Rust in je hoofd, balans in je leven

Yoga- en mindfulnessweekend en midweek in Zeeland

Mèt de Metta Cirkel

Data 2020

weekend: 5 - 7 juni
midweek: 29 juni - 3 juli 

Wellness centrum De Schouw

Noordgouwe, Zeeland


 

Rust en Focus met yoga, mindfulness èn de Metta Cirkel

In dit programma worden yoga en mindfulness gecombineerd. We doen als warming up dynamische Kundalini yoga om het lichaam soepel en sterk te maken. De oefeningen zijn vooral gericht op de wervelkolom. Daar lopen de drie belangrijkste zenuwbanen doorheen (ida, pingala en sushmuna) en we gaan ervoor zorgen dat de energie daar goed gaat stromen. Energieblokkades worden opgeheven, je hormoonstelsel krijgt een boost, je organen worden gestimuleerd en je spieren worden sterker. Waar het past maken we de overgang naar de krachtige stretchingen uit de Vinyasa en de verstillende houdingen van de Yin Yoga.

Een perfecte combinatie van yoga stijlen om je lichaam de energie én de ontspanning te geven die het nodig heeft. Bij elkaar een stevige basis voor de mindfulness-meditaties die we daarop doen. Zo werken we aan een sterk en rustig lichaam èn een sterke en rustige geest.

Ook krijg je een introductie in de Mindfulness: wat is het, hoe beoefen je het en hoe kun je het gebruiken als methode om met stress om te gaan en dichter bij jezelf te komen? Hierbij laten we ons tevens inspireren door ‘De Metta Cirkel’. Een door Wineke ontwikkelde methode die je helpt dichter bij je gevoel te komen - zonder je hoofd te verliezen - zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen. Met als doel: een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

Na afloop van deze mini retraite ben je fysiek en mentaal weer helemaal opgeladen. Overtollige ballast is van je afgegleden, je hebt geleerd te mediteren en je hebt inzichten gekregen waarmee je - eenmaal thuis - de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. Als je al mediteert, zal dit weekend je net die impuls geven waarmee je je beoefening kunt verdiepen.

 

Jezelf verlossen van stress met De Metta Cirkel

Dit jaar maken we ook gebruik van De Metta Cirkel als methode voor rust en balans in alle facetten van je leven. De Metta Cirkel is een door Wineke ontwikkelt model - waarvan de basis ligt in yoga & meditatie - wat je kan helpen die veranderingen in je leven door te voeren die nodig zijn om jezelf voorgoed te verlossen van onnodige stress.

Hoe werkt dit dan? De Metta Cirkel leert je samenwerken met je geest in plaats van ertegen te vechten. En het je leert luisteren naar je gevoel zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen, zonder dat je je hoofd verliest. Je gedachten helpen je de praktische stappen te nemen die nodig zijn zodat je daadwerkelijk die verandering in je leven kunt doorvoeren waar je zo naar verlangt. Met als resultaat een gezond en tevreden leven, zonder onnodige stress.

 


 

Veranderen kan wèl

We navigeren met De Metta Cirkel langs alle facetten van jouw leven om te ontdekken welke veranderingen jij moet doorvoeren om jezelf te verlossen van onnodige stress en je het leven kunt gaan leiden waar jij tevreden mee bent. De Metta Cirkel is een uniek model dat echt werkt. Het geheim? Niet proberen te veranderen vanuit wilskracht en denken (want dat werkt niet) maar van binnenuit. Vanuit je verlangen, je behoefte, je wens. Dat is een veel sterkere kracht dan wilskracht. Want dan probeer je met het denken patronen te veranderen die juist door het denken zijn gecreerd en dan raak je in een strijd met jezelf verwikkelt. Wat je nu gaat doen is de stress van je geest een plek geven en contact maken met je gevoel: je echte verlangens en behoeftes. Maar zonder je hoofd te verliezen. Want je moet wel met beide benen op de grond blijven staan. Een ander geheim is dat dit model alle aspecten van je leven omvat. Wil je iets veranderen, dan moet je naar het hele plaatje van je leven kijken en zien wat je als eerste moet aanpakken.

Zo kan De Metta Cirkel de road map van jouw leven zijn. Een krachtig instrument waarmee je jezelf kunt verlossen van (onnodige) stress en voorgoed kunt komen tot het leven waar jij tevreden mee bent.

 

INSCHRIJVEN & CONTACT                  

 

Maaltijden


Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij dit weekend, verzorgd door Joricious Delicious of door Karin van Puur koken met Passie. Glutenvrij kan ook. 

Locatie

  
 

We verblijven in een beschut landgoed tussen Zierikzee en Renesse met een buitenzwembad, een zonnig terras en een wellness afdeling met sauna’s en massage ruimtes. Het ligt in een prachtige omgeving die uitnodigt tot lange strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt ook fietsen op de leenfietsen.

 
 

Er is een ruime kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer óf wastafel (en gedeeld sanitair), groepszaal met luxe bedden en badkamer en je kunt kamperen of met de camper op de parkeerplaats. De tarieven zijn inclusief volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes, bedlinnen en handdoekset (bij kamer), gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad, zonnebank. Deelname is exclusief consumpties in de bar, massages, behandelingen en/of coaching en een reis en annuleringsverzekering.


Wat krijg je tijdens het weekend van 5 - 7 juni?

  • 7 inspirerende lessen en open workshops
  • Wellnesscentrum met sauna, warmwaterbad en buitenzwembad
  • Vrije tijd om te relaxen, te fietsen of lekker te wandelen aan het strand. 

Prijzen 

€395,- 1 pers. kamer, €335,- 2 pers. kamer, €295,- 3/4 pers.kamer, €275,- voor een slaapzaal en €255,- wanneer je met je eigen tent komt. 
 

De organisatie is in handen van Fit Body Mind -> Hier meer info over de kosten en overige praktische zaken. 


Wat krijg je tijdens de midweek 29 juni - 3 juli?

  • 17-20 inspirerende lessen, workshops of sessies (ongeveer 25 uur)
  • Wellnesscentrum met sauna, warmwaterbad en buitenzwembad
  • Vrije tijd om te relaxen, te fietsen of lekker te wandelen aan het strand. 

Prijzen 

Vanaf € 525,- op een kamer en € 460,- op de camping.
 

De organisatie is in handen van Fit Body Mind -> Hier meer info over de kosten en overige praktische zaken. 


Hoe er te komen

Kuuroord De Schouw
Donkereweg 1
4317 AM Noordgouwe (gemeente Schouwen)

  • Met de auto is deze locatie goed te bereiken. Er is een eigen parkeerplaats op het terrein.
  • Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot Zierikzee. Het laatste stuk kan met bus 134. Of naar station Goes en dan per bus (40 min). Hier meer over de bereikbaarheid 
  • Via FitBodyMind kun je carpoolen. Ben je op zoek naar een lift, check dan hun site voor de mogelijkheden.

Bekijk ook:

 

INSCHRIJVEN & CONTACT