Mindfulness op de werkvloer

Het beste uit jezelf naar boven halen, zonder onderweg jezelf te verliezen

Dagseminar voor professionals
Dit seminar is speciaal ontwikkelt voor gedreven professionals die geneigd zijn teveel van zichzelf te vragen en daardoor niet in contact komt met hun werkelijke potentieel. En misschien wel dreigen uit te vallen.

Data 2021
Zodra de corona crisis weer ruimte geeft, plannen we nieuwe data in. Laat me weten als je op de hoogte gehouden wil blijven.

Tijd 
09:30 – 17:00 uur

Locatie
MettaMind trainingslocatie De Roos, PC Hooftstraat 183, Amsterdam (Vondelpark)

Jouw bijdrage: €295,- excl btw (€356,95,- incl btw).
Wergevers: €650,- excl btw (€786,50,- incl btw).

 
Dit seminar kan ook
in-company worden gegeven..
BONUS: Deelnemers ontvangen gratis een
exemplaar van 
‘De Metta Cirkel, handboek voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw’.

Ben jij dit?

Je zet je altijd voor 100% in op je werk?

Je bent bewust bezig met je carrière en je wilt graag laten zien wat je kunt? Je wilt alles eruit halen, tegelijkertijd ben je misschien ook erg perfectionistische, vind je het lastig nee te zeggen en heb je groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Allemaal mooie kwaliteiten die je ver hebben gebracht.

Maar ze kunnen ook een valkuil worden. Waardoor de stress in een (misschien al stressvolle) baan nog groter wordt, het lastig is je grenzen aan te voelen, je je zelf uitput en onzeker wordt. Met als gevolg dat je niet meer geniet van je werk, je verkeerde beslissingen neemt en misschien begint je lichaam al te protesteren en loopt je het risico uit te vallen. Zo haal je niet het beste uit jezelf naar boven.

Met dit seminar krijg je alle handvatten om succesvol en met plezier je carriere te doorlopen. Je blijft dicht bij jezelf en weet je juiste beslissingen te nemen. Oók wanneer het stressvol om je heen wordt.

 

OPZET SEMINAR

Deel 1: De wetten van de geest

In het ochtendprogramma krijg je inzicht in de vier wetmatigheden van je geest die maken dat je vaak stress ervaart. Dat spanning zich opbouwt, je tunnelvisie krijgt en je keuzes maakt die niet altijd goed bij de situatie passen. En daarbij ook nog eens voorbij gaat aan de zorg voor de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf.

We bespreken het stressmodel uit de MBSR mindfulnesstraining dat je inzicht geeft in:

 • Wat is stress?
 • Hoe merk ik dat ik stress heb?
 • Wat zijn mijn automatische reactiepatronen als ik stress heb?
 • Wat zijn de gevolgen van mijn automatische piloot?
 • Hoe kom ik tot een wijze reactie op een stressvolle situatie?
Deel 2: Toepassing in de praktijk

In de middag ga je het MBSR stressmodel en de inzichten in de vier wetmatigheden van je geest het toepassen op werksituaties.

Je ontdekt hoe je in stressvolle situaties ‘stress-patronen’ van de geest kunt negeren als ze niet behulpzaam zijn en hoe je contact maakt mij jouw ‘innerlijke wijsheid’. Zodat je in elke situatie het beste uit jezelf zult halen. Op de werkvloer en met als bonus: ook in je privéleven.

Dit seminar heeft me de rust opgeleverd die ik hard nodig had (zakelijk en privé) en zonder de training niet zou hebben gevonden. Ik verras mezelf regelmatig met verfrissende inzichten. Ik heb de creativiteit in mezelf ontdekt.

Dennis L.

Wineke van Aken in overleg
Drie-in-gesprek---Mettamind

Resultaten Seminar Mindfulness op de Werkvloer

 

 • Je krijgt inzicht in de patronen die jouw succesvol maken en tegelijkertijd een valkuil zijn.
 • Je boort een nieuwe bron van ‘innerlijke kennis’ aan waardoor je tot nieuwe creatievere oplossingen kunt komen.
  Je gaat keuzes maken vanuit ‘weten’ in plaats vanuit angst.
 • Je voelt eerder aan wanneer je over je grens dreigt heen te gaan en weet hoe je hier mee om moet gaan zonder dat je werk uit je handen hoeft te laat vallen.
 • Je laat je niet meer opjagen door de stress in je hoofd en de stress in je omgeving.
  Het plezier in je werk wordt groter.
 • Je weet beter welke werkzaamheden wel en welke niet bij je passen. En misschien ook wel welke baan wel/niet bij je past.
 • Je relaties verbeteren, niet alleen op je werk, maar ook privé.
Drie-in-gesprek---Mettamind

  MettaMind is een zeer professionele en prettige aanbieder van de mindfulnesstrainingen. Het kan beslist je leven veranderen. 

Fleur O. HR Manager Financiele instelling. 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor professionals die:
 • Weten dat er meer inzit maar daar niet bij kunnen komen.
 • Willen leren omgaan met stressvolle werksituaties.
 • Prettiger op de werkvloer willen samenwerken.
 • Meer willen genieten op hun werk.
 • Burn-out willen voorkomen of daarvan aan het herstellen zijn.

Leeftijd en werkniveau maken niet uit. Iedereen kan participeren.

Wil je weten of dit seminar iets voor je is?

We kunnen op korte termijn een vrijblijvende kennismakingsgesprek inplannen.
Dan kijken we samen of het klikt en of dit seminar jou gaat helpen jouw doelen te bereiken.

Neem contact op met Wineke

Jouw trainer:
Wineke van Aken

Wineke van Aken (1967) is gecertificeerd trainer/coach en docent op het Instituut voor Mindfulness. Ook begeleid ze retraites en geeft ze lezingen en seminars. Inmiddels heeft ze meer dan 950 mensen begeleid naar een mindfvoller leven, waarin ze het beste uit zichzelf naar boven halen. 

Wineke heeft 17 jaar als marketing- en communicatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt o.a. voor Rabobank, Sanoma Uitgevers en MSL Consultants (onderdeel van Publicis, een van de grootste communicatiebureau’s ter wereld). Voor MSL Consultants werkte voor klanten als: Procter & Gamble, Philips, Rabobank en de Gemeente Den Haag en de Provincie Noord-Holland.

Plezierig in de dagelijkse hectiek

Tijdens haar werk als senior-consultant kwam Wineke in contact met yoga, mindfulness en meditatie. Ze merkte hoe mindfulness – als methode èn als levenswijze – haar hielp om plezier en balans te behouden in de dagelijkse hectiek van de consultancy. Het ontwikkelen van aandacht en bewustzijn hielp haar in het managen van plezierige werkrelaties met klanten, collega’s, management en leveranciers. Waarbij ze tegelijkertijd focus wist te behouden en de doelstellingen wist te realiseren.

Carrière switch

Het enthousiasme over hetgeen ze had geleerd, leidde tot een carrière switch met de oprichting van haar eigen praktijk MettaMind. Haar ambitie is om mensen die gebukt gaan onder (werk) stress te helpen hiermee om te gaan, zodat ze het beste uit zichzelf halen en het plezier in hun werk terugvinden/behouden. Door haar achtergrond als consultant kent ze als geen andere de dynamiek, mogelijkheden en valkuilen van complexe organisaties en weet ze daar in haar seminars haarfijn op in te spelen.

Wineke-jouw-coach

  Ik vond Wineke een fijne trainster. Fris en helder. Iemand van wie je het graag aanneemt. Ze weet ook hoe ze je kan ondersteunen, op een vriendelijke en bemoedigende manier.

Alissa van S. Controller

Waarom Wineke?

Toen ik net als consultant werkte, had ik veel plezier in mijn werk, maar de hoeveelheid stress haalde er wel de glans vanaf… 

Ik voelde continue de druk van deadlines, targets, het managen van alle werkrelaties en het succesvol moeten zijn. En de drie reorganisaties die ik heb meegemaakt, zijn me ook niet in de koude kleren gaan zitten. Voor een groot deel kwam de stress door mijn eigen patronen van perfectionisme, angst om fouten te maken en mijn onzekerheid.

De bewustwording van hoe mijn geest me deze stress gaf, veranderde alles.

Ik kon stressvolle gedachten en emoties aan me voorbij laten gaan en ik kreeg meer ruimte mezelf en voor wat ik echt kon. Daardoor kreeg ik meer plezier in mijn werk, mijn werkrelaties werden prettiger, en doordat ik me beter kon ontspannen voelde behaalde ik ook betere resultaten.

Als trainer en coach zie ik vaak mensen met dezelfde soort werkthema’s.

Ik zie zo duidelijk de achterliggende patronen die je blokkeren en ik sta te popelen je hiermee te helpen. Want ik weet dat de oplossing zo dichtbij ligt en dat jij hem niet ziet. Logisch, want wat we hier doen is een complete andere benadering van je geest dan we normaliter leren. Het is mijn intentie om met mijn programma jouw ‘werkleven’ leuker, positiever en succesvoller te maken. 

Trainer Wineke van Aken Mettamind

  MettaMind is een zeer professionele en prettige aanbieder van de mindfulnesstraining. De training kan beslist je leven veranderen. 

Fleur H. 

Wil je graag persoonlijk advies?

We kunnen op korte termijn een kennismakingsgesprek inplannen. Dan kijken we of het klikt en wat mindfulness voor je kan betekenen. Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Dat kan met nevenstaand formulier. Dan mail ik binnen twee werkdagen je voor een belafspraak.

Je ontvangt automatisch een kopietje van je bericht. Mocht je nog niets hebben ontvangen, check dan je spambox.

Entree De Roos
Filosofenkamer De Roos

MettaMind trainingslocatie Amsterdam (Vondelpark)

INSCHRIJVEN