Rust in je hoofd, balans in je leven

Mindfulness Meditatieavonden

Bijhouden van je mindfulness beoefening

Heb je een mindfulnesstraining gedaan en wil je je mindfulnessvaardigheden bijhouden en verdiepen? 

MettaMind houdt in de donkere maanden van oktober t/m april iedere donderdagavond inloopmeditatieavonden. We zitten voor het grootste deel in stilte. In het begin is er een korte begeleiding en voor de mensen die willen kan er nagepraat worden.

Het is fijn als je voor deze avonden een mindfulnesstraining of een retraite bij MettaMind hebt gedaan. Je kunt ook als introducee meekomen.

Locatie

Studio MettaMind
Derde Helmersstraat 70-II
Amsterdam

Dag & tijd

Iedere donderdagavond vanaf 1 oktober t/m 30 april.
Van 19:00 - 20:00 uur.
Inloop vanaf 18:45 uur. 

Investering

Bijdrage op dana basis.

KLIK HIER VOOR: Wat is dana?

Deze avonden vinden plaats op basis van dana: vrijgevigheid. Dana komt uit het boeddhisme (waar ook mindfulness vandaan komt). Het boeddhisme stelt dat de leer van de Boeddha (de dhamma), niet te koop is. Het wordt in de lijn van een spirituele praktijk op basis van vrijgevigheid en vriendelijkheid doorgegeven. Belangeloos geven wordt binnen het boeddhisme gezien als een van de hoogst deugden. 

Vreugde

Dana is zowel voor degene die geeft, als voor degene die ontvangt, een speciaal moment en kan op veel manieren in praktijk worden gebracht: bijvoorbeeld met een bloemetje, een vriendelijk woord, een gedachte, wat eten/drinken of een gift in geld.

De vreugde van het geven kent drie momenten: die van de voorbereiding, die van het geven zelf en die van de herinnering.

Dana moedigt aan tot belangeloosheid en door dat te (be)oefenen kunnen we ons geluk en onze tevredenheid stimuleren.

Met dana investeren we in de studie, training en opleiding zodat we kwaliteit kunnen blijven garanderen. 

Bescheiden dana

Deze avonden vinden plaats op basis van vrijgevigheid door MettaMind en door de deelnemers. Je kunt voor deze meditatiesessies denken aan een bescheiden dana die je bij aankomst in de hal in de dana-box kunt achterlaten.
 

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Dan houden we een plekje voor je vrij.