Rust in je hoofd, balans in je leven

Over oprichter Wineke van Aken

Van Sr. Communicatie Consultant
naar Mindfulnesstrainer en Yogadocent 

 
Wineke van Aken heeft MettaMind opgericht met als doel het overdragen van yoga & mindfulness als methode en levenswijze om rust in je hoofd en balans in je leven te vinden, en - vanuit de bewustwording die ontstaat - het leven te kunnen leiden dat bij jou past. 

Voordat Wineke zich full time ging bezig houden met het overdragen van Mindfulness en Yoga in de vorm van mindfulness trainingen in Amsterdam, coaching en yoga vakanties mèt mindfulness was zij 17 jaar werkzaam als marketingmanager en communicatie-adviseur, onder andere voor Rabobank, Sanoma Uitgevers en MSL Communications Consultants (onderdeel van de Publicis Groupe, wereldwijd een van de grootste communicatiebureaus). 
 

Tijdens haar werk als consultant kwam Wineke - via de sportschool - in aanraking met yoga, wat haar interesse wekte in meditatie en mindfulness. Ze ervaarde wat yoga en mindfulness kan betekenen temidden van de uitdagingen van het dagelijks leven, privé en op het werk.

Uit eigen ervaring weet zij hoe mindfulness bijdraagt aan meer rust, minder stress op het werk, adequaat weten te handelen in moeilijke (werk) situaties, dichter bij jezelf komen, meer genieten in het leven. Yoga en gezonde voeding zorgt voor een krachtig en vitaal lichaam. Samen met rust in je hoofd en balans in je leven zorgt dit ervoor dat je het leven kan leiden dat bij jou past.  


MettaMind is een zeer professionele en prettige aanbieder van de mindfulness training. De training wordt gegeven op een fijne locatie door een warme en vakkundige trainer en kan beslist je leven veranderen. - Fleur H, Begeleider acteurs.


 

Persoonlijke stijl 

Door haar ruime werkervaring als adviseur in veeleisende corporate omgevingen heeft zij als geen ander inzicht in de behoeften van de deelnemers en mogelijkheden binnen organisaties en ze kan daar in haar mindfulness trainingen en lessen naadloos op aansluiten.

Haar stijl is ontspannen en vriendelijk met een vleugje humor. De mindfulness technieken worden helder en concreet aangeboden. Steeds met een koppeling naar het dagelijks leven zodat je weet hoe je de kwaliteit van je leven (ook buiten de yogamat en het meditatiekussen), kunt verbeteren. Je hebt alle ruimte om yoga en mindfulness op jouw eigen manier en in jouw eigen tempo te beoefenen zodat je het beste uit jezelf kan halen.

Opleidingen

Wineke volgde haar trainersopleiding bij het gerenommeerde Instituut voor Mindfulness (IvM). Het IvM begon als eerste in Nederland met het aanbieden van de opleiding tot trainer in MBSR en MBCT, na afstemming met Jon Kabat-Zinn en zijn collega directeur Saki Santorelli. Haar yogaopleiding volgde ze bij de YogaLifestyleStudio.

Naast haar werk als senior consultant bij MSL Consultants begon Wineke met het geven van lessen en trainingen en werd vervolgens gevraagd om een pilot yoga vakantie te organiseren op Bali. Positieve feedback van deelnemers heeft haar gestimuleerd zich full time bezig te houden met MettaMind. Inmiddels geeft ze ook een yoga vakantie (met mindfulness) in Italië en op Ibiza. Haar missie is om yoga en mindfulness toegankelijk te maken voor een groot publiek als middel om rust in je hoofd en balans in je leven te krijgen. Zodat je de kwaliteit van je leven kan verbeteren. 

Wineke volgt regelmatig bijscholingsworkshops, super- en intervisie en meerdaagse Vipassana stilteretraites. Daarmee verdiept ze haar kennis van en de belichaming van mindfulness zodat ze de kwaliteit van haar lessen en mindfulnesstrainingen op een hoog niveau kan houden. 

Beroepsvereniging

Wineke van Aken is lid van de beroepsvereniging VMBN en gecertificeerd in categorie 1 en internationaal gekwalificeerd Kundalini Yogadocent (KRI). 

Leuk om te weten

De naam MettaMind is gebaseerd op de boeddhistische term Metta. Metta is een van de 4 brahmavihara's en betekent Liefdevolle Vriendelijkheid.

Metta wordt gezien als een ‘verheven’ toestand van de geest. Wanneer je liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf en voor andere ervaart, is er geen ruimte voor negativiteit. Zo heeft Metta volgens het boeddhisme een helende werking.

Meditatieretraites

Retraites
2019 Shaila Catharina - 9 dagen
2017 Jotika Hermsen - 8 dgn
2017 EAMBA door John Peacock - 6 dgn 
2016 Noah Levine - 7 dgn 
2014 Doshin Houtman - 9 dgn 
2013 Jotika Hermsen - 4 dgn 
2012 Joost vdHeuvel Reijnders & Jotika - 7 dgn 
2010 Joost vdHeuvel Reijnders & Jotika - 7 dgn 
2009 Dingeman Boot - 5 dgn
2009 Frits Koster - 9 dgn 
2008 Yoga retreat Mexico CJ Ananda Page - 7 dgn
2007 Yoga retreat Kreta Kristina Karitinou - 7 dgn

Workshops

Rick Hanson, Christin Neff & Christopher Germer, Edel Maex. Steven Bachelor, Mark Williams, Martine Bachelor, Noah Levine , Dingeman Boot Gurmukh, Vidyamala Burch
 

KLIK VOOR: Meer over metta en de 4 brahmavihara’s

(klik om scherm te sluiten)

  • Metta: liefdevolle vriendelijkheid. Liefde voor iedereen. De hoop dat het ieder wezen goed gaat.
  • Karuna: compassie, mededogen. De hoop dat het lijden van alle wezens verminderd.
  • Mudita: meegenieten. De altruïstische vreugde in de daden en acties van anderen.
  • Upeksa: gelijkmoedigheid. Het leren accepteren van verlies en winst, lof en blaam, succes en falen, zonder gehechtheid zowel voor jezelf als ook voor anderen.


Metta en Karuna zijn beide wensen voor de toekomst die leiden tot acties waarin de wensen gerealiseerd kunnen worden. Mudita en Upekkha houdingen zijn ten opzichte van wat er gebeurt.

Volgens het boeddhisme zijn al deze vier kwaliteiten helend en kan je cultiveren door in je beoefening aandacht aan deze thema's te besteden. Door het beoefenen van mindfulness werk je ook aan al deze kwaliteiten.   

MettaMind is lid van de volgende verenigingen: 

AGB-code: 90-048912 


Met dank aan KWIKZILVER voor de fotografie van www.mettamind.nl

       

 

Naar meer info over Mindfulness trainingen Amsterdam en Yoga Vakanties met mindfulness op Bali, Ibiza en Italië. Ook weekenden en midweken in Zeeland