Rust in je hoofd, balans in je leven

Yoga Vakantie Italië, mèt Mindfulness

 

YOGA VAKANTIE ITALIË MET MINDFULNESS

 

MettaMind organiseert jaarlijks een yoga vakantie aan de prachtige zuidwest kust van Italië. We zitten bovenop een heuvel aan de Golf van Napels in een luxe comfortabele villa met vier terrassen en prettige kamers met een eigen badkamer.

Voor ons uitzicht op de glooiende vallei met rustieke dorpjes en de uitgestrekte zee waar we iedere avond de zon zien ondergaan achter de eilanden Capri en Ischia. Links van ons het prachtige dorpje Castellabate en rechts van ons de beroemde Amalfi kust. Je ervaart er complete rust en stilte. Een heerlijke plek om er even helemaal tussenuit te zijn, je op te laden en weer tot jezelf te komen. 
 

 

CONTACT         
        

 

PROGRAMMA YOGA VAKANTIE ITALIE

Tijdens deze yoga vakantie volgen we het MettaMind programma zoals we het de afgelopen vijf jaar op Bali hebben ontwikkeld. Een effectieve combinatie van yoga, mindfulness en gezonde Ayurvedische voeding om rust en ontspanning te ervaren en weer helemaal bij jezelf te komen.  De oefeningen komen uit de KundaliniVinyasa en Yin Yoga, de mindfulness uit de MBSR mindfulnesstraining zoals het 35 jaar geleden door Jon Kabat-Zinn is ontwikkeld. 

We beginnen de ochtenden van de yoga vakantie met energieke yoga in de ochtendzon op het dakterras met uitzicht over de vallei. Je maakt je lichaam sterk en soepel, energie gaat beter stromen, je werkt aan een gezond immuumsysteem en je zult merken dat alle overtollige bagage van je af valt. Een fijne basis voor de mindfulness beoefening van later op de dag.

Na deze sessie staat een voedzaam ontbijt klaar op het voorterras, met lekker veel vers fruit. Aan het einde van de ochtend hebben we een mindfulness sessie. Je krijg achtergrondinformatie en we gaan met elkaar mindfulness meditaties doen. Ervaring is (net als bij de yoga) niet nodig. Als je al bekend bent met mindfulness zijn dit fijne sessies om je beoefening te verdiepen.

De lunch wordt vervolgens geserveerd op het terras achter de villa, waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Aan het einde van de middag is er een rustige yoga sessie die gecombineerd wordt met mindfulness. Een fijne afsluiting van de dag waarmee je lichaam en geest tot rust brengt en tevreden de avond in zult gaan. De avondmaaltijden bij de ondergaande zon (waar we altijd even stil van vallen) brengen veel plezier en gezelligheid. Misschien wil je daarna nog wel een avondwandelingetje maken in de omgeving.

Veel ontspanning tijdens deze yoga vakantie

Tussen de sessies door is er voldoende tijd voor ontspanning aan het zwembad, het lezen van een boek of een wandelingetje naar het nabij gelegen romantische dorpje in de heuvels. Of misschien loop je naar het strand dat je al vanaf de villa ziet liggen. En als je tijdens de yoga vakantie een keertje een yoga of mindfulness sessie wilt overslaan, dan kan dat ook.

Typisch Italiaanse dorpje

En wil je de Italiaanse sfeer proeven, dan daal je in een kwartiertje af naar een typisch Italiaans dorpje, en even later zit je op een terrasje in het haventje of lig je op het strand. Een perfecte locatie voor een heerlijke vakantie.

Romeinse geschiedenis 

Halverwege de yoga vakantie gaan we nog een dag op stap naar een bijzondere locatie (waar blijft nog even een verrassing). Hier zien we meer van de geschiedenis van deze Italiaanse streek met haar vele opgravingen. We mediteren er en gaan er lekker lunchen.

De Italiaanse keuken

De laatste avond van de yoga vakantie gaan we met elkaar uit eten in het nabij gelegen romantische Castellabata. We hebben een zeer goed Italiaans restaurant gevonden, gelegen op een intiem en gezellig pleintje, verscholen tussen smalle kronkelende straatjes en vele kleine trappetjes. Het is er authentiek, mooi en stil. Net alsof je op een filmset zit. 

Nieuwsgierig geworden naar de foto's? Ga alvast naar het fotoalbum (kan ook onderaan de pagina).

MettaMind geeft ook yoga vakanties met mindfulness op Bali en Ibiza. Ga voor een totaal overzicht naar de pagina over de yoga vakanties met mindfulness


"De combinatie van yoga, meditatie, mindfulness in een uitgebalanceerd programma met voldoende rust tussen de onderdelen, is perfect. De aandacht voor voeding draagt bij aan het resultaat van de retraite." Truus de R. Deskundige infectiebestrijding bij een ziekenhuis in regio Den Haag


 

Ervaringen

Hieronder enkele ervaringen van eerdere deelnemers aan een MettaMind Ibiza retraite, waar we hetzelfde programma hanteren. 

 

AANBOD & KOSTEN YOGA VAKANTIE

Je krijgt een volledig verzorgde week vollop yoga en mindfulness sessies, plus drie volledig maaltijden per dag, plus een diner in een van de beste restaurants in de regio, de hele dag gratis thee koffie en fruit, een excursie naar een hele bijzondere locatie èn de transfers naar de villa en weer terug naar het vliegveld, voor een prijs van: 

€995,- (incl. btw)

De yoga vakantie omvat:

 • 7 overnachtingen, 8 dagen
 • 12 yogalessen van 1½ uur
 • 7 begeleide mindfulness sessies van 1 uur 
 • 3 compleet verzorgde vegetarische maaltijden per dag
 • Onbeperkt thee, koffie en fruit 
 • Diner op de laatste avond in een typisch Italiaans restaurant 
 • Transfer van en naar het vliegveld van Napels

Om optimaal profijt te hebben van de yoga, de meditaties en de voeding, wordt geen alcohol geschonken. 

Meer over de deelnamekosten

 • Het standaarddeelnamebedrag voor deze retraite geldt voor een tweepersoonskamer. Indien beschikbaar kun je een eenpersoonskamer reserveren. De meerkosten daarvan zijn € 275,-. De toewijzing gebeurt op volgorde van inschrijving en is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Het deelnamebedrag is exclusief vliegticket en exclusief eventuele reiskosten naar Agropoli, wanneer je zelfstandig naar de villa reist. We kunnen je in dat geval ophalen vanaf het treinstation van Agropoli.
 • Vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is verplicht.
 • Wanneer de werkgever betaalt, komt er nog btw bij het deelnamebedrag.  

 


"Zonder voorkennis van yoga en mindfulness heb ik mij ingeschreven voor de retraite in Italië. Vooral om beter in balans te komen en te onthaasten. Het was een uitstekende kennismaking en een warm welkom. Alles op een rustig tempo maar wel heerlijk met lichaam en geest bezig zijn in het heerlijke Italië. Wat een genot! Echt een boost voor verder herstel uit mijn burn-out." Jolanda B, projectmanager Berkel en Rodenrijs


VOEDING: AYURVEDA EN DETOXEN 

Net zoals bij de andere yoga vakanties is er ook tijdens deze yoga vakantie in Italië veel aandacht voor gezonde voeding. We laten ons inspireren door de Ayurvedische keuken. De Ayurvedisch keuken kent geen strikt dieet, maar gaat uit van een voeding op maat, passend bij jouw type (dosha): pitta, kapha en vata. Tijdens deze week kijken we welke type jij bent. Persoonlijk voedingsadviezen zijn onderdeel van deze retraite.

We koken vegetarisch, zoveel mogelijk gluten-, zuivel- en suikervrij en we gebruiken lokale verse groenten en fruit. En, omdat het zo lekker is, bereiden we af en toe ook een echte Italiaanse maaltijd met de verrukkelijke lokale mozzarella (de beste mozzarella van Italië komt uit deze regio! Zeggen de Italianen). Je zult het ervaren, groenten en fruit geteeld onder de weldadige Italiaanse zon zijn echt voller en rijker van smaak dan wat wij in Nederland gewend zijn. Ons menu, samen met de yoga- en mindfulness-sessies zorgt voor een complete detox van het lichaam. Een krachtige combinatie om je fysiek en mentaal sterk en in balans te voelen.

Onze eigen MettaMind kok Dean

Ook deze yoga vakantie in Italië gaat onze MettaMind kok Dean Liauw weer mee. Zijn gerechten zijn meesterlijk bereid, met kennis van de juiste technieken om de lokale groenten heerlijk klaar te maken. De lokale ingrediënten zijn heerlijk. Ze zijn vol en rijk van smaak en worden pas geplukt als ze rijp zijn zodat je de optimale hoeveelheid voedingsstoffen nuttig.

Dean's maaltijden zijn met zoveel liefde klaargemaakt, dat je het net zal zijn alsof je in je eigen villa (twee keer per dag!) naar een sterrenrestaurant gaat.

Ook thuis vegetarisch en/of Ayurvedisch koken

Ons menu kun je – als het je aanspreekt - ook thuis bereiden. Het is geen ingewikkeld dieet, maar het gaat ervan uit dat je door het gebruik van veel groenten en fruit, de juiste granen en bonen eenvoudig gezond (en goedkoop) kunt eten en de detox van je lichaam thuis kunt voorzetten.

MettaMind is bezig met een receptenboek. Mail ons als je voor publicatie daarvan op de hoogte wilt worden gehouden. 

BEGELEIDING 

De begeleiding wordt gedaan door Wineke van Aken, oprichter van MettaMind, mindfulnesstrainer en yogadocent. Lees meer over haar achtergrond. Het is mogelijk om tijdens de yoga vakantie in een persoonlijk gesprek door te praten over wat yoga, mindfulness en voeding voor jou kan betekenen.

Als je wilt kun je ook voorafgaand aan de retraite persoonlijk of telefonisch kennismaken met Wineke. Neem dan contact met MettaMind op.
 


"Ik had een top yoga vakantie in Italië! Op alle vlakken. Prachtig kader, super gezellig huis, gezond en lekker eten, vanaf dag één een groepsgevoel in een open en inspirerende sfeer, leerrijke sessies, ware weldaad voor lichaam en geest." Hanneke R. HR managerHOE ER TE KOMEN

Op de aankomst- en vertrekdag van deze yoga vakantie brengt een transfer je naar de villa, en weer terug naar het vliegveld van Napels. Je moet wel zelf je vlucht boeken. De vluchten van Transavia zijn vaak het meest voordelig. Daar sluiten we onze transfers dan ook op aan. 

Let op: de vluchttijden kunnen nog wijzigen. Check ook de site van Transavia!

Als je vroeg boekt bij Transavia heb je al voor € 111,- een retourtje Amsterdam - Napels.

Bij de meeste maatschappijen kun je aangeven dat je CO2 neutraal wilt vliegen. Dat is slechts een klein bedrag extra en het geeft je misschien wel een fijn gevoel om zo duurzaam mogelijk te reizen. MettaMind vliegt CO2 neutraal en compenseert voor alle deelnemers. Misschien wil je het zelf ook wel doen. 

ONS DORPJE IN DE MEDIA

Om alvast een gevoel te krijgen van het dorpje waar we zitten: de in Italië populaire komedie ‘Benvenuti el Sud’ is in Castellebate opgenomen. Hieronder de link naar de trailer. Als je je niet laat afleiden door het verhaal, krijg je een mooi beeld van het dorpje en de indrukwekkende omgeving waar wij zitten.

 

METTAMIND YOGA VAKANTIE IN DE MEDIA 

Onder andere de dagbladen Trouw, De Volkskrant en het AD zijn meegeweest naar onze yoga vakantie. Lees meer van de media over hun ervaringen op Bali.

          

 

Foto’s yoga vakanties

Naar het fotoalbum van onze yoga vakanties.

Deelnemers-ervaringen

Lees reviews van eerdere deelnemers aan de MettaMind yoga vakantie.

Meer praktische info

Meer informatie over praktische zaken vind je bij Vragen & Antwoorden.

IK BEN GEINTERESSEERD IN DE NIEUWE DATA   
       

CONTACT