Rust in je hoofd, balans in je leven

Yoga Vakantie met mindfulness op Bali

YOGA VAKANTIE MET MINDFULNESS IN BALI 

 

Bali heeft een enorme rijkdom aan cultuur en er wordt al jaren gemediteerd en gebeden. Er heerst dan ook een krachtige spirituele sfeer die persoonlijke ontwikkeling lijkt te stimuleren en te versnellen. Dè plek voor een yoga vakantie.

Tijdens onze retraites worden yoga en mindfulness met elkaar gecombineerd. Je zult ondervinden hoe dit elkaar in werking versterkt: yoga zorgt voor een fit, gezond en ontspannen lichaam en maakt daarmee de weg vrij voor meditatie. Het zelfinzicht dat mindfulness-meditatie je geeft, helpt je om je yogabeoefening te verdiepen. Er is tijdens de yoga vakantie op Bali ook veel aandacht voor voeding, waarbij we aansluiten bij de inzichten van de Ayurveda. 

Je zult ervaren hoe de combinatie van yoga, mindfulness en gezonde Ayurvedische voeding zorgen voor meer rust en balans. Een mooie methode om overtollige bagage van je af te schudden. Je krijgt inzichten waar je eenmaal thuis veel baat bij hebt. 
 

 
 
CONTACT         
 

PROGRAMMA YOGA VAKANTIE

De dagen beginnen in de serene rust van de vroege ochtend met een yogasessie op het strand, het terras of in de weelderige bloementuin. De oefeningen komen uit de Kundalini, Vinyasa en Yin Yoga. Hiermee werken we aan het opheffen van blokkades, het verbeteren van de energie doorstroom en het soepel en sterk maken van je lichaam. 

Na het ontbijt krijg je uitleg over de werking van mindfulness en doen we een begeleide meditatiesessie. De mindfulness meditaties komen uit het bekende 8-weekse mindfulness programma MBSR van Jon Kabat-Zinn. In de middag kun je lekker ontspannen aan het zwembad, het strand of op een van de rustig gelegen terrasjes. Zo kun je optimaal, in de stilte van de prachtige natuur, het resultaat van de yoga- en meditatiebeoefening op je in laten werken.

Zodra je weer zin krijgt in wat activiteit, dient het middagprogramma met yoga en mindfulness zich alweer aan. Na afloop, na een lekkere warme douche of een duik in het zwembad, heeft onze kok al een fantastisch diner klaargemaakt dat je zal doen watertanden. We eten aan de grote eettafel op het terras waar je iedere avond kunt genieten van de ondergaande zon. We beloven je: de maaltijden zullen je het gevoel geven alsof je in je eigen villa in een sterrenrestaurant uit eten gaat.


"Voor mij was deze yoga vakantie een onvergetelijke week in een prachtige omgeving. Een mooie kans om dichter bij mezelf te komen." Tamara O. Marketingmanager Haarlem


Balinese massage

We bieden je tijdens deze yoga vakantie ook een Balinese ontspannings- of Ayurvedische oliemassage aan. Als je wilt kun je ook extra massages boeken zoals bijvoorbeeld een Bodyscrub, een Hot Stone Massage of een manicure/pedicure. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk. Extra behandelingen vallen buiten het deelnamebedrag.

Tempels en watervallen

Naast het vaste yoga & mindfulness programma gaan we er tijdens deze yoga vakantie een dag op uit zodat je meer kunt zien van de omgeving. We komen voorbij Balinese dorpjes en bezoeken de enige Boeddhistische tempel op Bali waar we met elkaar gaan mediteren. Ook gaan we wandelen in de natuur en zwemmen bij een verkoelende waterval. Daar krijg je een Balinese lunch aangeboden en is er ruimte voor meer yoga en mindfulness. 

Direct aan zee

Voor deze vakantie zitten we aan de noordkust van Bali in een schitterende, riante villa (van Nederlandse eigenaren), rustig gelegen, direct aan het strand.

Er is een groot yogaterras met uitzicht op de weelderige bloementuin, de palm-bomen en de uitgestrekte rimpelloze zee. De grote eettafel heeft een centrale plek waar we na de sessies genieten van de heerlijke maaltijden en gezellig kunnen natafelen als je dat wilt. Er zijn twee grote zwembaden en rondom de villa vind je diverse zitjes waar je je even kunt terugtrekken voor wat stilte, of voor een goed boek.

Nieuwsgierig geworden naar wat beelden? Ga je alvast naar het fotoalbum (kan ook na het lezen, onderaan de pagina).

MettaMind geeft ook yoga vakanties met mindfulness op Ibiza en in Italië. Ga voor een totaal overzicht naar de pagina over onze yoga vakanties.

AANBOD & KOSTEN YOGA VAKANTIE

Je krijgt een volledig verzorgde week, zonder enkele extra kosten voor:

€ 995,- (incl btw)

De yoga vakantie omvat: 

 • 7 dagen, 6 overnachtingen
 • 10 yogalessen van 1½ uur
 • 7 begeleide mindfulness-sessies van 1 uur 
 • 3 compleet verzorgde vegetarische maaltijden per dag
 • Onbeperkt thee, koffie en fruit
 • 1 Balinese of Ayurvedische massage van 1 uur
 • Excursie, inclusief lunch met yoga en/of mindfulness
 • Transfer vanaf het vliegveld in Denpasar naar de villa

Om optimaal profijt te hebben van de yoga, de meditaties en de voeding, wordt er geen alcohol geschonken / Het soort massage hangt af van de beschikbaarheid van de masseurs / Ervaring met yoga en/of mindfulness is niet nodig. Je kunt de oefeningen in je eigen tempo doen.

Op de openingsdag ben je van harte welkom vanaf 12:00 uur. We beginnen de retraite om 18:30 uur met het openingsdiner.

Meer over de deelnamekosten

 • Kamers worden gedeeld n. Er zijn ook eenpersoonskamers beschikbaar. De extra kosten daarvan zijn € 250,-. Toewijzing gebeurt op volgorde van inschrijving en is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • MettaMind neemt de lokale toeristenbelasting voor haar rekening.
 • Wanneer de werkgever betaalt, komt er nog btw bij.

Exclusief

 • Vliegticket naar Bali (Denpasar)
 • Reis- en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht)
 • Visum (alleen wanneer je langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft)

Ticketadvies 

 • Als je even doorzoekt en op tijd boekt kun je al vanaf € 650,- naar Bali vliegen. Je kunt onder andere kijken bij KLM, Singapore Airlines, Garuda, Malaysian Airlines en Cathy Pacific. KLM heeft de snelste vlucht.
 • Vanuit België kun je het beste een vlucht vanaf Amsterdam nemen.

Bij de meeste maatschappijen kun je aangeven dat je CO2 neutraal wilt vliegen. Dat is slechts een klein bedrag extra en het geeft je misschien wel een fijn gevoel om zo duurzaam mogelijk te reizen. MettaMind vliegt CO2 neutraal en compenseert voor alle deelnemers. Misschien wil je het zelf ook wel doen. 

GEZONDE VOEDING

Een belangrijk onderdeel van onze retraites is voeding. Onze eigen MettaMind kok Dean Liauw bereid, samen met de staf, de heerlijkste maaltijden. We gaan onderzoeken wat je aan je voedingspatroon kunt doen om je nog beter te voelen. De maaltijden die Dean tijdens de yoga vakantie klaarmaakt, zijn gebaseerd op de Ayurveda. We koken vegetarisch, gluten-, zuivel en suikervrij. Onze eenvoudige uitgangspunten kun je ook thuis gemakkelijk toepassen. Het uitgebalanceerde menu, gecombineerd met de oefeningen, zorgt voor een complete detox van je lichaam.

Over Ayurveda

De Ayurveda is een vijfduizend jaar oude gezondheidsleer uit India die mooi aansluit bij de yoga en mindfulness. Veel diëten komen en gaan, maar de wijsheid van de Ayurveda blijft consistent en wordt de laatste jaren steeds populairder. De Ayurveda gaat ervan uit dat we allemaal een verschillende type zijn. Zo kun je een luchttype zijn (vata), vuur (pita) of aardetype (kapha) zijn, of een combinatie daarvan.

Bij ieder type (dosha) past specifieke voeding. Zo kan een pita beter niet te kruidig eten. Dan wordt de pita vurig en raakt snel geïrriteerd. Een vata kan beter matigen met bonen en koude gerechten, anders dan krijgt de vata teveel lucht en komt er onrust in lichaam en geest. En een kapha kan beter niet teveel zuivel eten, anders ontstaat er veel slijmvorming in de ademhalingswegen.

We gaan tijdens deze vakantie kijken naar wat jij voor een type bent. Je krijgt makkelijk toe te passen voedingsadviezen, passend bij jouw dosha.

Kooktips van onze eigen kok 

Onze kok Dean Liauw zal je met zijn kookkunsten zeker inspireren. Dean is ervaren in de Ayurvedische keuken en weet precies welke technieken nodig zijn om de lokale ingrediënten het lekkerst te laten smaken.

Als je wilt kan hij je kook- en voedingsadviezen geven. Je zult proeven dat Dean alle maaltijden met veel aandacht, liefde en geduld bereid. Een mooi voorbeeld van mindfulness. 


Overigens genieten we natuurlijk ook van de heerlijke Balinese maaltijden zoals die door de staf wordt bereid.  
 


Dean: "Met veel liefde bereid ik jullie maaltijden. Dat heb ik van mijn oma. Als jongetje van 13 jaar stond ik al samen met haar uren in pruttelende pannetjes te roeren. Het geeft me veel voldoening jullie aan tafel te zien genieten van het resultaat en van de gezelligheid."


BEGELEIDING

De begeleiding van het yoga en mindfulness programma wordt gedaan door Wineke van Aken, oprichter van MettaMind, mindfulnesstrainer en yogadocent. Lees meer over haar achtergrond.

Als je wilt kun je tijdens de yoga vakantie in een persoonlijk gesprek doorpraten over wat yoga, mindfulness en voeding voor jou kan betekenen.

Je kunt ook voorafgaand aan de retraite persoonlijk of telefonisch kennismaken met Wineke. Neem dan contact met MetttaMind op.


"Deze yoga vakantie was voor mij een totaalpakket. De rust en het programma, met de locatie en het eiland als een perfecte aanvulling." Margreet van den H. Office manager, AmersfoortVerlengen van je verblijf in de villa

Het is mogelijk je verblijf in de villa te verlengen met één extra overnachting voor aanvang van de retraite. Fijn om alvast te acclimatiseren en tot rust te komen. Je bent dan van harte welkom vanaf 15:00 uur. 

 • € 75,- p.p. per nacht, incl. ontbijt.
 • € 5,- voor lunch en voor het diner.

De kosten van eventuele extra's zoals extra overnachtingen, extra maaltijden, extra spa behandelingen graag ter plekke in euro's betalen. 
 


"Positieve insteek. "Doe wat je kan en dat is goed genoeg". Doorleefde begeleiding. Goed doordacht. Goede organisatie." Hilda S. Consultant Arbeid & Organisatie uit Amstelveen


 

ONZE YOGA VAKANTIE IN DE MEDIA

Ook de media heeft interesse in onze yoga vakanties op Bali, onder andere Trouw, het AD en De Volkskrant schreven hierover.            
 


'De deelnemers vinden het gezellig. "Het hoeft hier gelukkig niet zo zwaar", zegt een deelneemster, een dertiger, uit Amsterdam. "Maar aan de eettafel ontstaan wel goede gesprekken". Na een week gaat de groep als vrienden uiteen.' 

Uit: De Volkskrant 19 januari 2013.


Naar de media voor alle publicaties. 
 

VERDER REIZEN NA DE YOGA VAKANTIE    

Wil je je verblijf op Bali wat verlengen? Zelfstandig of met andere deelnemers na afloop van de retraite? Meestal wordt er na de retraite gezamenlijk doorgereisd (meestal naar Ubud). Er blijken vaak leuke vriendschappen tussen de deelnemers te ontstaan. 

KLIK HIER VOOR: Reistips 

(klik om scherm te sluiten)

 • Het artistieke en spirituele centrum Ubud, gelegen tussen de rijstvelden met haar vele tempels en altaren. Je vind hier veel verschillende soorten restaurants, je kan er goedkoop shoppen en wandel- en mountainbike tochten in de omgeving boeken
 • Vanuit Ubud kan je naar het rustig prachtig gelegen Sidemen. Het centrum Nirarta is een aanrader wanneer je de rust wilt opzoeken. Van hieruit kun je tochten naar Mount Agung of Mout Batur boeken (wel midden in de nacht opstaan).
 • Het eiland Menjangan aan de noord west kust. Daar kun je prachtig  snorkelen en duiken. 
 • De zuid west kust: Kuta met haar enorme witte stranden en de surf. Of het meer upmarket Seminyak en Canggu. Met de beste hotels, haar internationale toprestaurants, hippe (strand)clubs, exclusieve boetieks en spa’s. 

 

Door naar Lombok en de Gili eilanden

Wellicht wil je ook de oversteek maken naar buureiland Lombok. Vaak genoemd als 'het Bali van twintig jaar geleden'. Je kunt een bezoek brengen aan het Senggigi beach met haar romantische restaurants. Of aan de Gili Eilanden met het party eiland Gili Trawagan of het rustiger Gili Air, eilanden zonder geasfalteerde wegen waar de tijd stil lijkt te staan en het transport nog met paard en wagen wordt gedaan. 

MettaMind kan je helpen om het vervolg van je reis samen te stellen.

 


"De combinatie van yoga, meditatie, mindfulness in een uitgebalanceerd programma met voldoende rust tussen de onderdelen, is perfect. De aandacht voor voeding draagt bij aan het resultaat van de retraite." Truus de R. Deskundige infectiebestrijding bij een ziekenhuis in regio Den Haag.Foto’s yoga vakanties

Naar het fotoalbum van onze yoga vakanties. 

Deelnemers-ervaringen

Lees reviews van eerdere deelnemers. 

Meer praktische info

Meer informatie over het visum en andere zaken bij Vragen & Antwoorden.

HOUD ME OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWE DATA         

 

CONTACT