Individuele Mindfulness Training

Live in Amsterdam (in de studio of buiten in de natuur in ‘De Tuinen van West’ ) of online via zoom

 

Ben geïnteresseerd in een mindfulnesstraining? Omdat je behoefte hebt aan meer rust in je hoofd? Omdat je wilt leren met stress om te gaan, omdat je bewuster wilt leven en meer wilt genieten? En doe je dat het liefst met persoonlijke begeleiding?

Misschien omdat je in je dagelijks leven al zoveel voor anderen zorgt? Of wellicht omdat er issues in je leven zijn die je graag samen met jouw mindfulnesstrainer ‘mindful’ wilt oplossen? Of misschien omdat je het gewoon lekker makkelijk online wilt doen vanuit huis, zonder reistijd.  

Dan is een individueel mindfulnesstraject misschien wel wat voor jou.

Wineke-jouw-coach

 

Een individuele mindfulnesstraining bestaat net als de MBSR groepstraining uit 8 wekelijkse sessies. We volgen het curriculum van de groepstraining, maar er is ruimte om langer stil te staan bij persoonlijke thema’s. Ook kunnen bepaalde onderdelen van de training meer nadruk geven wanneer dat ondersteunend is voor jouw leerproces. En de onderdelen die even wat minder aansluiten bij jouw situatie, kunnen we wat minder aandacht geven.

Door de persoonlijke begeleiding worden jouw blinde vlekken en hardnekkige patronen sneller zichtbaar en kom je sneller tot inzichten en keuzes die voorheen ondenkbaar waren. We gaan samen kijken hoe je deze kunt toepassen in je dagelijks leven zodat je ook echt die verandering in je leven kunt doorvoeren waar je zo naar verlangt. Met als resultaat een gezond en tevreden leven, zonder (onnodige) stress.

Tijdens de training heb ik geleerd dat het in de waan van de dag helpt om regelmatig een stap terug te doen: Wat denk ik, Wat voel ik, Wat zegt mijn lichaam NU, op dit moment? Hierdoor heb ik weer beter contact met mezelf gekregen en dat voelt fijn.

Ruth H. Conservator

De evenwichtige en fijne (bege)leiding van Wineke werkt zelfs nog door in de oefeningen die ik thuis doe. Erg behulpzaam.

J. P. Ondernemer

Opzet Individuele Mindfulness Training

We volgen voor het wetenschappelijk onderbouwde MBSR curriculum. Dit programma is in 1979 ontwikkeld en is zo goed doordacht dat het in de afgelopen veertig jaar nauwelijks is veranderd.
In dit traject stemmen we het af op jouw persoonlijke situatie en de thema’s die in jouw leven spelen.
Tijdens acht sessies maak je je de meditatietechniek en beginselen van mindfulness eigen. Educatie, meditatie- en bewegingsoefeningen wisselen elkaar af. Daarnaast is er ruimte voor feedback en het doorspreken van je ervaringen en kijken we hoe je jouw inzichten in jouw dagelijks leven kunt toepassen.

WAT LEER JE?

In grote lijnen leer je hetzelfde als tijdens een groepstraining, maar omdat er meer ruimte is voor coaching kunnen we samen dieper op bepaalde zaken ingaan en samen mogelijke oplossingen onderzoeken. Daardoor zul je hetgeen je leert, sneller kunnen toepassen in het dagelijkse leven.

 • Je leert hoe je stressvolle gedachten en emoties kunt observeren en aanvaarden als ‘voorbijtrekkende gebeurtenissen’ zodat deze je niet meer zo overspoelen en in de greep houden.
 • Je leert je niet te verzetten tegen zaken die je toch niet kunt veranderen. Piekeren en zorgen zal een stuk minder worden.
 • Je leert bewuster in het moment aanwezig te zijn wat maakt dat je meer geniet van de dingen die je doet.
 • Je gaat minder snel mee in automatische reacties waardoor je keuzes gaat maken die beter bij je passen.
 • Je wordt je meer bewust van automatische gedachten- en gedragspatronen en je leert hoe je deze los kunt laten/kunt veranderen wanneer ze je in de weg zitten.
 • Je komt meer in contact met je lichaam zodat je beter aanvoelt wat wel en wat niet bij je past en je beter voor jezelf kunt zorgen.
 • Je leert omgaan met de vele prikkels die op je afkomen, op het werk en privé, zodat je meer rust en ontspanning zult ervaren.
WAT KRIJG JE?
 • 8 sessies van een uur (houdt rekening met soms wat uitloop).
 • Werkboek MBSR Mindfulnesstraining met educatie en oefeningen.
 • Studieboek De Metta Cirkel t.w.v. € 20,-
 • 4 Audiobestanden.
 • Mindfulness oefendag indien jouw traject aansluit bij de lopende mindfulnessgroep.
KENNISMAKINGSGESPREK

Wanneer je je inschrijft, hebben we een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en verwachtingen bespreken. Er wordt dan ook wat meer verteld over de inhoud van de training, zodat je kan je bepalen of de training ook echt wat voor je is en of de aanpak van de trainer bij je past. Dat kan telefonische, via ZOOM of persoonlijk in de MettaMind Studio.

Het is ook mogelijk om, los van de training, een vrijblijvend kennisgesprek te hebben. Neem dan hier contact met ons op

NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING
 • Kun je beter met stress omgaan.
 • Raak je minder snel uit balans.
 • Voel je beter aan waar je behoefte aan hebt en kun je jezelf dat ook geven.
 • Sta je meer ontspannen in het leven.
 • Geniet je meer van de dingen die je doet.
 • Kun je keuzes maken die echt bij jou passen.
 • Sta je meer ontspannen in het leven.
 • Slaap je beter.
 • Pieker je minder.
 • Leef je meer in het NU.

Mindfulness meditatie heeft ook een positief effect op je gezondheid. Je stop de opbouw van stress in je lichaam en je immuunsysteem krijgt de kans om aan te sterken.

DATA & TIJD

Je kunt op ieder moment met het individuele traject beginnen.

Dag en tijd worden afgestemd op jouw agenda en kunnen gedurende het traject aangepast worden, mocht daar behoefte aan zijn.

Je kunt meedoen met de oefendag van de lopende mindfulness groepstraining. Kijk in de agenda voor de datum.

LOCATIE

Onze sessies vinden plaats in de MettaMind studio in Amsterdam of buiten in de natuur in ‘De Tuinen van West’ of via zoom: 

 • Studio MettaMind
  Derde Helmersstraat 70-2, Amsterdam
 • Tuinhuis Groenhof
  Joris van den Berghweg 4, Amsterdam
 • Online via ZOOM.
JOUW BIJDRAGE
 • Particulieren: € 945,- (excl. btw. Incl. wordt dat € 1143,45)
 • Bedrijven: € 1297,- excl. btw (incl btw wordt het €1569,37)
VERGOEDINGEN

De MBSR mindfulnesstraining wordt vergoed door jouw verzekeraar, mist het in je pakket zit. Vaak een bedrag tussen de € 100,- en € 350,-.  Je kunt het nakijken op zorgwijzer.nl. Ook steeds meer werkgevers zien het belang van mindfulness op de werkvloer, dus het kan waardevol zijn, dit met je werkgever te bespreken.

 

Wineke van Aken

Soms is een persoonlijke begeleiding beter want je weet zelf niet altijd wat je nodg hebt

– Willemijn 

Wineke met Metta Cirkel uitgave

Bij de training krijg je het handboek
De Metta Cirkel t.w.v. € 20,- cadeau. 

OF LEES EERST NOG EVEN VERDER…

Jouw trainer

 • VMBN Cat. 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer
 • Opleider van mindfulnesstrainers (bij Gentle Minds | Instituut voor Mindfulness, voorheen IvM, het eerste opleidingsinstituut voor mindfulnesstrainers in Nederland).
 • Mindfulness based Life Coach en mentor.
 • Yogadocent (Kundalini met een vleugje Yin en Vinyasa).
 • Auteur van het boek ‘De Metta Cirkel’, een 5 stappenplan voor onbezorgd leven in de 21ste eeuw.

Inmiddels zit ik al jaren in de mindfulness, maar daarvoor heb ik 17 jaar als marketing/communicatie-adviseur in het bedrijfsleven gewerkt, o.a. voor Sanoma Uitgevers, Rabobank, Gemeente Den Haag en MSL/Publicis, een van de grootste communicatiebureau’s ter wereld. Via de sportschool kwam ik in aanraking met yoga en daarna al gauw met mindfulness meditatie. Het hielp mij in eerste instantie om met stress om te gaan, maar het bracht zoveel meer. Ik ging het leven leiden dat bij mij paste en alles leek op mijn pad te komen waar ik zo naar had verlangd.

Geënthousiasmeerd door de kracht van mindfulness besloot ik te gaan studeren bij de beste leraren, volgde talloze stilteretraites (nog steeds) en deed ik de mindfulnesstrainersopleiding aan het IvM, de pioneers van mindfulness in Nederland.

Uiteindelijk was een carrièreswitch onvermijdelijk en richtte ik mijn eigen bedrijf METTAMIND op. Mijn doel met MettaMind is om alle lessen, het onderzoek en de inzichten te delen die mij hebben gebracht naar een gezond en tevreden leven want de wereld heeft meer gelukkige mensen nodig. Inmiddels heb ik met METTAMIND zo’n 1000 mensen begeleid naar een mindful leven waarin ze de dingen doen die hun voldoening geven.

Jou binnenkort ook?

 

Vragen? Wellicht staat jouw antwoord hieronder.

Wat is het verschil tussen een groepstraining en een individueel traject?

Tijdens een individueel traject is er meer ruimte voor coaching waardoor je van datgene dat je over jezelf leert ook direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Daar is in een groepstraining wat minder ruimte voor.

Omdat dat sessies van de groepstrainingen wat langer duren (2½ uur versus de 75 min van een individuele sessie), is er tijdens de groepstrainingen wel meer tijd om samen te oefenen met het mediteren.

Voor wie is een individueel traject bedoeld?

Een individueel traject is voor jou wanneer je graag een training wilt waarbij je even geen aandacht hoeft te besteden aan andere en even alle aandacht aan jezelf kunt besteden. Misschien wel omdat je op je werk al, bijvoorbeeld als manager, als zoveel aandacht aan anderen besteedt of wellicht omdat je thuis veel voor anderen zorgt. Nu gaat het even alleen over jou. Ook wel eens fijn.

Ik kan niet op 8 vaste dagen in de week achter elkaar. Is dat een probleem?

Het zou mooi zijn als er gemiddeld een week tussen de sessies zit, maar dat is niet leidend. Het belangrijkste is dat je de training wilt doen en dat je doet wat je kunt en dan is het altijd een waardevolle training.

Wat is het verschil tussen een individuele mindfulnesstraining en een coachingstraject?
Wordt een individueel traject ook vergoed door de verzekering?

Je volgt hetzelfde programma als de MBSR groepstraining waardoor de training door jouw verzekeraar vergoed wordt. Neem voor de volledigheid daarover nog wel even conact op met jouw verzekeraar.

Is individuele begeleiding effectiever dan een groepstraining?

Integendeel. Het is een praktische en wetenschappelijke onderbouwde methode. Je creert tijdens de training als het ware een laboratoriumsetting waarin je je geest kunt onderzoeken (de Dalai Lama noemt meditatie ook ‘wetenschappelijk onderzoek’). Door dit onderzoek ga je ontdekken hoe je geest werkt en welke keuzes je in het dagelijk leven moet maken om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Niets zweverigs aan.

Kun je iets zeggen over de opbouw van de mindfulnesstraining?

De training heeft een hele mooie opbouw waarbij we steeds kijken wat heb jij nodig. In grote lijnen ziet het er alsvolgt uit: Je begint met de basis mindfulnessmeditatie-vaardigheden en het inzicht krijgen in de werking van de geest. Daarna gaan we naar de kern van de training dat gaat over het thema stress: wat is stress, hoe merk ik dat ik stress heb, hoe kan ik daar wijs en compassievol mee omgaan? En daarna gaan we de koppeling maken met het dagelijkse leven door mindfulnessvaardigheden in het dagelijks leven te verdiepen. In de laatste sessie maken we de balans op. Je gaat kjken naar wat heeft het me gebracht en wat heb ik nodig om het bij te houden na de training.

Wil je eerst nog meer weten? Stuur me hier een mailtje.

Of meldt je hieronder aan.

INSCHRIJVEN

Om je aanmelding goed te kunnen verwerken en je een factuur te kunnen sturen hebben we een aantal gegevens van je nodig. Zou je die hieronder willen invullen. Dank je wel!