MettaMind Heartfulness Stadsretraite

Tot jezelf komen en ontdekken wat voor jou belangrijk is.

 • Datum: zaterdag 13 april en zondag 14 april
 • Tijd: 10:00 – 18:00 uur.
 • Waar: De Meditatietuin, Amstelpark 6, Amsterdam
  (nabij de RAI, net buiten de ring) 

 

Heb jij soms ook het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda. Dat je alleen maar bezig bent met je to do – lijst en je verantwoordelijkheden en verplichtingen, thuis èn op je werk?
Verlang je naar een moment voor jezelf, om te rust te komen en je weer op te laden? En zou je ook wel wat dichter bij jezelf willen komen, zodat je beter aanvoelt wat voor jou belangrijk is en je makkelijker voor jezelf kunt kiezen (zonder egoïstisch te worden of met je vuist op tafel te slaan).

Dan is deze Heartfulness Stadsretraite misschien wel iets voor jou. Op zaterdag 13 en zondag 14 april kun je er even helemaal tussenuit voor ME – Time. Op een fijne rustige plek midden in het groen van het Amsterdams Amstelpark kun je je twee dagen lekker ontspannen en genieten van fijne yoga, mindfulness en compassie sessies.

Deze eeuwenoude tools, gecombineerd met moderne inzichten, helpen je niet alleen om lichaam en geest te ontspannen, je verdiept ook het contact met jezelf. Met je hart, je gevoel/je intuïtie/je innerlijke wijsheid, of hoe je het ook wil noemen.

Daar vind je de rust en ontspanning die je verdient. Vanuit deze ontspanning ga je horen wat je  hart je te vertellen heeft. En dan ontdek je wat jouw prioriteiten zijn, waar je grenzen liggen en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Je gaat leren luisteren naar je hart, zonder je hoofd te verliezen. Je hoofd wordt je assistent, maar je hart wijst de weg. Naar een gezond en gelukkig leven, zonder (onnodige) stress. 

MettaMind Heartfulness Stadsretraite
zaterdag 13 & zondag 14 april 2024
10:00 – 18:00 uur
De Meditatietuin, Amstelpark 6, Amsterdam

PROGRAMMA  

Het idee van deze tweedaagse stadsretraite is dat je lekker tot rust komt en geniet van de fijne yoga en meditatie sessies, het leuke gezelschap van like-minded people en het lekkere eten. Als je al eens eerder met MettaMind bent meegeweest zal dit een feest van herkenning zijn.

Maar er is meer! Met inzichten uit onder andere de traditie van (zelf)compassie, de Tibetaanse Djochzen, non dualiteit en geweldloze/mindfulness communicatie zul je een verdiepingsslag maken en nog dichter bij jezelf komen en het gevoel van geluk dat in jou zit. 

Hieronder een indruk van het programma:

 • YOGA

We beginnen de ochtend met dynamische Kundalini yoga voor een energiek begin van de dag. Fysieke blokkades worden opgeheven, ballast verdwijnt en de energie gaat weer stromen.

We combineren dit met fijne stretchingen van de hatha, vinyasa en yin yoga. Om de spanning die je in het dagelijks leven opbouwt (vaak bij nek, schouders, armen bovenbenen) te leren herkennen en eruit te stretchen.

Een mooie basis voor de mindfulness en compassie die daarna komt.  

 • MINDFULNESS EN COMPASSIE 

Mindfulness brengt je rust in je hoofd. Het helpt je (stressvolle) gedachten en emoties te laten gaan en je krijgt inzicht in jouw denk- en reactiepatronen die je zo in de weg kunnen zitten.

Met compassie ga je je hart openen en maak je contact met de kwaliteiten die daar zitten zoals liefde, zorgzaamheid, niet oordelen en vriendelijkheid (wat in het dagelijks leven vaak een beetje overschaduwd wordt door onze gestrest geest).

Wanneer je je hart opent, wordt het heel wat makkelijker om belemmerende patronen om te buigen en ruimte te maken. Voor jezelf en voor de dingen die jij graag doet.  

 • TIBETAANSE DJOCHZEN MEDITATIE 

We laten ons bij dit proces ook inspireren door de Tibetaanse Djochzen meditatie (zoals het door Jan Geurtz wordt overgedragen). Dit zal je inzicht geven in de werking van je ego.

Je gaat leren wijs en liefdevol met je ego om te gaan, zodat je ego zich kan ontspannen, het opgejaagde gevoel verdwijnt en je vanuit je hart (ipv uit je ego) kunt leven. 

 • VERRASSENDE OEFENINGEN 

In de middag gaan we dieper in op onze (belemmerende) patronen. Verassende mindfulness-, compassie- en journaling-oefeningen helpen je je hart verder te openen.

Zo ontdek je waar jij blij van wordt en hoe je dat mee kunt nemen in je dagelijks leven.

 • AFSLUITEN MET VERBINDENDE MEDITATIE 

We eindigen de dagen met ontspanning en meditatie zodat de inzichten en ervaringen van de dag samen kunnen komen en je met een heldere intentie dit weekend kunt afsluiten. 

Yummy lunch

Zoals je van MettaMind gewend bent gaat het niet alleen om het programma. De plek en het eten zijn even belangrijk. Deze keer worden de maaltijden verzorgd door Gijs Petrie. Biologisch en vegetarisch, met op het menu heerlijke Indiaase dahls, frisse salades en smaakvolle soepen.

De maaltijden zijn altijd hele fijne en vrolijke momenten om uit te wisselen met like-minded people. Je zult veel herkenning vinden en er zal vast veel gelachen worden. Een heerlijk moment van ontspanning voordat je daarna weer de rust verwelkomt en naar binnen gaat.

Midden in het groene hart

De locatie zal je aangenaam verrassen. We zitten in De Meditatietuin, rustig gelegen, midden in het groen van het Amstelpark in Amsterdam. Voor Amsterdammers lekker dichtbij waarbij je toch het gevoel hebt er even helemaal tussenuit te zijn.

Maar ook als je wat verder weg woont, is het makkelijk bereikbaar, (net buiten de ring van Amsterdam, vlakbij RAI). Er zijn voldoende parkeergelegenheden. En op zondag is het gratis! Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om dichter bij jezelf te komen 🙂.

VERDIEPING NA MINDFULNESS

Met mindfulness heb je geleerd om je mind te observeren en contact te maken met je lichaam als fundament van het in het hier & nu gewaar te zijn. Compassietraining en inzicht in de werking van je ego is een mooie volgende stap:

 • Met compassie voeg je het sausje van verzachting eraan toe. Dan kan je geest zich ontspannen en je maakt ruimte voor je hart, voor en hartkwaliteiten die daar – soms een beetje verstopt –  zitten.
 • Djochzen leert je omgaan met je gestreste geest (je ego) en brengt je in contact met het liefdevolle bewustzijn wat je werkelijk bent. Je zult jezelf verrassen met hoe voldaan je je kunt voelen.

Wie weet wordt dit weekend net die stimulans die je nodig hebt om het magische pad van yoga, mindfulness en compassie – en uiteindelijk jouw eigen pad – te vervolgen en te verdiepen.

   

  Als je in contact bent met je ‘innerlijke wijsheid’,
  dan zijn er geen twijfels meer
  en kun je onbezorgd en tevreden leven.

  PRAKTISCH

  DATA EN TIJD
  • Zaterdag 13 april en zondag 14 april 2024
  • Tijden: 10:00 – 17:30 uur
  LOCATIE

  De Meditatietuin
  Amstelpark 6
  1083 HZ Amsterdam

  Hier de routebeschrijving.

  EXTRA: DE METTA CIRKEL

  Deelnemers aan deze Heartfulness stadsretraite krijgen ook het boek De Metta Cirkel twv € 20,- cadeau. De Metta Cirkel is Wineke’s 5 stappen methode waarmee je rust en ruimte voor jezelf kunt creëren en je kunt horen wat je gevoel, je hart, je intuïtie je te vertellen heeft.

  Hier meer info over De Metta Cirkel.

  JOUW BIJDRAGE
  • € 325,- incl. btw.
  EARLY BIRD TARIEF

  Boek je vóór 1 maart, dan kun je gebruik maken van het early bird tarief met 15% korting!

  Jouw bijdrage wordt dan:

  • € 275,- incl. btw.

  Eerder meegeweest met een MettaMind retraite?

  Dit programma is ook een beetje voor jou bedoeld. Om je de gelegenheid te geven datgene wat de buitenlandse retraites je hebben gegeven weer te voelen, op te roepen en te verdiepen.

  FEEST VAN HERKENNING

  Het zal een feest van herkenning zijn. Alle cellen van je lichaam en geest zullen de Kundalini yoga herkennen, de meditaties en de muziek, en ze zullen dansen van plezier. Je zult je weer omringt voelen door de liefde, zorgzaamheid en wijsheid van MettaMind. Je bent weer even op de roze wolk en herinnert je weer dat geluk in jezelf te vinden is. Geluk is echt een inside job.  

  Nog vragen?

  Stuur me een mailtje >

  Zin om mee te gaan?

  Je kunt je hieronder inschrijven.

  Inschrijven

   

  Om je aanmelding goed te kunnen verwerken hebben we nog een aantal gegevens van je nodig.