Rust in je hoofd, balans in je leven

Yoga vakantie Ibiza, mèt mindfulness

YOGA VAKANTIE IBIZA MET MINDFULNESS

I

 

Een yoga vakantie op Ibiza kan natuurlijk niet ontbreken in ons aanbod. Op dit magische eiland, ook wel het Bali van Europa genoemd, heerst een hele bijzondere energie. Er wordt gezegd dat dit komt door het imposante rotseiland Es Vedra dat twee kilometer voor de zuidwestkust van Ibiza ligt. Deze rots wordt omgeven door vele mythes en legenden. Een van de bekendste is dat dit een bergtop is van het ondergelopen Atlantis. Ook kent het eiland extreem hoge concentraties metalen en mineralen, wat zorgt voor een sterk magnetische veld.
 
Daarnaast is het gewoon een heel fijn eiland met haar vele prachtige stranden, azuurblauwe baaitjes, heuvelachtige landschap en vriendelijke mensen. Veel mensen voelen zich enorm aangetrokken door dit eiland en voelen zich er helemaal vrij.  

 
IK BEN GEINTERESSEERD IN DE NIEUWE DATA  
                 


CONTACT         


PROGRAMMA 

 
Tijdens de yoga vakanties combineren we yoga, mindfulness en Ayurvedische voeding. Een effectieve combinatie om helemaal tot rust te komen, overtollige ballast van je af te werpen en weer te weten èn te voelen wat voor jou belangrijk is in het leven. Met de inzichten die je krijgt zul je, eenmaal thuis de kwaliteit kunnen verbeteren. 
 
Ook deze yoga vakantie volgen we het MettaMind yoga en mindfulness programma dat we al meer dan zes jaar met veel plezier geven, eerst op Bali en daarna ook in Italië:
  • We beginnen de ochtend met een energieke yoga sessie waarmee we het lichaam soepel maken en de energie laten stromen. Blokkades worden opgeheven en je komt lekker in je vel te zitten. Een fijne basis voor de mindfulness sessie aan het einde van de ochtend.
  • In de mindfulness sessie maak je kennis met mindfulness zoals we het ook tijdens onze MBSR mindfulnesstrainingen in Amsterdam geven. Je leert waar mindfulness voor staat (als meditatie techniek maar ook als levenswijze), hoe je mindfulness beoefent en wat je ermee kunt in het dagelijks leven. We sluiten de dag af met een gecombineerde yoga en mindfulness sessie. 

Tussendoor is er genoeg tijd voor ontspanning, met een goed boek aan het zwembad, een wandeling in de omgeving of een tochtje naar een van de prachtige baaien die Ibiza rijk is. En wil je een keer een sessie overslaan, omdat je nog aan het strand ligt of een keertje lekker wilt uitslapen, dan kan dat natuurlijk ook. Het is jouw vakantie! 

Wij gaan ook met elkaar naar het strand en we gaan er op uit om de prachtige natuur te ontdekken. Overal waar je bent, zul je de positieve energie van Ibiza ervaren. Omdat we er buiten het hoog seizoen zitten, zal het overal heerlijk rustig zijn. Volgens de bewoners, de beste tijd van het jaar om op Ibiza te zijn. 
 
We zitten in een ruime smaakvol ingerichte villa in het noorden van Ibiza, ver weg van de drukte, vlakbij het strand. De villa, een oude finca, is gelegen bovenop een berg en we hebben dan ook een prachtig wijds uitzicht over de heuvels, met in de verte, verscholen tussen de bomen, slechts een paar huizen. Er heerst een absolute stilte. Speciaal voor de yoga vakanties is er een groot houten yogaplatform gebouwd wat je tijdens de yoga en mindfulness sessies een prachtig uitzicht geeft over de natuurlijke omgeving. Je zult er helemaal tot rust komen. 
 


Onze eigen kok Dean Liauw zal weer de heerlijkste Ayurvedische maaltijden voor ons bereiden (hieronder meer over de Ayurveda).  

We kunnen ons geen beter kok wensen. Dean heeft veel kennis van de Ayurveda (hij is ook Ayurvedisch masseur) en beheerst de kooktechnieken tot in de puntjes. Dat heeft hij geleerd van zijn oma, waar hij al als 13-jarig jongetje, mee in de keuken stond. Dean kookt met veel liefde en geduld, niet alles tegelijkertijd, maar gerecht voor gerecht. En dat proef je. Je zult het heerlijk vinden. Zelfs als je niet gewend bent aan de vegetarische keuken. Dat beloven we je. Wie weet inspireert hij je met zijn smaakvolle recepten en handige kooktechnieken.

We eten tijdens deze yoga vakantie vegetarisch en zoveel mogelijk glutenvrij en zuivel- en suikervrij. Samen met de yoga en mindfulness zorgt dit voor een complete detox van lichaam en geest. 

MettaMind is bezig met een receptenboek. Mail ons als je voor publicatie daarvan op de hoogte wilt worden gehouden. 

Nieuwsgierig geworden naar de foto's? Ga je alvast naar het fotoalbum (zie ook onderaan de pagina)

MettaMind geeft ook yoga vakanties met mindfulness op Bali en in Italië. Ga voor een totaal overzicht naar de pagina over onze yoga vakanties.

AANBOD & KOSTEN YOGA VAKANTIE IBIZA

 
Je krijgt een volledig verzorgde yoga vakantie mèt mindfulness voor een deelnameprijs van:
 
€ 1095,- (incl. btw)
 
Deze yoga vakantie omvat:
 
6 overnachtingen, 7 dagen
10 yogalessen van 1½ uur
6 begeleide mindfulness sessies en -meditaties van 1 uur 
3 compleet verzorgde vegetarische maaltijden per dag
Onbeperkt thee, koffie en fruit 
Transfer van en naar het vliegveld van Ibiza

Om optimaal profijt te hebben van de yoga, de meditaties en de voeding, wordt er geen alcohol geschonken. 
 
Meer over de deelnamekosten:
Het deelnamebedrag is voor een tweepersoonskamer en is exclusief vliegticket en verzekering. Indien beschikbaar kun je een eenpersoonskamers boeken tegen meerkosten van € 275,-
Vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is verplicht.
Wanneer de werkgever betaalt, komt er nog btw bij het deelnamebedrag.  

VOEDING: AYURVEDISCH & DETOX

 
Ayurveda komt uit India en kun je zien als een gezondheidswetenschap waarbij voeding wordt gebruikt als een manier om fysiek en mentaal gezond en in balans te blijven en ziektes te voorkomen. Daarbij hanteert de Ayurveda geen strikt menu voor iedereen, maar past het advies aan op het type dat je bent. Globaal gezegd zijn er volgens de Ayurveda drie types, dosha’s genaamd: pitta (vuur), kapha (aarde) en vata (lucht). Bij elke type past weer een ander voedingsmenu. Je kunt deze week onderzoeken welk type jij bent en je krijgt voedingsadviezen waarmee je eenmaal thuis ervoor kunt zorgen dat je sterk, fit en in balans blijft. 

BEGELEIDING

De yoga en mindfulness sessies worden gegeven door de ervaren yoga docent, mindfulness trainer en oprichter van MettaMind Wineke van Aken. In Amsterdam geeft zij namens MettaMind yogalessen en mindfulnesstrainingen en inmiddels heeft zij meer dan dertig yoga vakanties in het buitenland begeleid. 

Voordat zij MettaMind oprichtte, heeft Wineke heeft 17 jaar als communicatieadviseur gewerkt. Met deze achtergrond kan ze haar programma’s goed laten aansluiten op de interesse en behoeftes van de groep. Haar stijl is ontspannen, informeel, met een vleugje humor. 
 
Als je wilt kun je ook voorafgaand aan de retraite persoonlijk of telefonisch kennismaken met Wineke. Neem dan contact met ons op.

Lees meer over haar achtergrond
 
Naar reviews van eerdere deelnemers aan de MettaMind yoga vakanties. Kijk ook eens naar de reviews van deelnemers aan haar mindfulnesstrainingen. 

HOE ER TE KOMEN

Op de aankomst- en vertrekdag van deze yoga vakantie brengt een transfer je naar de villa, en weer terug naar het vliegveld van Ibiza stad. Je moet wel zelf je vlucht boeken. Onze transfers sluiten aan op de vluchten van Transavia. Als je vroeg boekt bij vlieg je al voor € 106,- naar Ibiza stad. 

Zodra de data voor 2020 bekend zijn, communiceren we ook de aanbevolen vluchten. 
 

Bij de meeste maatschappijen kun je aangeven dat je CO2 neutraal wilt vliegen. Dat is slechts een klein bedrag extra en het geeft je misschien wel een fijn gevoel om zo duurzaam mogelijk te reizen. MettaMind vliegt CO2 neutraal en compenseert voor alle deelnemers. Misschien wil je het zelf ook wel doen. 

VERLENGEN VAN JE VERBLIJF OP IBIZA 
Ibiza is zo’n fijn eiland en met een oppervlakte van slechts 540 vierkante kilometer (drie keer de oppervlakte van Texel) heel makkelijk bereisbaar. Je bent in een half uur aan de andere kant van het eiland. Als het enigszins mogelijk is, zou ik je adviseren nog een paar dagen aan je yoga vakantie vast te plakken. Vooral in deze rustige periode waarin je nog steeds hele aangename temperaturen hebt, is het heel prettig vertoeven in de vele baaitjes, en dorpjes die het eiland rijk is. 
 
Bovendien kun je dan ook genieten van de vele super gezonde restaurants die het eiland rijk is. Van vegetarische en veganistische zoals Passion en Ecocentro (Ibiza is al heel ver ontwikkeld in dit soort keukens), tot hip en trendy bij La Paloma en Las Dos Luna’s. En ga zeker eens langs bij het prachtige Atzaro dat eruit ziet als een waar romantisch Balinees paradijs. 
  

FOTO’S YOGA VAKANTIES

Naar het fotoalbum van onze yoga vakanties.

DEELNEMERSERVARINGEN 

Lees ook de reviews van eerdere deelnemers aan een MettaMind yoga vakantie. 

ONZE YOGA VAKANTIE IN DE MEDIA

Onder andere de dagbladen Trouw, De Volkskrant en het AD zijn meegeweest naar onze yoga vakantie. Lees meer van deze media over hun ervaringen op Bali.