Rust in je hoofd, balans in je leven

Tien vragen & antwoorden over de yoga vakantie op Bali

Yoga vakantie met mindfulness op Bali

1. Ik reis alleen. Kunnen jullie me helpen met de reis? 

Ja hoor. Je hoeft zelf eigenlijk alleen je ticket te kopen en het visum op het vliegveld van Denpasar (alleen als je langer dan dertig dagen op Bali blijft). Als je ons dan je vluchtinformatie doorgeeft zorgen wij ervoor dat de chauffeur van onze villa je komt ophalen. Hij staat dan in de aankomsthal met een bordje met jouw naam erop. 

2. Komen er meer mensen alleen naar deze yoga vakantie? 

De meeste deelnemers komen alleen. Iedereen komt toch met hetzelfde doel zodat mensen veel gemeenschappelijk hebben. Je zal gemakkelijk aansluiting vinden met de groep. Daarnaast is er genoeg ruimte om je even terug te trekken met een goed boek aan het zwembad of in de tuin. 

3. Ik heb geen ervaring met yoga en mindfulness. Is dat nodig?

Ervaring is niet nodig. Je kan de sessies en de oefeningen op je eigen manier in je eigen tempo doen. Het doel is ook niet om perfect te mediteren of de yogahoudingen perfect uit te voeren. Het gaat om het vinden van rust en balans. En dat doet iedereen op zijn of haar eigen manier. 

4. Wat voor een yoga doen we tijdens de yoga vakantie op Bali? 

We doen tijdens deze mindfulness met yoga vakantie een combinatie van yogastijlen zodat je het meeste uit deze week kunt halen. Kundalini yoga om het lichaam fit en vitaal te maken. Om blokkades in het lichaam op te heffen zodat de energie beter gaat stromen en overtollige bagage in de geest te van je afglijdt. Een hele krachtige vorm van yoga.

Verder halen we inspiratie uit de Ashtanga/Vinyasa yoga doen we stretchingen uit de Hatha yoga en Yin Yoga. Daarmee maak je je lichaam soepel, kom je tot een diepe ontspanning en de geest komt tot rust. De yogasessies zijn ook een fijne basis voor je mindfulnessbeoefening deze week. 

5. Wat houdt mindfulness in, tijdens de yoga vakantie op Bali? 

De mindfulness- oefeningen en theorie die we doen tijdens deze mindfulness en yoga vakantie komen uit de 8-weekse mindfulnesstraining MBSR zoals die door Jan Kabat-Zinn is opgezet.

Dit is een wetenschappelijk bewezen methodiek om met stress om te leren gaan en dichter bij jezelf te komen. Je brengt de geest tot rust, herkent wat je gedachtenpatronen zijn, ziet wat bij jouw past in dit leven en wanneer je jezelf soms vast zet. Daardoor kom je tot inzichten waar je eenmaal thuis veel aan zult hebben.   

6. Moet ik iets speciaals meenemen voor de yoga vakantie?

Je hebt niet veel nodig voor deze yoga vakantie. Alleen wat luchtige kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Een dun vestje kan prettig zijn voor na de yoga. In het vliegtuig of wanneer je een tocht in de bergen gaat maken, is het prettig om warme kleding te dragen. Neem een natuurlijke zonnebrandcrème, anti muggenmelk, een goed boek en een hoofddeksel mee. Meer heb je niet nodig. In de MettaMind villa zijn yogamatjes en meditatiekussens aanwezig.

7. Kan ik in de buurt van het retraitecentrum geld pinnen?

Je kan het beste geld pinnen op het vliegveld of in grote steden als Denpasar en Ubud. Als je langer op Bali blijft zou je bij aankomst het maximale bedrag kunnen pinnen. Pinnen in de buurt van de villa kan in Seririt. Check voor vertrek of jouw pinpas op Bali werkt. Bij sommige banken moet je een werelddekking aanvragen. 

8. Wat is het klimaat op Bali en wanneer is het hoogseizoen? 

Bali heeft een prettig klimaat. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 25°C en 30°C. Officieel kent Bali twee seizoenen: het regenseizoen (november t/m maart) en het droge seizoen (april t/m oktober). Als het regent, dan regent het vrijwel nooit lang. De temperatuur wordt dan wat lager en het is nog steeds aangenaam. Dat maakt dat Bali het hele jaar door zeer toegankelijk is. Het hoogseizoen valt in juli en augustus en december vanwege de vakanties in Europa. Dan is het wat drukker op het eiland en zijn de prijzen vaak wat hoger.

9. Heb ik een visum en inentingen voor Bali nodig?

Bij een verblijf tot 30 dagen in Indonesië heb je geen visum nodig. Blijf je langer, dan kan je op het vliegveld een VOA (Visa On Arrival) kopen voor ongeveer € 33,- of $ 35,-. Let er op dat je paspoort bij aankomst in Bali nog 6 maanden geldig is en je tenminste twee tegenover elkaar liggende lege pagina’s in je paspoort hebt.
Er heerst geen malaria in Bali en de meeste toeristen laten zich niet inenten. Sommige instanties bevelen wel inentingen aan. De meest actuele informatie vind je op www.lcr.nl of bij de GGD in jouw regio. 

10. Is annulering mogelijk?

MettaMind hanteert de volgende annuleringsvoorwaarden voor de yoga vakantie: bij annulering tot 12 weken voor aanvang zal het overgemaakte bedrag minus € 75,- teruggestort worden. Bij annulering tot 8 weken voor aanvang zal het overgemaakte bedrag minus € 150,- teruggestort worden. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor aanvang wordt 50% van het volledige inschrijfbedrag ingehouden. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang is het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. 

Meer info hier: yoga vakantie op BaliHeb je nog meer vragen? Neem dan contact met ons op.