Rust in je hoofd, balans in je leven

Ervaringen met mindfulness van MettaMind

 

De training heeft me bewust gemaakt dat ik gedurende dag met zoveel verschillende dingen tegelijkertijd bezig ben. Ik kan nu handelingen met meer aandacht uitvoeren. Ik verdeel mijn energie veel beter en kan veel beter stiltaan bij de eenvoudige, leuke momenten van de dag. Eva, creatief producent. 

 

Enorm bedankt voor alles. Het waren voor mij waardevolle weken die mij weer dichter bij mezelf hebben gebracht. Ik heb inmiddels de routine gevonden om ieder ochtend ruim een uur eerder op te staan om te mediteren en mindfulness te beoefenen. Dat voelt enorm goed. D. M. consultant Amsterdam

 

Wineke,
 
Jij ook erg bedankt voor de fijne lessen en begeleiding!
Het was een bijzondere reis.
Een reis waar jij mijn reisleider was die mij niet liet zoeken maar zien.
Nu is het tijd om alleen op pad te gaan, met een rugzak vol mogelijkheden.
Ik zal nog wel eens verdwalen, struikelen of m'n kop stoten, maar ook dat hoort erbij, en dat is goed.
Dit is pas een begin, 
ik ben gemotiveerd om minder te willen.
Dank zij jou kan ik (soms) stil en krachtig als een berg zijn,
en dank zij jou ben ik mijn adem gaan voelen als golven in de zee.
 
Ik zou het een eer vinden als je deze tekst op je website plaatst! Misschien dat het mede een inspiratie voor anderen is om een training bij jou te volgen, iets wat ik iedereen van harte gun. Het gedicht had ik namelijk nooit kunnen schrijven zonder datgene wat jij me geleerd hebt. Deze woorden zijn net zo goed van mij, als van jou.
 
Hans de Vries (49), Grafisch Medewerker, Amsterdam

 

De training is heel gestructureerd en het werkboek biedt heldere informatie en opdrachten. Wineke begeleidt de trainingen heel vakkundig en geeft antwoord op alle vragen. Hierdoor heb ik veel geleerd en een goed idee gekregen van wat mindfulness inhoudt en hoe ik het kan toepassen in mijn leven. Irene, environmental consultant 

 

Dit is een cursus geweest die mij veel inzicht heeft gegeven over hoe k in het dagelijks leven sta. De educatie en oefeningen hebben mij handvatten gegeven die ik goed kan toepassen. Marye, HR Manager. 

 

Ik heb de training als een hele mooie reis ervaren en inderdaad een springplank naar zo veel meer! Het was voor mij echt een eye-opener en heeft me erg geholpen. Bedankt voor de mooie lessen en inzichten die je ons hebt geleerd en de fijne open sfeer die er was. Hopelijk zien we elkaar nog eens in vervolg training of de meditatie ochtend! F. Psycholoog Amsterdam

 

Rust, balans en doorbreken van patronen door met compassie te leren vertrouwen op jezelf. Nicole, consultant.
 

Ik heb een heel zinvol yoga/meditatie/mindfulness weekend bij je gevolgd. De manier waarop je het aanbiedt is helder, liefdevol en met de voeten op de aarde. Warme groet, Maria Brandt.

 

If you’d like to learn more about the art of meditation, the comfort in silence and learning how to “just be” in the moment, you need to study mindfulness. It gives you important tools to understand how to handle the chaos inside - and outside - our minds! Stephanie - writer (followed the English mindfulness course).

 

I took a big step on being kind to myself – mindfulness training gave me the tools and a different perspective in my journey. I.O. 

 
Wineke is a good teacher. She has - with mindfulness and meditation - openend my eyes and heart. I am so grateful to have met her. Maud. 
 


Na een aantal lessen ontdekte ik de kracht van meditatie. De aandacht voor de ademhaling en het voelen van mijn lichaam zijn nieuwe elementen geworden in mijn dagelijks leven welke bijdragen aan ontspanning en rust en gewoon je lekker voelen. De evenwichtige en fijne (bege)leiding van Wineke werkt zelfs nog door in de oefeningen die ik thuis doe. Erg behulpzaam. J. de P. gepensioneerd vormgever. 

 

Heel fijn om elke week naar de training te gaan, wetende dat je elke week mindfuller wordt. Marjo P. Beelden Kunstenaar. 
 

Wilma besloot een individuele training te voelen.

"Dit was een van mijn beste beslissingen"

Klik hier en ontdek wat het haar heeft gebracht. 

Waarom koos je voor een individuele mindfulness training?
Ik werk hard, in een grote organisatie, geef leiding aan 30 man en wilde nu iets helemaal voor mijzelf om me beter te voelen.

Had je twijfels voordat je aan de training begon?
Nee, eigenlijk niet. Ik had al besloten dat ik iets met mindfulness wilde doen en had er al veel positieve verhalen over gehoord. Sommige mensen vonden het wel soft, maar met die mensen heb ik toch niet zoveel.

Heeft het je opgeleverd wat je had verwacht?
Veel meer, maar op een andere manier dan ik dacht. Ik was op zoek naar rust en dacht dat ik zou leren mijn gedachten stop te zetten, maar dat blijkt helemaal niet te kunnen. De training ging vooral over het accepteren van stressvolle gedachten, je er niet door laten meeslepen en ze weer te laten gaan.

Geef dat je dan die rust waar je naar op zoek was?
Zeker. Jezelf ankeren door met je aandacht naar je adem te gaan blijkt echt te werken. Het heeft me enorm verbaasd hoezeer aandacht voor je lichaam je geest positief beïnvloedt.

Wat was dat ‘zoveel meer’ dat de training je heeft opgeleverd?
Je internaliseert echt de leerprincipes van mindfulness. Ik ontwikkelde een nieuwe levenshouding van meer zijn met wat er is, minder oordelen - over mezelf en anderen - en ik kan meer loslaten. Voor de training was ik ook altijd bezig met wat ik allemaal nog moest doen, maar nu realiseer ik me dat ik helemaal niet zoveel moet. Als ik nu moe thuiskom van een drukke werkdag geef ik mezelf ruimte om moe te zijn. Dan maar niet denk ik dan… Ik merk dat ook de gesprekken op mijn werk veel meer ontspannen verlopen. De stress is eruit gehaald.

Hoe heb je de begeleiding van Wineke ervaren?
Heel erg prettig en fijn. Ik vind het ook knap hoe Wineke persoonlijk contact maakt, maar toch ook afstand houdt. Zij was er om mij te helpen leren. Dat is haar gelukt. Het volgen van een individuele mindfulnesstraining was een van mijn beste beslissingen. 

Dank!

Wilma, manager.
 


In het begin was ik sceptisch. Is mindfulness niet te zweverig? Echter, er worden concrete voorbeelden gegeven en Wineke is een vlotte vrouw met humor waardoor ik met veel plezier naar onze afspraken ging. Inge R. team assistent. 

 

Met haar vriendelijke en professionele persoonlijkheid heeft Wineke voor een hele goede eerste kennismaking met mindfulness gezorgd. De eerste stap naar een bewuster leven. Ilona O, makelaar. Amsterdam

 

Ik kan de mindfulnesstraining aan iedereen aanbevelen. Het leert je in het gewone leven zaken op een meer open manier te benaderen waardoor je met volle aandacht door het leven kunt gaan. Raymond, ondernemer. Amsterdam

 

Ik vond het heel mooi om te zien dat iedereen met zijn eigen intentie naar deze training is gekomen. Aan het einde voel je een bepaalde band die je kracht geeft en je laat inzien wat mindfulness je kan brengen. Mij heeft het rust, objectiviteit en geluk gebracht. Marieke van Agtmael, Recruiter, Amsterdam. 

 

Dit had ik veel eerder moeten doen. Maar aan de andere kant, je lichaam geeft zelf wel aan wanneer je er aan toe bent. Het was blijkbaar nu mijn tijd. - Jacqueline T. Beleidsmedewerker Gemeente Amsterdam

 

Als iemand mij een paar maanden geleden had verteld dat ik een mindfulnesstraining zou gaan volgen dan had ik diegene uitgelachen. Niks voor mij, veel te zweverig! Ik ben erachter gekomen dat dit niet waar is. Mindfulness leert je om jezelf beter te leren kennen. Het lijkt me voor iedereen goed en leerzaam om dit eens te doen en hier vooral open en onbevooroordeeld in te stappen! Anne-Claire E. Intercedent

 

MettaMind heeft ervoor gezorgd dat ik meer rust in mezelf vond. Ik sta beter in contact met mijn lichaam en het hier en nu. Het heeft me geholpen om dingen beter los te laten en minder te oordelen. Dana F. Amsterdam, Student & front office medewerker

 

De mindfulness training bij MettaMind was mijn eerste kennismaking met mindfulness en het heeft me veel gebracht. Ik vond Wineke een fijne trainster. Fris en helder. Iemand van wie je het graag aanneemt. Ze weet ook hoe ze je kan ondersteunen, op een vriendelijke en bemoedigende manier. Alissa van S. 

 

Deze training heeft me weer lucht gegeven waardoor ik 's nachts niet meer lig te piekeren en me veel meer geaard voel. Kernwoord voor mij is compassie. - Corine vd. B. Beleidsmedewerker Provincie Noord Holland. 

 

Een hele fijne training om het leven in aandacht steeds meer onder de knie te krijgen. Heel erg bedankt Wineke voor deze duw in de goede richting! - Marjolijne P. 

 

Mindfulness heeft me de tools gegeven om mijn hoofd weer tot rust te brengen als het op hol is geslagen. - Rik Z. Consultant 

 

Het zijn de kleine veranderingen die het leven leuk maken. Die kleine veranderingen leer je hier. - Rebecca B, Docent 

 

Voor hen die het gevoel hebben vast te zitten: er is een weg vooruit mogelijk. Met haar mindfulnesstraining schijnt Wineke een krachtig en liefdevol lichtsignaal de nacht in. Dat kan deze weg verlichten. David R, advocaat 

 

MettaMind is een zeer professionele en prettige aanbieder van de mindfulnesstraining. De training wordt gegeven op een fijne locatie door een warme en vakkundige trainer en kan beslist je leven veranderen. - Fleur H, Begeleider acteurs 

 

Dit is waarschijnlijk de enige cursus die er is waarbij je het nooit fout doet. En ook niet goed. Ideaal. - Menno M. 

 

Ik heb de training als erg fijn en leerzaam ervaren. Een verrijking van het dagelijks leven. Ik leef meer in het NU en heb meer aandacht voor dingen. Leuke lessen, fijne cd's en oefeningen. Kortom: een aanrader! Eigenlijk zou iedereen dit 'moeten' doen. - K.

 

Met behulp van de meditatie bij MettaMind heb ik innerlijke rust kunnen ervaren en geleerd patronen te doorbreken. Daar ben ik erg dankbaar voor. - Kevin de B.

 

Deze training was een goede start om mijn leven op een positieve manier drastisch te veranderen. Vriendelijk en mild. - Hans D. arbeidsadviseur. 

 

De training heeft me rust opgeleverd waar nodig naar op zoek was (zakelijk en privé), en zonder de training niet zou hebben gevonden. Ik verras mezelf regelmatig met nieuwe verfrissende inzichten en invalshoeken. Ik heb die creativiteit in mezelf ontdekt. - Dennis L. 

 

De mindfulnesstraining heeft me geleerd om te 'zijn'. Ik was dat een beetje kwijt. Door het volgen van de training heb ik handvatten gekregen om de eindeloze stroom van gedachten en emoties en indrukken die dagelijks voorbij komen, te zien. Zonder oordeel. Dat geeft openheid en rust. - Mariette, docent.  

 

Het is fijn te zien dat het leven is zoals het is en dat het pad zich vanzelf ontvouwt. Volg je hart, zorg voor jezelf, ben lief voor jezelf. Dan komt alles goed. - Maartje E. 

 

Het heeft me geholpen bewust te kiezen om rustiger te leven. Wineke is een fijne trainster. In de training is er een mooie balans tussen het zelfstandig ervaren en het delen met Wineke en de groep. Ik gun het mezelf verder te oefenen en hierdoor gelukkiger te leven! - Dominique K. 

 

Ik ben minder in mijn hoofd gaan zitten en meer naar mijn gevoel gaan luisteren. Dat raad ik iedereen aan die in een moeilijke situatie zit. Ik heb geleerd dat je ademhaling je anker is. Die is er altijd, daar kan je op vertrouwen. - Shelly P. Styliste kledingbedrijf.

 

Deze cursus helpt je op een hele prettige manier weer in contact te komen met jezelf waardoor je de juiste keuze's kunt maken. Iets waar je de rest van je leven profijt van kan hebben. - Judith H. 

 

Van onrustig en instabiel naar rustig en stabiel. Dat is wat deze cursus me heeft gebracht! - Astrid R. 

 

Een absolute aanrader voor iedereen die van die razende trein wilt overstappen naar het boemeltje zodat er meer ruimte komt om te genieten. - Marijke P. 

 

Het klinkt simpel, maar neem van me aan: het werkt! Iedere keer als ik een Mindfulness oefening doe, bewijst het weer zijn waarde voor me. Dus probeer het, en dan zeker bij Wineke. Omdat ze bevlogen en enthousiast is. Met een gezonde dosis humor. - Martijn B. Freelance research consultant.

 

Deze training volgen was voor mij niet eenvoudig. Door de lieve benadering van Wineke heb ik de training als zeer prettig ervaren en kan het iedereen aanraden. - Karin O. 

 

Mindfulness heeft me geleerd te onthaasten. Ik heb geleerd dichtbij mezelf te blijven, ik kan me beter ontspannen en heb een beter nachtrust. - Sanne B. 

 

Als je echt wilt leren luisteren naar je lichaam en geest (want die vertellen nogal wat), dan is deze training echt een aanrader.Jorinde C. 

 

Een belangrijke reden om de training te gaan doen wat dat ik veel onrust had die zich vaak uitte in hypochondrie. Die klacht is voor het grootste deel verdwenen. Ik maak me veel minder zorgen om de toekomst en heb meer vertrouwen. - Ingrid van S.

 

Mindfulness is voor mij het bewust worden van onbewuste problemen in mijn hoofd en lichaam. Hierdoor ben ik rustiger geworden en kan ik beter met negatieve gedachten omgaan. Remy D. Bankier 

 

Het is ongeloofelijk hoe je in een paar weken in staat bent diepgewortelde patronen te doorbreken. Hannah W. Grafisch vormgeefster

 

Ik vond het een geweldige ervaring. Het heeft de manier waarop ik in het leven sta positief veranderd. Caroline S. Consultant 

 

Ik kwam binnen met een wervelstorm in mijn hoofd, maar die is gaan liggen. Ik zal altijd wel mijn 'drukke ik' zijn, maar door mindfulness kan ik er voor kiezen. Dorien A. 

 

Tijdens de training heb ik geleerd dat het in de waan van de dag helpt om regelmatig een stap terug te doen: Wat denk ik, Wat voel ik, Wat zegt mijn lichaam NU, op dit moment? Hierdoor heb ik weer beter contact met mezelf gekregen en dat voelt fijn. Ruth H, Conservator. 

 

Ik had niet eerder van mindfulness gehoord, deze training werd me aanbevolen. Ik heb vooral geleerd los te laten, te accepteren en meer naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Ook kan ik nu beter rust opzoeken en stilte creëren. Lai Yin H. HR Adviseur 

 

Voor het eerst sinds lange tijd ben ik geconfronteerd met iets dat mijn leven echt veranderd heeft. En dat terwijl alles al aanwezig was, vlak onder mijn neus. Hein H. 

 

Ik heb elke week uitgekeken naar het moment van de training. Het was een verrijking voor mezelf om weer dichter bij mijn gevoel te zijn. Dat heb ik leren koesteren en omarmen. Dank Wineke voor deze ervaring. Johan H.

 

KLIK HIER VOOR: Ervaringen met onze yoga met mindfulness lessen

Een les yoga & mindfulness bij Mettamind is voor mij de perfecte combi tussen een workout voor je lijf, een uitdagende stretch voor veel spieren en een moment van rust voor je geest. Je voelt de focus en concentratie tijdens de les waardoor het effect van de oefeningen beter voelbaar is. Wineke vertelt erbij waar elke oefening goed voor is, dus je weet waarvoor je 't doet :-) Na de les voel ik me altijd lekker ontspannen! Maria, Psycholoog

 

De yogalessen zijn een heerlijk middelpunt van de week. In de snelheid van het dagelijks leven staat de tijd op woensdagavond even stil. De oefeningen en meditaties brengen inspanning en ontspanning. Al vanaf de eerste les merk je de weg naar openheid en in balans zijn. - Mariette, docent

 

Wineke heeft een prettige manier van lesgeven door de rust in haar stem, haar woordkeuze en de ruimte die ze iedereen geeft. Vera van E. binnenhuisarchitect. 

 

De yoga & mindfulness les op woensdagavond is heilig voor mij. Wineke weet me elke week weer te inspireren en de balans te geven die ik nodig heb. Deze les is magic en werkt voor mij. Bewustwording is leven in het nu en dat maakt mij sterk. - Marjolijn van N. Hospitality professional

 

KLIK HIER VOOR: Ervaringen met onze mindfulness workshops

Ik vond de MettaMind Inspiratiedag erg fijn. Ik heb er erg van genoten. Ik ben dezelfde dag weer begonnen met mediteren. Het was inderdaad een inspirerende dag. Het programma voldeed aan alle verwachtingen. Ik vond het ook fijn dat we wat ervaringen konden uitwisselen. En natuurlijk de lunch: heerlijk! Marijke D.E. Hoofddorp

 

Ik heb meegedaan met de Mooie Middag Mindfulness om te onderzoeken of mindfulness iets voor mij was. Op deze manier leerde ik Wineke en haar manier van werken kennen. Ik vond het een erg prettige middag. De oefeningen en uitleg gaven me een goed beeld en zorgde al voor een betere bewustwording. Het heeft me doen besluiten de training te gaan volgen.  - Annemarie B. Beleidsmedewerker Provincie Noord-Holland

 

De combinatie yoga, mindfulness en schilderen vond ik erg leuk. Met mooi weer in de landelijke en bourgondische sfeer was het helemaal goed. Een regelrechte aanrader voor nóg eens!! Dank voor de heerlijke dag! - Yvette W.

 

De workshop was geweldig. Ik heb genoten en was er ook echt aan toe. De dag doet absoluut zijn naam eer aan. Ik heb inspiratie opgedaan en ik voelde me energiek en vol levenslust. - Jacqueline T. Teamleider milieutoezicht Gemeente Amsterdam

 

De MettaMind Yoga & Mindfulnessworkshop was een echte kennismaking. Het smaakte naar meer. - Vera van E. binnenhuisarchitect, Breda

Meer info over mindfulness trainingen Amsterdam