Compassie Training

Start: 14 september 2023, Amsterdam

 

Tijd om goed voor jezelf te gaan zorgen
en echt te genieten van het leven!

 

Je heb je leven aardig op de rit, maar toch ben je niet happy.  Je hebt al best veel gedaan, misschien ook al een Mindfulness Training, en je was blij met de rust en ontspanning die het je gaf, maar toch ben je er nog niet… Je bent op zoek naar vervolg en verdieping.    

Want je hebt toch weer last van de drukte in je leven. Je wordt weer opgeslokt door je to do-lijst waar je je super verantwoordelijk voor voelt, door je werk dat je heel goed wilt doen, door zorg voor de mensen waar je van houdt. Je wilt ook niemand teleurstellen.

Tegelijkertijd merkt dat je eigenlijk ook nooit tevreden over jezelf en over de dingen die je doet. Altijd is er weer dat kritisch stemmetje… over een project op je werk, over het eten dat je hebt gekookt, over de organisatie van je vakantie. Wat je doet is eigenlijk nooit goed genoeg. 

Je hebt al zoveel geprobeerd maar niets lijkt te werken

En dat heeft vervelende gevolgen. Je reageert je af op de mensen die het dichts bij je staan. De motivatie op je werk wordt minder. Je merkt dat je lichaam begint te protesteren. Met hoofdpijn, slecht slapen en kwaaltjes…

Je zou willen dat je je beter kon ontspannen. Dat je liever voor jezelf zou zijn, positiever in het leven zou staan en toe zou komen aan de dingen die jou voldoening geven. Je verlangt er naar om echt te genieten van het leven, maar het lukt je maar niet om gelukkig te zijn. Het maakt je boos en ook een beetje moedeloos.

Lief zijn voor jezelf, en voor anderen 

 Hoe lang ga je zo nog door? Wat moet er gebeuren voordat je echt gaat genieten? Wanneer ga je inzien dat het goed genoeg is? Dat jij goed genoeg bent. En eigenlijk een heel leuk en liefdevol persoon bent? Het leven is toch te kostbaar om het zo aan je voorbij te laten gaan? 

Als dit het moment is om de knop om te zetten,
als jij besluit om af te rekenen met stress en spanning, als jij tevreden en vanuit liefde wilt leven, als jij positief in het leven wilt staan en wilt genieten van de mensen om je heen, dan is deze Compassie training echt iets voor jou!

Drie-in-gesprek---Mettamind
Drie-in-gesprek---Mettamind

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER
over hoe deze training je gaat helpen.

MINDFULNESS IS HET WASMIDDEL. COMPASSIE IS DE WASVERZACHTER

WAT LEER JE MET COMPASSIE TRAINING

In deze 8-weekse Compassie Training ga je leren minder streng voor jezelf te zijn. Je gaat ontdekken dat je helemaal niet zo hard over jezelf (en anderen) hoeft te oordelen. Je voelt dat je ook maar ‘van mens‘ bent, dat het echt goed genoeg is en dat fouten eigenlijk niet bestaan.

Je laat je niet meer opjagen door jezelf, je zult meer ontspannen in de dingen die je doet en je leert dat kritische stemmetje te negeren. Je wordt positiever en je zult zien: het glas is halfvol in plaats van half leeg. Je zult gewoon veel gelukkiger in het leven staan.

Zorgen over de toekomst worden minder en je kunt echt genieten van het moment en van de mensen waar je mee bent. Zo kom je steeds meer in je kracht. raak je minder snel uit balans door wat mensen zeggen of door de dingen die om je heen gebeuren.


Na deze Compassie Training ga je het leven leiden dat jou gelukkig maakt,

gezond en tevreden, zonder onnodige stress. 

De wereld heeft meer ontspannen en gelukkige mensen nodig.
Doe je mee?  

 

OPZET COMPASSIE TRAINING 

We volgen het 8-weekse stramien van de mindfulness Training waardoor de sessies heel vertrouwd zullen aanvoelen en je alles snel zult oppakken. In 8 sessies van 2 ½ uur doen we  mindfulness- en compassie oefeningen en er is uitwisseling en educatie. Ook krijg je audiobestanden, werkbladen, een werkboek en het handboek De Metta Cirkel mee waar je thuis mee kunt oefenen.

WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van 2½ uur.
 • Twee boeken:
  1. Compassie in je Leven (Frits Koster & Erik van den  Brink)
  2. De Metta Cirkel, handboek voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw (Wineke van Aken)
 • Audiobestanden met begeleidende meditaties.
 • Werkbladen voor thuis oefenen.
NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING:
  • Ben je positiever over jezelf en anderen
  • Zal de lat minder hoog liggen
  • Voel je meer rust en ontspanning
  • Ervaar je meer tevredenheid en voldoening
  • Zie je wat je wel hebt in plaats van alleen maar wat er iet is.
  • Weet je beter wat je wilt en voelt en kun je beter voor jezelf kiezen
  • Zie je rust nemen niet meer dat het tijdsverspilling maar als een onderdeel van je leven.
  • Heb je stress bestendiger en heb je minder last van zorgen en piekeren (anxiety)
DATA:

We geven de compassietraining 2x per jaar. De data van de eerstvolgende training zijn: 

 • donderdagavond 14 september t/m 2 november 2023. De oefendag valt op 28 oktober 2023. 
TIJD:
 • 19:00 – 23:00 uur
LOCATIE:

We hebben twee trainingslocaties:

 • Centrum De Roos
  PC Hooftstraat 183 (Vondelpark)
  Amsterdam
 • Studio MettaMind
  Derde Helmersstraat 70-2
  Amsterdam
JOUW INVESTERING
 • Jouw investering: €425,- excl btw (incl btw € 514,25).
 • Als je werkgevers je ondersteund: €970,- excl btw (incl btw € 1173,70)
De-Metta-Cirkel-Wineke-van-Aken
Boeken De Metta Cirkel

Bij deelname ontvang je een gratis exemplaar van 
De Metta Cirkel t.w.v. €20,- 

OF SCROLL EERST NOG EVEN VERDER… 

Filosofenkamer De Roos

MettaMind trainingslocatie, Vondelpark in Amsterdam

Deze training heeft me weer lucht gegeven waardoor ik ‘s nachts niet meer lig te piekeren en me veel meer geaard voel. Kernwoord is voor mij compassie.

Corine v.d. B.
Beleidsmedewerker Provincie NH.

Na deze training ben ik minder streng voor mezelf geworden. Ik kan meer afstand nemen van boosheid. En als ik dan toch een keer boos word, straf ik mezelf niet meer zo af.
Ik ben gaan voelen dat ik in essentie ok ben.

– Hiske vd B.

Probeer het. En dan zeker bij Wineke. Omdat ze bevlogen en enthousiast is. Met een gezonde dosis humor.

-Martijn B. Freelance Research Consultant

Ervaringen

Lees hieronder wat deze training Hiske, Marloes en Josée heeft gebracht.

Klik op het kruisje voor het hele verhaal.

Hiske (40) wilde met de training een perfecte versie van zichzelf te creëren: mild positief en altijd liefdevol. Maar ze leerde juist dat ze helemaal niet perfect hoefde te zijn.

Ik was van plan om met mildheid en positiviteit een perfecte versie van mezelf te creëren. Maar de training bleek over het tegenovergesteld te gaan: juist het omarmen van mijn imperfectie.

Ik leerde mezelf echt accepteren zoals ik ben. Ik ben veel minder streng voor mezelf geworden en hoef mezelf niet te veranderen. Vroeger als ik boos werd, werd ik ook nog boos op mezelf.

Nu hoef ik niet meer perfect te zijn. En het mooie is dat ik daardoor veel milder ben geworden naar anderen, zeker naar mijn kinderen. En als ik dan toch een keer boos wordt, dan mag dat. Ik ben ook maar een mens. Ik ben echt gaan voelen dat ik in essentie ok ben.

Ik vind het heerlijk hoe Wineke omgaat met meditatie. Ze weet heel goed verdieping met lichtheid te combineren. We hebben in de groep ook heel veel plezier gehad. Dat maakt het ook makkelijk om de diepte in te gaan. Ik kan de training bij Wineke echt aanbevelen. Het voelt heel veilig en vertrouwd

Deze Compassie Training was voor mij ook een verdieping van de Mindfulness Training (die ik ook bij Wineke heb gedaan). Ik snap nu veel beter waar mindfulness over gaat.

Hiske van den Bergh (40), Amsterdam

Marloes (29) realiseerde zich tijdens de training pas hoe streng ze voor zichzelf was. Deze training leerde haar op een hele andere manier naar zichzelf te kijken.

Ik wist dat ik streng kon oordelen over mezelf, maar ik had me niet gerealiseerd dat ik zo streng was. Ik dacht ook altijd dat anderen ook zo streng voor me waren. Maar ik kwam er achter dat anderen helemaal niet zo negatief over mij. Dat was mijn eigen projectie. Ik hoef helemaal niet zo negatief te zijn. Ik ben ok!

Ik ben veel milder voor mezelf geworden. Vroeger werd ik altijd erg boos op mezelf als ik weer aan het piekeren was, maar nu denk ik alleen maar ‘Goh, daar is het piekeren weer…’. Ik oordeel daar niet meer over.

Ik ben ook op een andere manier gaan mediteren. Niet alleen vaker, maar ook met minder moeten. Ik kan gedachten er nu ‘laten zijn’, in plaats van dat ik ze steeds maar probeer weg te duwen. Ook mediteer ik niet alleen meer wanneer ik het even moeilijk heb, maar ook als ik me goed voel. Daardoor heb ik er veel meer baat bij.

Ik vond Wineke een hele fijne trainer. Ze straalt veel rust uit. Ik voelde me nooit opgejaagd en als we de behoefte hadden om na te praten over een oefening kregen we daar alle ruimte voor. Door haar fijne stem genoot ik altijd erg van haar begeleide meditaties.

Marloes Raats (28), net afgestudeerd psycholoog

Josée (68) wilde graag tevredener zijn en minder last hebben van ergernissen. Ook wilde ze graag haar mindfulness beoefening verdiepen en beter leren toepassen. De training overtrof haar verwachtingen.

Ruimte, lichtheid, helderheid en mildheid zijn voor mij de kernwoorden van de training. Het contact met mensen is diepgaander geworden. Ik ga nu veel vrijer met anderen om. Mijn behoefte aan controle is veel minder geworden. Ik erger me niet zo snel meer en kan de dingen beter relativeren. Als het even ergens wringt, dan schrik ik daar niet meer zo van en heb ik er vertrouwen in dat het wel weer goed komt.

De training heeft me echte eye openers gegeven. Ik ontdekte oude patronen, wat soms best confronterend was, maar kon zonder zelfkritiek, erkennen waar het vandaan kwam en het oplossen. Ik kan beter mijn prioriteiten bepalen en besteed minder tijd aan zaken die eigenlijk niet zo belangrijk zijn.

Bij de Compassie training leer je echt toepassen wat je met de Mindfulness Training leert: voelen wat er van binnen gebeurt en daar wijs en mild op reageren. Ik ben ook beter gaan begrijpen waar mindfulness over gaat.

Wineke ken ik van een eerdere Mindfulness Ttraining en ik ben ook met haar meegeweest naar een retraite in Italië, dus ik had hier alle vertrouwen in. Haar stijl spreekt me erg aan. Door haar zakelijke achtergrond is het nergens zweverig en begeleid ze ons rustig en weloverwogen.

Joseé (68), gepensioneerd, Amsterdam

OF BEKIJK HIERONDER EERST NOG EVEN DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Wellicht staat jouw antwoord hierbij

Vragen & Antwoorden

Waarom zou ik überhaupt deze Compassie Training volgen? Compassie is toch voor watjes?

We leven in een hectische tijd waarin veel angstige berichten op ons afkomen wat ons best onrustig, onzeker en somber kan maken. Met deze Compassie Training ga je ontdekken dat je altijd een gevoel van veiligheid, geborgenheid, kracht en vertrouwen uit jezelf kunt halen. Dat maakt je weerbaarder voor stress en je bent minder beïnvloedbaar door negatieve berichten. In deze tijd misschien wel noodzaak (en geen luxe).

Wat heb ik aan mildheid? Haal ik niet meer uit mezelf als ik mezelf streng toespreek?

We denken vaak dat we onszelf een schop onder de kont moeten geven om iets te bereiken, maar hoe zou je het vinden als je partner jou de kritiek geeft die je jezelf geeft? Als hij zegt dat je te dik bent, dat je er niet uit ziet, dat je aardiger moet zijn, dat je beter moet koken… Of als je baas (net zoals je zelf doet) steeds maar klaagt dat je slecht werk aflevert. Als je vriendinnen mopperen dat je te weinig voor ze klaarstaat…?

Zou je niet veel meer uit jezelf halen (en veel gelukkiger zijn!) als je vriendelijk en opbouwend bent voor jezelf? Net zoals je zou omgaan met een/jouw kind/ Dan kun je tenminste ontspannen, je bent vrolijker en hebt meer energie. Dat is toch een veel betere basis om goed te presteren dan wanneer je stress, onrust en onzekerheid ervaart omdat je jezelf zo op de huid zit?

Kun je niet veel beter tegen jezelf zeggen dat je begrijpt dat je ook maar een mens bent en dat je doet wat je kunt. En dat dat goed genoeg is?

Hoezo moet ik ‘naar binnen’ om gelukkig te worden? Dat is eigenlijk niet mijn ding...

Stress ontstaat voor een groot deel door de stressvolle gedachten en emoties in je hoofd en hoe je daarmee omgaat. Is dat dan niet de plek waar het opgelost moet worden?

Dat is toch ook het enige waar je iets mee kunt? De buitenwereld kun je niet veranderen, je hebt anderen niet aan een touwtje. Maar je kunt wel iets doen met hoe jij omgaat met stressvolle situaties. 

Ik ben veel te onrustig om te mediteren. Is dit dan wel iets voor mij?

Iedereen kan mediteren. Het is een vaardigheid van de geest die je kunt trainen. Net zo goed als je een nieuwe taal kunt leren spreken of een nieuw instrument kunt leren bespelen. In het begin kan het wat onwennig zijn waardoor je onrustig wordt. Alleen omdat je niet gewend bent om niets te doen. Niet omdat je het niet zo kunnen. Laat je je hierdoor niet afschrikken. Ik beloof je, als je hier eenmaal aan gewend bent, zal alles wat daarna komt veel makkelijker gaan. Je zult je investering dubbel en dwars terugverdienen. 

Ik heb geen tijd om te oefenen, is deze training dan wel wat voor mij?

In deze training krijg je zulke waardevolle informatie en oefeningen aangereikt die je nergens anders hoort. Het zal hoe dan ook je leven op een positieve manier veranderen.

Hoe verhoudt de Compassie Training zich tot de MindfulnessTraining?

We volgen het stramien van de MBSR mindfulnesstraining van 8 wekelijkse sessies (8 wekelijkse sessies, oefeningen, uitwisseling, educatie en een werkboek). Daardoor zal de training heel vertrouwd aanvoelen en zul je snel doorhebben hoe je meer compassie en midlheid in je leven kunt brengen. 

Deze training volgen was voor mij
niet eenvoudig. Door de lieve benadering van Wineke
heb ik de training als zeer prettig ervaren.
Ik kan het iedereen aanraden.

Karin O.

Enorm bedankt voor alles.
Het waren voor mij waardevolle weken die me
weer dichter bij mezelf hebben gebracht.

D.M.
Consultant Amsterdam 

Ik heb geleerd met meer compassie naar mezelf én naar anderen te kijken. Daardoor erger ik me minder en ben ik vriendelijker voor mezelf en voor anderen.

Janneke K, Sales
manager financiële dienstverlener

Heb je nog vragen? Stuur ons hier een mailtje.

OF SCHRIJF JE HIERONDER IN.

INSCHRIJVEN

Om je aanmelding goed te kunnen verwerken en je een factuur te kunnen sturen, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Dank je wel voor het invullen.