Rust in je hoofd, balans in je leven

Mindfulness op individuele basis

 

MINDFULNESS TRAINING OP MAAT

MettaMind geeft ook mindfulnesstrainingen op individuele basis. Dat kan in de vorm van de 8-weekse mindfulnesstraining MBSR waarbij we de groeps-training, (zoals die is opgezet door Jon Kabat-Zinn), aanpassen aan jouw persoonlijke situatie.

Er is ruimte om langer stil te staan bij de onderwerpen die voor jou actueel zijn, waardoor je meer uit de training zult halen. Omdat er meer individuele aandacht is, kunnen sommige ontwikkelingen sneller en dieper gaan.

We beginnen met een intake. Daarna stellen we een vervolgtraject op waarbij we het aantal sessies en de planing afstemmen op jouw beschikbaar tijd. Leerpunten van een individuele mindfulnesstraining komen overeen met de groepstraining en kunnen toegespitst worden op specifieke thema's die op dit moment spelen in jouw leven. 

 

JA, IK SCHRIJF ME GRAAG IN                 

 

Wilma volgde een individuele mindfulnesstraining.
Het bracht haar veel meer dan ze had verwacht,
maar op een andere manier.
 
Lees in het interview hieronder waarom. 

Wilma: "De mindfulnesstraining was een van mijn beste beslissingen"

Waarom koos je voor een individuele mindfulness training?
Ik werk hard, in een grote organisatie, geef leiding aan 30 man en wilde nu iets helemaal voor mijzelf om me beter te voelen.

Had je twijfels voor je aan de training begon?
Nee, eigenlijk niet. Ik had al besloten dat ik iets met mindfulness wilde doen en had er al veel positieve verhalen over gehoord. Sommige mensen vonden het wel soft, maar met die mensen heb ik toch niet zoveel.

Heeft het je opgeleverd wat je had verwacht?
Veel meer, maar op een andere manier dan ik dacht. Ik was op zoek naar rust en dacht dat ik zou leren mijn gedachten stop te zetten, maar dat blijkt helemaal niet te kunnen. De training ging vooral over het accepteren van stressvolle gedachten, je er niet door laten meeslepen en ze weer te laten gaan.

Geeft dat je die rust waar je naar op zoek was?
Zeker. Jezelf ankeren door met je aandacht naar je adem te gaan blijkt echt te werken. Het heeft me enorm verbaasd hoezeer aandacht voor je lichaam je geest positief beïnvloedt.

Wat was dat ‘zoveel meer’ dat de training je heeft opgeleverd?
Je internaliseert echt de leerprincipes van mindfulness. Ik ontwikkelde een nieuwe levenshouding van meer zijn met wat er is, minder oordelen - over mezelf en anderen - en ik kan meer loslaten. Voor de training was ik ook altijd bezig met wat ik allemaal nog moest doen, maar nu realiseer ik me dat ik helemaal niet zoveel moet. Als ik nu moe thuiskom van een drukke werkdag geef ik mezelf ruimte om moe te zijn. Dan maar niet denk ik dan… Ik merk dat ook de gesprekken op mijn werk veel meer ontspannen verlopen. De stress is eruit gehaald.

Hoe heb je de begeleiding van Wineke ervaren?
Heel erg prettig en fijn. Ik vind het ook knap hoe Wineke persoonlijk contact maakt, maar toch ook afstand houdt. Zij was er om mij te helpen leren. Dat is haar gelukt. Deze training gaan doen was een van mijn beste beslissingen. 

Dank!

Wilma, manager

Investering mindfulness op maat 

  • Gratis intakegesprek van 30 min. (telefonisch of persoonlijk).  
  • € 90,- (excl btw) per sessie van 60 min. (uitloop van max 15 min. is mogelijk). 
  • € 165,- (excl btw) per sessie van 60 min. wanneer de werkgever betaalt.

Er gelden speciale tarieven voor charitatieve- en zorginstellingen. Neem daarover contact op met MettaMind. 

Annuleren: indien u bij verhindering tenminste 24 uur van te voren afgezegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. 


Vergoeding en korting

Steeds meer verzekeraars vergoeden een mindfulnesstraining. Meer info op zorgwijzer.nl.

Als je als zelfstandige werkzaam bent, kun je deze nota als onkosten opvoeren en op je belastingaangifte in mindering brengen. Afhankelijk van je inkomen kan dit tot 50 procent voordeel opleveren.
 
 

Wineke is leuk. Een goede combinatie van 'hoofd en buik', van ratio en gevoel. De individuele lessen die ik bij haar gevolgd heb waren leuk en zinvol. Meer en meer begon ik in te zien hoe gejaagd ik was in mijn werk en daardoor ook in mijn hoofd. Ik leerde steeds beter om daar wat afstand van te nemen.' P.L. huisarts in Amsterdam. Locatie Individuele Mindfulness Training

Studio MettaMind
Derde Helmersstraat 70-2
1054BL Amsterdam
 
Naar meer info over groeps-mindfulness cursussen Amsterdam

 

JA, IK SCHRIJF ME GRAAG IN