Mindfulness voor professionals

Supervisie en opleiding voor mindfulnesstrainers

 • Supervisie voor mindfulnesstrainers 
 • Marketing Coaching voor zelfstandig mindfulnesstrainers
 • Mindfulness trainersopleiding Gentleminds | Instituut voor Mindfulness.

Ben je al mindfulnesstrainer en wil je groeien?

Ik ben een van de supervisoren van het IvM en help jou met mijn supervisie het beste uit jezelf naar boven te halen. Met mijn achtergrond in marketing kan ik je ook helpen met je bedrijfsstrategie (het vinden van je doelgroep en volle groepen).

Of sta je aan het begin en wil je ook mindfulness trainer worden?

Dat kan bij het gerenommeerde Gentleminds, Instituut voor Mindfulness (IvM) waar ik een van de docenten ben. Op dit moment de enige geaccrediteerde opleiding waar je wordt je opgeleid tot VMBN gecertificeerd cat. 1 trainer! Dat staat voor kwaliteit en vergoeding door verzekeraars.

Trainer-Wineke van Aken Mettamind

Verder praten over mijn coaching?

We kunnen op korte termijn een vrijblijvende kennismakingsgesprek inplannen. Dan kijken we of het klikt en of ik jou verder helpen op jouw mindfulnesspad.

Of leer eerst meer over mijn aanbod:

Neem contact op met Wineke

MINDFUL SUPERVISIE

Ook online

Ben je al mindfulnesstrainer of gebruik je mindfulness-vaardigheden in je werk en heb je behoefte aan verdieping? Loop je tegen uitdagende thema’s aan zoals:

 • Inquiry
 • Groepsdynamiek
 • Communicatie op meta niveau
 • Paradoxen in het lesgeven

En kom je persoonlijke thema’s tegen die je graag wilt oplossen?

Met mijn achtergrond als docent en supervisor bij het Instituut voor Mindfulness (IvM), met mijn kennis van de internationale richtlijnen MBI-TAC, en met mijn ruime ervaring als trainer en coach, kan ik je helpen met het beste uit jezelf naar boven te halen en het vinden van je eigen mindfulnesstrainers-signatuur.

Wat levert mijn supervisie van je op?

 • Zelfvertrouwen en (nog meer) plezier in je trainerschap.
 • Inzicht in jouw adviespatronen en ontdekken van alternatieven om je trainersvaardigheden te verbreden.
 • Blinde vlekken worden zichtbaar gemaakt
 • Obstakels worden opgeheven.
 • Begrip van het 8-weekse MBSR mindfulnesstrainings-programma zoals het zo geniaal is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.
 • Inzicht in hoe je zelf (meer) mindful kunt leven (practice what you preach).
 • Empathie moeheid wordt voorkomen.
 • Verdieping van jouw inquiry vaardigheden.

Jouw bijdrage:
€120,- excl btw voor een sessie van 75 min.

MINDFUL MARKETING COACHING

Ook online

Geef je met veel passie en overgave mindfulnesstrainingen maar ben je niet tevreden over je website en krijg je je groepen niet vol?

Het dringen is op de de mindfulnessmarkt, maar ik geloof dat iedere trainer zijn eigen klanten kan vinden. Met mijn 25 jaar marketingcommunicatie-ervaring kan ik je helpen om jouw eigen verhaal te vinden, jezelf als trainer zichtbaar te maken en je groepen vol te krijgen. Marketingkennis is onontbeerlijk in deze sterk competitieve markt. Ook als je binnen jouw organisatie mindfulness wilt introduceren.

Waar kan ik je mee helpen?

 • Opzetten van je website (tekst en beeld)
 • Het formuleren van jouw unieke boodschap.
 • Het vinden van jouw ideale klant.
 • Het invullen van je 4 marketing P’s (prijs, product, promotie, plaats).
 • Sparren over kleine en grote keuzevraagstukken.

Jouw bijdrage:
€120,- excl btw voor een sessie van 75 min.

Waar veel marketingadvies vaak heel algemeen blijft, kon Wineke goed de vertaalslag maken naar de mindfulness-wereld. Ze hielp me in contact komen met het bedrijfsleven en gaf me nuttige tips hoe ik mijn verouderde website een upgrade kon geven.

Toos Driessen, mindfulnesstrainer Eindhoven

OOK MINDFULNESS TRAINER WORDEN?

Ben je ook zo enthousiast over mindfulness en wil je graag overdragen wat jou zo heeft geholpen? Als zelfstandig therapeut of binnen het bedrijf waar je werkt? Het Instituut voor Mindfulness (IvM) leidt je op tot VMBN gecertificeerd mindfulness trainer cat. 1. Een kwaliteitskeurmerk wat tevens vergoeding door verzekeraars mogelijk maakt.

Het IvM is het eerste opleidingscentrum van mindfulnesstrainers in Nederland. Ik heb er zelf mijn mindfulnesstrainers opleiding gevolgt en de docenten zijn de mindfulnesspioniers van Nederland. De meeste hebben hun opleiding genoten bij Jon Kabat- Zinn en hebben veel van de huidige opleiders opgeleid. Inmiddels ben ik een van de docenten.  

Waarom je opleiding volgen bij het IvM?

 • Hoge kwaliteitsnormen. We volgen de internationale richtlijnen zoals ze zijn opgesteld door Bangor University in Engeland.
 • Je leert de MBSR mindfulnesstraining overdragen, precies zoals het door Jon Kabat-Zinn is ontwikkeld en zoals het wetenschappelijk onderbouwd is.
 • Nadruk op inzicht in het meta niveau van de training: waarom doe je wat je doet.
 • Belichaming van mindfulness staat centraal. Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke beoefening van mindfulness.
 • Om kwaliteit te waarborgen is meditatie- en retraite-ervaring is een voorwaarde voor toelating
 • Opleiders zijn mindfulnesstrainers van het eerste uur.

DE EERSTVOLGENDE OPLEIDINGSGROEP START 25 JUNI 2021.

Jouw mentor: Wineke van Aken

Wineke van Aken is een ervaren VMBN cat. 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer en heeft haar opleiding genoten bij het Instituut voor Mindfulness (IvM), waar ze inmiddels ook les geeft. Ze heeft meer dan 950 mensen begeleid naar een meer mindful leven.

Voordat ze haar eigen bedrijf MettaMind oprichtte, heeft ze 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als marketing- en communicatieadviseur. O.a. voor de Rabobank, Sanoma Uitgevers en MSL Consultants (onderdeel van Publicis, een van de grootste communiatiebureau’s ter wereld). Haar adviesvaardigheid in combinatie met haar kennis van mindfulness, maakt dat ze goed kan aansluiten bij de behoeften van haar coachees.

Wineke volgt regelmatig (Vipassana) meditatieretraites om haar kennis van en ervaring met mindfulness meditatie te vergroten en te verdiepen. Ook heeft ze supervisie en intervisie om de kwaliteit van haar mindfulnesstrainingen en coaching op een hoog niveau te houden.

Wineke-jouw-coach

Kennismakingsgesprek inplannen? 

We kunnen op korte termijn een kennismakingsgesprek inplannen. Dan kijken we of het klikt en wat mindfulness voor je kan betekenen. Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Dat kan met nevenstaand formulier. Dan mail ik binnen uiterlijk twee werkdagen je voor een belafspraak.

Je ontvangt automatisch een kopietje van je bericht. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spamfolder.

[wpforms_selector form_id=”1768″ show_desc=”on” _builder_version=”4.7.1″ _module_preset=”default”][/wpforms_selector]

AANMELDEN

[wpforms_selector form_id=”1892″ show_desc=”off” _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default” width=”75%”][/wpforms_selector]