Rust in je hoofd, balans in je leven

Mindfulness voor bedrijven

MettaMind geeft de succesvolle 8-weekse MBSR mindfulnesstrainingen ook aan bedrijven. Deze training kan op maat worden aangeboden. Als introductie geven we ook workshops of lezingen. 

MINDFULNESS TRAININGEN

Binnen het bedrijfsleven speelt mindfulness steeds vaker een rol als een methode om medewerkers gezond en vitaal te houden en meer uit een organisatie te halen. Veel grote organisaties zoals Google, Nike, De Nederlandsche Bank, Akzo Nobel en Achmea bieden inmiddels structureel mindfulnesstrainingen aan. 

Steeds meer studies tonen aan dat medewerkers die mindfulness beoefenen, beter met stress om kunnen gaan, beter en prettiger communiceren, zich beter kunnen concentreren en adequater reageren op stressvolle situaties. Het helpt bij de vermindering van burn-out symptomen, het terugdringen van het ziekteverzuim en het verbetert de output. 

MettaMind geeft mindfulness trainingen en workshops die aangepast zijn aan de mogelijkheden en behoeften van de organisatie. Door de achtergrond in het bedrijfsleven van trainer en oprichter van MettaMind Wineke van Aken sluiten de trainingen goed aan bij de context en behoeften van organisaties. Van Aken heeft 17 jaar als communicatieadviseur en marketingmanager gewerkt in corporate omgevingen zoals Philips, Rabobank, Sanoma, en als communicatieconsultant voor Publicis Consultants (nu: MSL Communication Consultants) en kent het krachtenveld waarbinnen gefunctioneerd moet worden wat maakt dat zij weet hoe mindfulness op de meest efficiënte manier toegepast en geïmplementeerd kan worden.

Hoe werkt de mindfulness training voor bedrijven?

De mindfulness training voor bedrijven is gebaseerd op de succesvolle mindfulnesstraining MBSR die door Jon Kabat-Zinn dertig jaar geleden is ontwikkeld. In eerste instantie voor particulieren, maar vanwege het grote succes wordt het programma nu ook veelvuldig binnen organisaties toegepast. Tijdsduur en thema's worden afgestemd met mogelijkheden en wensen van de organisatie.

Onderzoek heeft aangetoond dat het een effectief stressreductieprogramma is. Het is door de jaren heen dan ook nauwelijks van opzet en inhoud veranderd.   

Loslaten van patronen

Tijdens de mindfulness training leer je met behulp van meditatie- en bewegingsoefeningen je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te observeren en te aanvaarden als voorbijgaande gebeurtenissen waardoor je je niet (meer) laat meesleuren. Je leert je tijdig de signalen van je lichaam op te vangen die je vertellen wanneer je teveel van jezelf vraagt. Je wordt jezelf bewust van automatische patronen en leert deze los te laten. Je krijgt inzicht in je denkpatronen en handelswijze op de werkvloer en je leert alternatieve routes te kiezen in situaties waarin je voorheen dreigde vast te lopen.

Stress beantwoorden

Uiteindelijk gaat het erom een (stressvolle) situatie in het hier en nu, bewust, met een frisse blik te beantwoorden en contact te maken met je ‘innerlijke wijsheid’ zodat je het beste uit jezelf kan halen. Daardoor krijg je meer energie, ontstaat er ruimte voor groei en nieuwe mogelijkheden.

Opzet

De mindfulness training bestaat uit 6 tot 8 wekelijkse bijeenkomsten van 90 tot 150 minuten. Meditatie- en bewegingsoefeningen worden afgewisseld met theorie, het uitwisselen van ervaringen en feedback. Inbegrepen zijn een werkboek met theorie en oefeningen en 4 audiobestanden waarmee thuis dagelijks kan worden geoefend.

Kosten

De kosten van een in-company mindfulness training zijn afhankelijk van de lengte van de training, de groootte van de groep en de duur van de sessies. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en een vrijblijvende offerte.

 

MINDFULNESS SEMINARS

MettaMind verzorgt regelmatig Yoga & Mindfulness seminars en lezingen voor speciale gelegenheden. Hieronder een overzicht van mogelijke thema's:

Introductie mindfulness

Bij veel werknemers is mindfulness inmiddels bekend. Een introductie seminar is een inspirerende manier om werknemers te laten ervaren wat mindfulnes voor hun persoonlijk kan betekenen. Het kan zorgen voor een bewustere manier van werken wat leidt tot meer effectiviteit en werkplezier.

Mindfulness op de werkvloer 

Dit seminar biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de mogelijkheden die mindfulness biedt om met stress om te gaan en de effectiviteit en het werkplezier te verhogen. Er worden oefeningen gedaan, ervaringen doorgesproken en leerpunten benoemd. Deze workshop is een goed startpunt om daarna verder te bekijken wat Mindfulness kan betekenen voor uw organisatie en welke vorm daarvoor het meest geschikt is.

Openingssessies

Door aan het begin van een evenement met Yoga & Mindfulness even tijd te nemen om contact te maken met elkaar, los te komen van alle bezigheden en gezamenlijk stil te staan bij de doelstelling van de bijeenkomst, ontstaat er een ontspannen sfeer met gemeenschappelijk focus.
Door de inhoud te koppelen aan thema’s die besproken worden, wanneer dat passend is, kan een openingssessie een goede basis leggen voor een constructieve en positieve bijeenkomst.

Lezingen over mindfulness

Een lezing over mindfulness van 20 tot 50 minuten kan een inspirerende introductie bieden van mindfulness in de organisatie. Gecombineerd met oefeningen wordt het een leuke interactieve bijeenkomst waarbij medewerkers persoonlijk ervaren wat mindfulness voor hun kan betekenen.

Kosten

Prijzen in overleg en afhankelijk van de draagkracht van een organisatie.
 


Oprichter van MettaMind en mindfulness trainer Wineke van Aken komt graag langs om de werking van mindfulness in het bedrijfsleven over te dragen, en je persoonlijk te laten ervaren wat het effect van mindfulness op de werkvloer kan zijn.


 

Meer info over Mindfulness trainingen Amsterdam