijne en vrolijke momenten met like-minded people. Je zult veel herkenning vinden en er zal vast weer veel gelachen worden. 

Midden in het groene hart

De locatie zal je aangenaam verrassen. Midden in het groen van het Amstelpark in Amsterdam. Voor Amsterdammers lekker dichtbij en er toch helemaal tussenuit. Ook goed bereikbaar als je wat verder weg woont. Net buiten de ring, vlakbij RAI. Met genoeg parkeerplek en op zondag gratis!

De biologisch vegetarische maaltijden worden verzorgd door Gijs Petrie. Met heerlijke Indiaase dahls, frisse salades en smaakvolle soepen. Gijs heeft ook een praktijk voor Lichaamgericht Stemwerk in De Meditatietuin.

 

Wat gaat dit weekend je brengen? 

 • En ontspannen lichaam en een tevreden mind. 
 • Je zult je hart vervullen en ontdekken wat jou voldoening geeft.
 • Je krijgt een boost voor je meditatiebeoefening
 • Meer begrip voor je eigen geest (je ego) waardoor je vriendelijker wordt voor jezelf.
 • Er zullen veel kwartjes van mindfulness vallen.
 • Je zult met meer compassie naar jezelf en anderen kijken. 
 • Je ontdekt hoe je kunt voorkomen dat je in de fight/flight modus komt, waardoor je je beter kunt ontspannen en meer geniet. 

Wie weet wordt dit weekend net die stimulans die je nodig hebt om nu echt goed voor jezelf te gaan zorgen en te gaan doen wat jou gelukkig maakt.  

   

  Als je in contact bent met je ‘innerlijke wijsheid’,
  dan zijn er geen twijfels meer
  en kun je onbezorgd en tevreden leven.

  PRAKTISCH

  DATA EN TIJD
  • Zaterdag 13 april en zondag 14 april 2024
  • Tijden:
   Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
   Zondag 10:00 – 17:30 uur 
  LOCATIE

  De Meditatietuin
  Amstelpark 6
  1083 HZ Amsterdam

  Hier de routebeschrijving.

  DE METTA CIRKEL

  Als extraatje krijgt je De Metta Cirkel twv € 20,- cadeau! Een praktisch en concreet 5 stappen plan waarmee eenmaal thuis meer ruimte voor jezelf kunt maken en voor wat jou gelukkig maakt.  Hier meer info over De Metta Cirkel.

  JOUW BIJDRAGE
  • € 325,- incl. btw.
  TROUWE METTAMIND KLANT?  

  Heb je vaker met ons gewerkt? Dan bied ik je graag een korting aan van 15% korting op het deelnamebedrag. 

  Jouw bijdrage wordt dan:

  • € 275,- incl. btw. 
  JE KRIJGT
  • Twee hele dagen yoga & mindfulness met: 
   – 4 yogasessies
   – 4 meditatiesessies
   – 4 educatie/trainingssessies  
  • Twee keer biologische vegetarische lunch
  • Het boek De Metta Cirkel
  • Audiobestanden om thuis verder te gaan met wat je hier hebt meegekregen.  

  Eerder meegeweest met een MettaMind retraite?

  Dan zal dit weekend een feest van herkenning zijn. Alle cellen van je lichaam en geest zullen de fijne yoga herkennen, de meditaties, de muziek, de liefdevolle woorden. Je zult je weer omringt voelen door de zorgzaamheid en wijsheid van MettaMind. Je bent weer even op die roze wolk en voelt weer dat het geluk in jou zit. 

  Nog vragen?

  Stuur me een mailtje >

  Zin om mee te gaan?

  Je kunt je hieronder inschrijven.

  Inschrijven

   

  Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we nog een aantal gegevens van je nodig.