Rust in je hoofd, balans in je leven

Acht vragen & antwoorden over de yoga vakantie in Italië

 

1. Hoe kom ik naar de locatie van de yoga vakantie in Italië? 

Je hoeft alleen een vliegticket naar Napels te boeken. Wij halen je op met een transferbus en brengen je ook weer terug naar het vliegveld. Onze transfertijden zijn afstemd op de tijden van de Transavia vluchten. Check voordat je je ticket boekt op onze website de transfertijden van en naar de villa. 

2. Moet ik iets speciaals meenemen?

Je hebt niet veel nodig. Lekkere luchtige kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. Soms kan een vest en lekkere sokken wel prettig zijn. 's Avonds kan het soms wat koeler zijn. 

3. Ik kom alleen, komen er meer mensen alleen?

De meeste deelnemers komen alleen. De deelnemers komen vaak met hetzelfde doel. En dat maakt dat het hele leuke groepen zijn, waar je makkelijk aansluiting mee zult vinden. Daarbij is er genoeg ruimte om je even terug te trekken met een goed boek aan het zwembad of in de hangmat in de tuin. 

4. Wat voor een soort yoga wordt er tijdens deze yoga vakantie in Italië gegeven? 

We doen een combinatie van yogastijlen zodat je het meeste uit deze week kunt halen. Kundalini yoga om het lichaam fit en vitaal te maken. Om blokkades in het lichaam op te heffen zodat de energie beter gaat stromen en overtollige bagage in de geest te van je afglijdt. Een hele krachtige vorm van yoga. Verder halen we inspiratie uit de Ashtanga/Vinyasa yoga en doen we stretchingen uit de Hatha yoga en Yin Yoga. Daarmee maak je je lichaam soepel, kom je tot een diepe ontspanning en de geest komt tot rust. De yogasessies zijn ook een fijne basis voor je mindfulnessbeoefening deze week. 

5. Wat voor een soort mindfulness wordt er tijdens deze yoga vakantie in Italië gegeven? 

De mindfulness- oefeningen en theorie komen uit de 8-weekse mindfulnesstraining MBSR zoals die door Jan Kabat-Zinn is opgezet. Een wetenschappelijk bewezen methodiek om met stress om te leren gaan en dichter bij jezelf te komen. Je brengt de geest tot rust, herkent wat je gedachtenpatronen zijn, ziet wat bij jouw past in dit leven en wanneer je jezelf soms vast zet. Daardoor kom je tot inzichten waar je eenmaal thuis veel aan zult hebben.   

6. Kan ik mijn verblijf verlengen? 

Als je eerder wilt komen zijn er gezellige hotelletjes in het beneden gelegen dorp of aan zee te boeken. Bijvoorbeeld dit gezellig familiehotel Madonna Dellascala. Soms brengen deelnemers voor de retraite nog een paar dagen door in Napels. 

7. Waar kan ik geld pinnen?

Op het vliegveld en in de nabijgelegen dorpjes.

8. Is annulering mogelijk?

MettaMind hanteert de volgende annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 12 weken voor aanvang zal het overgemaakte bedrag minus € 75,- teruggestort worden. Bij annulering tot 8 weken voor aanvang zal het overgemaakte bedrag minus € 150,- teruggestort worden. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang wordt 50% van het volledige inschrijfbedrag ingehouden. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. 

Meer informatie op: yoga vakantie in ItaliëHeb je nog meer vragen? Neem dan contact met ons op.